Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Kako v svetu in pri nas razvijajo pametna omrežja in kaj bomo imeli od tega.
(intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni (intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni Politika bo šla malo bolj v levo, velikih strahov pa nimam, pravi ekonomist Jože Damijan, ki meni, da bo Šarčeva vlada iskala soglasja malo pri Levici, malo pa pri NSi, kadar bo Levica preveč ekstremna. O Binetu Kordežu, ki na njegovem blogu piše o davkih, pa: »Tudi Karl May je najboljše knjige napisal v zaporu.«
Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.
(intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem (intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem Britanec Simon Wilkinson ustvarja zgodbe, ki jih prek več medijev in množice spletnih objav gledalcu prepričljivo predstavi kot resnične. Samo za to, da bi mu na koncu pokazal, da je bil manipuliran.

Anatol in KKR objavila prevzemno namero za Cinkarno Celje

Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
Anatol in KKR objavila prevzemno namero za Cinkarno Celje
Za delnico Cinkarne Celje namerava podjetje Anatol ob finančni podpori investicijske družbe KKR ponuditi 246,52 evra (skupaj z dividendo), kar je precej manj od cene, ki jo delnica celjskega kemijskega podjetja dosega na borzi.

Avstrijski sklad Ring, ki ga pri nas poznamo predvsem po nakupu, sanaciji in nato dobri prodaji domžalskega premaznika Helios, in sklad KKR, ki ga poznamo predvsem po še nekončanem nakupu televizijske družbe Pro Plus, sta objavila prevzemno namero za Cinkarno Celje.

Prevzemno namero za Cinkarno Celje je sicer oddalo podjetje Anatol iz skupine Martens Management Group ob finančni podpori investicijske družbe KKR. Za delnico (skupaj z dividendo) ponujajo 246,52 evra, je razvidno iz sporočila za javnost.

Da je ponujena cena za lastnike Cinkarne Celje prenizka, potrjuje odločitev delničarjev na torkovi skupščini, na kateri so za dividende namenili rekordnih 25 milijonov evrov dobička. Delničarji so upravi družbe, ki jo vodi Tomaž Benčina, dali zeleno luč, da kupuje lastne delnice do deset odstotkov osnovnega kapitala, in sicer po cenah od 250 do 300 evrov.

Največja posamična lastnica Cinkarne Celje je Modra zavarovalnica z 20-odstotnim lastniškim deležem. Sledita Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) s 14,48 in Slovenski državni holding (SDH) z 11,41 odstotka. Delež v Cinkarni imata tudi Abanka (1,72 odstotka) in NLB Skladi (0,84 odstotka).

Cinkarna je v zadnjih dveh letih poslovno »eksplodirala« – lani je ustvarila 28,8 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj trikrat več kot leto prej, čisti prihodki od prodaje pa so zrasli za 11 odstotkov, na 188,7 milijona evrov. To je najboljši rezultat v 145-letni zgodovini družbe, tudi na računih ima rekordno veliko denarja, 46 milijonov evrov. Tržna kapitalizacija, torej borzna vrednost Cinkarne Celje, trenutno znaša 194 milijonov evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: KKR in Ring napadata Cinkarno Celje 3

Nihče uradno zadeve ne komentira, neuradno se govori o skupni prevzemni ponudbi avstrijskega Ringa in ameriškega sklada KKR

FINANCE
Neuradno: za lastnike Cinkarne je ponudba prenizka 11

Delnica Cinkarne ob začetku trgovanja poskočila za 6,7 odstotka, lastnikom zrasli apetiti

FINANCE
Slovenija
Slovenija Boj za Cinkarno opazno poživil domačo borzo

Delničarji Cinkarne Celje so se ob napovedani prevzemni ceni 220 evrov le nasmehnili, večji pa bi lahko oblikovali nov prodajni konzorcij.

FINANCE
Zakaj je Tomaž Benčina za hip pomislil, da vodi najboljše podjetje na svetu? 1

Kupcev za Cinkarno Celje mrgoli, je na Savinjskem forumu povedal prvi cinkar Tomaž Benčina