(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

Italija z novo vlado pod vodstvom pravnika Giuseppeja Conteja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
volitve   dodaj
Italija   dodaj
Giuseppe Conte dodaj
Sergio Mattarella dodaj
Luigi Di Maio dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
Italija z novo vlado pod vodstvom pravnika Giuseppeja Conteja
Novi italijanski premier, 54-letni profesor prava Giuseppe Conte, je novinec na političnem prizorišču, sicer pa blizu relativnemu zmagovalcu parlamentarnih volitev, stranki Gibanje petih zvezd (M5S).

Obveščaj me o novih člankih:  
volitve   dodaj
Italija   dodaj
Giuseppe Conte dodaj
Sergio Mattarella dodaj
Luigi Di Maio dodaj

Italija je prejšnji petek vendarle dobila novo vlado, ki jo vodi 54-letni profesor prava Giuseppe Conte, ki je novinec na političnem prizorišču. Conteja, ki v prvem poskusu oblikovanja vlade s svojo ministrsko ekipo ni prepričal italijanskega predsednika Sergia Mattarella, sta na premierski položaj kandidirala populistično Gibanje petih zvezd (M5S) z Luigijem Di Maiem in skrajno desna Liga, katere prvi obraz je Matteo Salvini.

Mattarella je Contejevo prvo predlagano ekipo zavrnil zaradi spornega imena na seznamu, evroskeptika Paola Savone, ki se zavzema za izstop Italije iz evrskega območja, koalicijska partnerja pa sta ga hotela postaviti na ključni položaj gospodarskega in finančnega ministra. V odziv na odločitev predsednika države je Conte mandat za sestavo vlade vrnil.

Mattarella se je odzval tako, da je poiskal mandatarja za sestavo tehnične vlade Carla Cottarellija, a je ta sredi tedna dejal, da vidi možnost za sestavo politične vlade. In tako je Mattarella spet povabil Conteja, ta je predstavil ekipo – in Mattarella jo je sprejel.

Razlika v Contejevi ekipi je – premik: Paolo Savona v novi vladi ni finančni minister, temveč minister za evropske zadeve. Na položaj finančnega ministra so imenovali tehnokrata Giovannija Tria, ki ni v nobeni stranki, ne zagovarja izstopa iz evra in je manj evroskeptičen od Savone. Šef Lige Matteo Salvini je notranji minister, šef Gibanja petih zvezd Luigi Di Maio pa minister za gospodarski razvoj in delo. Zunanji minister je Enzo Moavero Milanesi, ki je bil pred leti minister za evropske zadeve.

Sestavljanje vlade se je v Italiji izkazalo za kar precejšen izziv, a po mnenju analitikov in komentatorjev bo prav tako, če ne še veliko večji izziv, kako na eni strani doseči napovedano znižanje davkov, na drugi pa ne majhno povečanje javne porabe.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki Kaj bo šef Feda Powell storil na julijskem obrestnem zasedanju

Na tokratnem zasedanju Feda analtiki ne pričakujejo obrestnega dviga - in to ne zaradi nedavnih kritik, ki jih je na račun Feda izrekel...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...

FINANCE
Članki
Članki Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD napredovala za šest mest 4

K izboljšanju konkurenčnosti, ki se meri na podlagi štirih sklopov kazalnikov, sta pripomogla zlasti večja rast in zaposlovanje