Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

ZDA tudi za EU uvedle dodatne carine na jeklo in aluminij

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Cecilia Malmström dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
ZDA tudi za EU uvedle dodatne carine na jeklo in aluminij
S 1. junijem je začela veljati napoved ameriškega predsednika Donalda Trumpa o uvedbi dodatne 25-odstotne carine na uvoz jekla in izdelke iz njega iz EU v ZDA ter 10-odstotna carina na uvoz aluminja in izdelkov iz njega.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
carine   dodaj
ZDA   dodaj
Donald Trump dodaj
Cecilia Malmström dodaj

Kljub poskusom s pogovori preprečiti, da bi bile tudi za proizvajalce iz EU uvedene dodatne ameriške carine na uvoz jekla, aluminija in izdelkov iz teh materialov, so ZDA s 1. junijem za evropske proizvajalce uvedle dodatne carine.

Ameriški predsednik Donald Trump je uvedbo dodatnih 25-odstotnih carin na uvoz jekla in izdelkov iz njega ter 10-odstotnih carin na uvoz aluminija in izdelkov iz njega v ZDA napovedal že v začetku marca. A se je potem ameriška administracija, tudi v pogajanjih z vpletenimi stranmi, odločila, da do preklica iz dodatnih carinskih obremenitev izvzame EU, Mehiko in Kanado. To izvzetje pa je bilo začasno, obdobje izvzetja se je za proizvajalce iz EU izteklo zadnjega maja.

Kot so navedli pri evropski komisiji, se dodatne carinske obremenitve za jeklo, aluminij ter izdelke iz njiju nanašajo na izvoz iz EU, ki je lani dosegel vrednost 6,4 milijarde evrov. V odzivu evropske komisije na ameriške ukrepe je komisarka za trgovino Cecilia Malmström med drugim dejala, da to ni način, kako se posluje, in še manj način, kako se posluje med dolgoletnimi partnerji, prijatelji in zavezniki.

V Bruslju so povratne ukrepe že sprožili. Pred Svetovno trgovinsko organizacijo je EU sprožila postopek za poravnavo spora, ker po oceni komisije ameriški ukrepi pomenijo jasno kršitev dogovorjenih mednarodnih pravil. Pripravljen je tudi seznam ameriških izdelkov, na katere bi uvedli dodatne carine za uvoz v EU. Že pred časom so pri komisiji med možnimi protiukrepi navedli carinske obremenitve za ameriško blago v vrednosti 2,8 milijarde evrov s predvidenim začetkom 20. junija.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Pripravite se na podražitve ameriških kavbojk, kozmetike ... 8

Danes so začele veljati evropske carine na nekatero blago iz ZDA

FINANCE
Ste pripravljeni na trgovinske vojne? Dolge bodo 1

Protekcionizem je škodljiv in dolgoročno pomoč lastnemu gospodarstvu pomeni delanje škode

AVTO
Novice
Novice Ste pripravljeni na Junckerjev 250-milijardni 'milo za drago' Trumpu? 23

Evropa poskuša odvrniti ZDA od načrtovanih carin na avtomobile, tudi z grožnjo sorazmernih povračilnih ukrepov

AVTO
Posel
Posel Trump je evropski avtomobilski industriji zagrozil z uvedbo 20-odstotnih carin 7

Zagrožene carine pri uvozu evropskih avtomobilov v ZDA bi bile s tem kar osemkrat višje od zdajšnjih