Manager

Ekipa ZkotZ Anžeta Miklavca še tretjič na Kickstarter

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

31.05.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Ekipa ZkotZ Anžeta Miklavca še tretjič na Kickstarter
Pri vstopu na svetovni trg se moraš zavedati, da ni časa za počitek, kraja intelektualne lastnine je nekaj povsem običajnega in vedno moraš biti korak pred drugimi, razlaga Anže Miklavec iz start-upa ZkotZ. Foto: Jernej Lasič

Čeprav v zadnjem času prevladuje vtis, da start-upi denar zbirajo le še s prodajo kriptožetonov, je podjetje ZkotZ Anžeta Miklavca znova krenilo na Kickstarter, tokrat s pametno stekleničko. To je njihov tretji projekt na tej platformi.

Ekipa ZkotZ je zaslovela s svojim kavnim lončkom v obliki kozjega roga, ki so ga poimenovali goat mug. Leta 2014 so na platformi za množično financiranje Kickstarter z goat mugom zbrali okoli 400 tisoč dolarjev. Leta 2016 so zgodbo nadgradili in s pametnim kavnim avtomatom gina zbrali 500 tisoč dolarjev. Tokrat na Kickstarter pošiljajo pametno stekleničko equa – glavni cilj (zbrati 50 tisoč dolarjev) so presegli že prvi dan.

Kaj je equa? Gre za pametno stekleničko, ki se poveže z vašim telefonom in natanko ve, kdaj ste nazadnje pili (in vas na to tudi opozarja).

Bilance družbe ZkotZ kažejo, da uspehi podjetja niso bili le muha enodnevnica, podjetje v zadnjih letih dosega strmo rast prihodkov – lani so imeli za 3,8 milijona evrov prihodkov in 600 tisoč evrov dobička. Podjetje ima trenutno okoli 20 zaposlenih. Vsaj polovica zaposlenih se, tako Miklavec, vsak dan ukvarja z razvojem novih izdelkov.

Kaj sporoča preostalim start-upom in podjetnikom, ki bi svoj izdelek poslali na Kickstarter? Miklavec pravi, da za uresničitev dobre ideje ne potrebuješ veliko začetnega vložka. Pri vstopu na svetovni trg pa se moraš zavedati, da ni časa za počitek, kraja intelektualne lastnine je nekaj povsem običajnega in vedno moraš biti korak pred drugimi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT IBM Maximo Application Suite: nova generacija upravljanja fizičnih sredstev v podjetjih

IBM Maximo Application Suite podpira različne strategije upravljanja sredstev – od najenostavnejših do najnaprednejšega prediktivnega...

FINANCE
Slovenci na Kickstarterju zbrali 4,2 milijona evrov, danes že zaposlujejo
Finance
Blaž Abe Slovenci na Kickstarterju zbrali 4,2 milijona evrov, danes že zaposlujejo 4

Pametna ptičja hišica oziroma krmilnica je bila na Kickstarterju hit. S februarjem zaposlujejo osem ljudi

FINANCE
Manager
Kako je zacvetelo množično financiranje, kjer se obrača že desetine milijard - in koliko smo zraven Slovenci
Manager
ManagerBlažej Kupec Kako je zacvetelo množično financiranje, kjer se obrača že desetine milijard - in koliko smo zraven Slovenci

Pri nas dobro poznamo Kickstarter, a ta je zgolj drobec v industriji množičnega financiranja, prek katerega se pretaka na desetine milijard. Preverili smo, katere oblike so najbolj priljubljene, kaj delamo Slovenci in zakaj bo množično vlaganje v evropske startupe kmalu precej dostopnejše.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

FINANCE
Članki
Tarot karte z obogateno resničnostjo so lahko dober posel, dokazuje oblikovalka Esra Dagtekin Mirt
Finance
FinanceJana Petkovšek Štakul Tarot karte z obogateno resničnostjo so lahko dober posel, dokazuje oblikovalka Esra Dagtekin Mirt

Celjska podjetnica tarot kartam Fantome prilaga še aplikacijo za razširjeno resničnost in že snuje tretjo Kickstarter kampanjo

FINANCE
Podjetnik
V katera podjetja vlaga sklad nekdanjih lastnikov Outfita7, Klike, Zemante in drugih uspešnih IT-strokovnjakov?
Podjetnik
PodjetnikŠpela Mikuš V katera podjetja vlaga sklad nekdanjih lastnikov Outfita7, Klike, Zemante in drugih uspešnih IT-strokovnjakov?

Slovenski startupovci bi v prihodnjih dveh do treh letih vložili še 3,5 milijona evrov

FINANCE
Manager
Svet po meri novih generacij
Manager
ManagerAljoša Domijan Svet po meri novih generacij

Želja po večjem nadzoru, učinkovitosti in nižanju stroškov je najbolj izrazita prav pri starejših generacijah, ki ta trenutek upravljajo večino kapitala. 

FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta