(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Ekipa ZkotZ Anžeta Miklavca še tretjič na Kickstarter

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
Zkotz dodaj
Anže Miklavec dodaj
Kickstarter dodaj
 
Čas branja: 1 min
31.05.2018  21:00
Ekipa ZkotZ Anžeta Miklavca še tretjič na Kickstarter
Pri vstopu na svetovni trg se moraš zavedati, da ni časa za počitek, kraja intelektualne lastnine je nekaj povsem običajnega in vedno moraš biti korak pred drugimi, razlaga Anže Miklavec iz start-upa ZkotZ. Foto: Jernej Lasič

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
startupi   dodaj
Zkotz dodaj
Anže Miklavec dodaj
Kickstarter dodaj

Čeprav v zadnjem času prevladuje vtis, da start-upi denar zbirajo le še s prodajo kriptožetonov, je podjetje ZkotZ Anžeta Miklavca znova krenilo na Kickstarter, tokrat s pametno stekleničko. To je njihov tretji projekt na tej platformi.

Ekipa ZkotZ je zaslovela s svojim kavnim lončkom v obliki kozjega roga, ki so ga poimenovali goat mug. Leta 2014 so na platformi za množično financiranje Kickstarter z goat mugom zbrali okoli 400 tisoč dolarjev. Leta 2016 so zgodbo nadgradili in s pametnim kavnim avtomatom gina zbrali 500 tisoč dolarjev. Tokrat na Kickstarter pošiljajo pametno stekleničko equa – glavni cilj (zbrati 50 tisoč dolarjev) so presegli že prvi dan.

Kaj je equa? Gre za pametno stekleničko, ki se poveže z vašim telefonom in natanko ve, kdaj ste nazadnje pili (in vas na to tudi opozarja).

Bilance družbe ZkotZ kažejo, da uspehi podjetja niso bili le muha enodnevnica, podjetje v zadnjih letih dosega strmo rast prihodkov – lani so imeli za 3,8 milijona evrov prihodkov in 600 tisoč evrov dobička. Podjetje ima trenutno okoli 20 zaposlenih. Vsaj polovica zaposlenih se, tako Miklavec, vsak dan ukvarja z razvojem novih izdelkov.

Kaj sporoča preostalim start-upom in podjetnikom, ki bi svoj izdelek poslali na Kickstarter? Miklavec pravi, da za uresničitev dobre ideje ne potrebuješ veliko začetnega vložka. Pri vstopu na svetovni trg pa se moraš zavedati, da ni časa za počitek, kraja intelektualne lastnine je nekaj povsem običajnega in vedno moraš biti korak pred drugimi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel 3

Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

AVTO
Posel
Posel Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki –...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...