(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Anatol in KKR objavila prevzemno namero za Cinkarno Celje

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Helios dodaj
KKR dodaj
Pro Plus dodaj
Cinkarna Celje dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
Anatol in KKR objavila prevzemno namero za Cinkarno Celje
Za delnico Cinkarne Celje namerava podjetje Anatol ob finančni podpori investicijske družbe KKR ponuditi 246,52 evra (skupaj z dividendo), kar je precej manj od cene, ki jo delnica celjskega kemijskega podjetja dosega na borzi.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Helios dodaj
KKR dodaj
Pro Plus dodaj
Cinkarna Celje dodaj

Avstrijski sklad Ring, ki ga pri nas poznamo predvsem po nakupu, sanaciji in nato dobri prodaji domžalskega premaznika Helios, in sklad KKR, ki ga poznamo predvsem po še nekončanem nakupu televizijske družbe Pro Plus, sta objavila prevzemno namero za Cinkarno Celje.

Prevzemno namero za Cinkarno Celje je sicer oddalo podjetje Anatol iz skupine Martens Management Group ob finančni podpori investicijske družbe KKR. Za delnico (skupaj z dividendo) ponujajo 246,52 evra, je razvidno iz sporočila za javnost.

Da je ponujena cena za lastnike Cinkarne Celje prenizka, potrjuje odločitev delničarjev na torkovi skupščini, na kateri so za dividende namenili rekordnih 25 milijonov evrov dobička. Delničarji so upravi družbe, ki jo vodi Tomaž Benčina, dali zeleno luč, da kupuje lastne delnice do deset odstotkov osnovnega kapitala, in sicer po cenah od 250 do 300 evrov.

Največja posamična lastnica Cinkarne Celje je Modra zavarovalnica z 20-odstotnim lastniškim deležem. Sledita Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) s 14,48 in Slovenski državni holding (SDH) z 11,41 odstotka. Delež v Cinkarni imata tudi Abanka (1,72 odstotka) in NLB Skladi (0,84 odstotka).

Cinkarna je v zadnjih dveh letih poslovno »eksplodirala« – lani je ustvarila 28,8 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj trikrat več kot leto prej, čisti prihodki od prodaje pa so zrasli za 11 odstotkov, na 188,7 milijona evrov. To je najboljši rezultat v 145-letni zgodovini družbe, tudi na računih ima rekordno veliko denarja, 46 milijonov evrov. Tržna kapitalizacija, torej borzna vrednost Cinkarne Celje, trenutno znaša 194 milijonov evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: KKR in Ring napadata Cinkarno Celje 3

Nihče uradno zadeve ne komentira, neuradno se govori o skupni prevzemni ponudbi avstrijskega Ringa in ameriškega sklada KKR

FINANCE
Neuradno: za lastnike Cinkarne je ponudba prenizka 11

Delnica Cinkarne ob začetku trgovanja poskočila za 6,7 odstotka, lastnikom zrasli apetiti

FINANCE
Slovenija
Slovenija Boj za Cinkarno opazno poživil domačo borzo

Delničarji Cinkarne Celje so se ob napovedani prevzemni ceni 220 evrov le nasmehnili, večji pa bi lahko oblikovali nov prodajni konzorcij.

FINANCE
Zakaj je Tomaž Benčina za hip pomislil, da vodi najboljše podjetje na svetu? 1

Kupcev za Cinkarno Celje mrgoli, je na Savinjskem forumu povedal prvi cinkar Tomaž Benčina