(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

V državni zbor devet političnih strank

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
volitve   dodaj
politika   dodaj
Borut Pahor dodaj
Janez Janša dodaj
Slovenska demokratska... dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
V državni zbor devet političnih strank
Relativni zmagovalec slovenskih parlamentarnih volitev Janez Janša bo težko sestavil vlado, če bodo vsi, ki so v volilni tekmi dejali, da z njim ne bi sestavljali vlade, držali besedo.

Obveščaj me o novih člankih:  
volitve   dodaj
politika   dodaj
Borut Pahor dodaj
Janez Janša dodaj
Slovenska demokratska... dodaj

Predsednik republike Borut Pahor bo mandat za sestavo vlade podelil relativnemu zmagovalcu slovenskih parlamentarnih volitev Janezu JanšiSlovenska demokratska stranka je po delnih neuradnih izidih v nedeljo, ob skoraj 52-odstotni volilni udeležbi, dobila 24,94-odstotno podporo volivcev.

Če bodo vsi, ki so v volilni tekmi dejali, da z njim ne bi sestavljali vlade, besedo držali, Janši ne bo uspelo. A do glasovanja v parlamentu bo preteklo še nekaj vode in nekaj strank bo postavljenih pred izbiro, ali vstopiti v vlado Janeza Janše ali v opozicijo, v vlado Marjana Šarca, ali celo na nove volitve.

Drugouvrščena stranka, novinka na političnem prizorišču, Lista Marjana Šarca, je imela 12,65-odstotno podporo volivcev. Novinka prejšnjih volitev, stranka SMC, ki je na prejšnjih volitvah dobila 36 poslanskih mest, je glede na zadnje volitve doživela velik poraz. Volivci so ji zaupali 9,75 odstotka glasov, s tem pa deset poslanskih mest. Slabo se je izkazal tudi Desus Karla Erjavca, ki bo po novem v državnem zboru imel pet poslancev, polovico manj kot doslej. Med temi ne bo prvaka Desusa, ki se mu ni uspelo uvrstiti v parlament. Podobno kot Alenki Bratušek, katere stranka bo v državnem zboru sicer imela pet poslanskih mest. Levica je število poslanskih mest povečala s šest na devet, NSi pa s pet na sedem. Prvak stranke Matej Tonin je kljub temu ponudil odstop, saj stranki ni uspelo doseči cilja – deset poslanskim mandatov. Po sedmih letih se je v državni zbor vnovič uvrstila tudi Slovenska nacionalna stranka Zmaga Jelinčiča, ki so ji volivci zaupali 4,19-odstotno podporo in bo v državnem zboru imela štiri poslance.

Za vstop v državni zbor se je na tokratnih parlamentarnih volitvah potegovalo 25 političnih strank. Več kot enoodstotno podporo in s tem pravico do proračunskih sredstev si je zagotovilo 13 strank. Med štirimi, ki so ostale pred vrati parlamenta, so SLS, Pirati, Dobra država in Zeleni Slovenije.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Štirje povolilni scenariji: Kdor hoče vladati, bo moral najprej znati šteti 67

Poti do vlade je več, trenutno se najbolj realna zdi leva koalicija, ki bi se ji pridružila NSi

MANAGER
Manager
Manager Na meniju manjših političnih strank, ki želijo vaš glas - ni da ni 4

Predstavljamo 17 manjših političnih strank, ki so po raziskavah volilnega utripa ta trenutek pod štiriodstotnim pragom za vstop v...

FINANCE
5 dejstev o letošnjih volitvah 11

Fenomen novih obrazov se je očitno izpel, prav tako ne deluje več trik Zorana Jankovića

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Cerar se vrača v igro, Janša spreminja taktiko, Šarec jemlje prostor novim obrazom – in druge predvolilne zgodbe 19

Andraž Zorko, strokovnjak za javnomnenjske raziskave, o vplivu premierovega odstopa na politična razmerja v pripravah na državnozborske...

FINANCE
Katerim strankam bomo dajali denar do prihodnjih volitev? 19

Enoodstotni prag, ki političnim strankam zagotavlja proračunski denar, je preseglo 13 strank

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...