(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

V državni zbor devet političnih strank

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
volitve   dodaj
politika   dodaj
Borut Pahor dodaj
Janez Janša dodaj
Slovenska... dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
V državni zbor devet političnih strank
Relativni zmagovalec slovenskih parlamentarnih volitev Janez Janša bo težko sestavil vlado, če bodo vsi, ki so v volilni tekmi dejali, da z njim ne bi sestavljali vlade, držali besedo.

Obveščaj me o novih člankih:  
volitve   dodaj
politika   dodaj
Borut Pahor dodaj
Janez Janša dodaj
Slovenska demokratska... dodaj

Predsednik republike Borut Pahor bo mandat za sestavo vlade podelil relativnemu zmagovalcu slovenskih parlamentarnih volitev Janezu JanšiSlovenska demokratska stranka je po delnih neuradnih izidih v nedeljo, ob skoraj 52-odstotni volilni udeležbi, dobila 24,94-odstotno podporo volivcev.

Če bodo vsi, ki so v volilni tekmi dejali, da z njim ne bi sestavljali vlade, besedo držali, Janši ne bo uspelo. A do glasovanja v parlamentu bo preteklo še nekaj vode in nekaj strank bo postavljenih pred izbiro, ali vstopiti v vlado Janeza Janše ali v opozicijo, v vlado Marjana Šarca, ali celo na nove volitve.

Drugouvrščena stranka, novinka na političnem prizorišču, Lista Marjana Šarca, je imela 12,65-odstotno podporo volivcev. Novinka prejšnjih volitev, stranka SMC, ki je na prejšnjih volitvah dobila 36 poslanskih mest, je glede na zadnje volitve doživela velik poraz. Volivci so ji zaupali 9,75 odstotka glasov, s tem pa deset poslanskih mest. Slabo se je izkazal tudi Desus Karla Erjavca, ki bo po novem v državnem zboru imel pet poslancev, polovico manj kot doslej. Med temi ne bo prvaka Desusa, ki se mu ni uspelo uvrstiti v parlament. Podobno kot Alenki Bratušek, katere stranka bo v državnem zboru sicer imela pet poslanskih mest. Levica je število poslanskih mest povečala s šest na devet, NSi pa s pet na sedem. Prvak stranke Matej Tonin je kljub temu ponudil odstop, saj stranki ni uspelo doseči cilja – deset poslanskim mandatov. Po sedmih letih se je v državni zbor vnovič uvrstila tudi Slovenska nacionalna stranka Zmaga Jelinčiča, ki so ji volivci zaupali 4,19-odstotno podporo in bo v državnem zboru imela štiri poslance.

Za vstop v državni zbor se je na tokratnih parlamentarnih volitvah potegovalo 25 političnih strank. Več kot enoodstotno podporo in s tem pravico do proračunskih sredstev si je zagotovilo 13 strank. Med štirimi, ki so ostale pred vrati parlamenta, so SLS, Pirati, Dobra država in Zeleni Slovenije.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Štirje povolilni scenariji: Kdor hoče vladati, bo moral najprej znati šteti 67

Poti do vlade je več, trenutno se najbolj realna zdi leva koalicija, ki bi se ji pridružila NSi

MANAGER
Manager
Manager Na meniju manjših političnih strank, ki želijo vaš glas - ni da ni 4

Predstavljamo 17 manjših političnih strank, ki so po raziskavah volilnega utripa ta trenutek pod štiriodstotnim pragom za vstop v...

FINANCE
5 dejstev o letošnjih volitvah 11

Fenomen novih obrazov se je očitno izpel, prav tako ne deluje več trik Zorana Jankovića

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Cerar se vrača v igro, Janša spreminja taktiko, Šarec jemlje prostor novim obrazom – in druge predvolilne zgodbe 19

Andraž Zorko, strokovnjak za javnomnenjske raziskave, o vplivu premierovega odstopa na politična razmerja v pripravah na državnozborske...

FINANCE
Katerim strankam bomo dajali denar do prihodnjih volitev? 19

Enoodstotni prag, ki političnim strankam zagotavlja proračunski denar, je preseglo 13 strank

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih