Manager

Magna oddala dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

07.06.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Magna oddala dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah
Dokumentacija za drugo fazo gradnje Magnine tovarne v občini Hoče - Slivnica predvideva izdelavo do sto tisoč avtomobilov na leto in najmanj 1.200 zaposlenih.

V podjetju Magna Steyr, ki se v občini Hoče - Slivnica loteva ene največjih greenfield naložb na naših tleh v zadnjih letih, so po poročanju Večera že oddali dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah, ki predvideva izdelavo do sto tisoč avtomobilov na leto in najmanj 1.200 zaposlenih.

Magna je agencijo za okolje zaprosila za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne. Poleg lakirnice karoserij, v kateri bo delo dobilo 400 ljudi, namerava tam izdelovati celotna vozila in jih neposredno dobavljati distributerjem, so za TV Slovenija potrdili v Magni. A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje tudi za drugi del projekta, je do proizvodnje vozil še dolga pot. Začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak tudi od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju.

Da bo Magna Steyr v Gradcu izdelovala športna avtomobila BMW in toyota, je bavarski izdelovalec avtomobilov potrdil na svojem portalu BMWblog. Za bavarsko družbo bodo izdelovali nov športni dvosed Z4, letos pa naj bi v avstrijski tovarni začeli izdelovati tudi toyoto supro. Načrtujejo, da bi letno izdelali 60 tisoč športnih vozil obeh znamk.

To bi se lahko izkazalo kot dobra novica tudi za kompleks Magne v občini Hoče - Slivnica, kjer je v prvi fazi predvidena lakirnica avtomobilskih karoserij, tako pa bodo v Slovenijo verjetno preselili del zdajšnje proizvodnje iz prestolnice avstrijske Štajerske. Magna namreč v Gradcu dosega svoje omejitve in se ne more širiti.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Magna v zadnjem četrtletju poslovala odlično
Avto
AvtoMiloš Milač Magna v zadnjem četrtletju poslovala odlično

Kanadska Magna, ki ima v lasti avstrijsko Magno Steyr in s tem tudi lakirnico v Hočah, je v zadnjem četrtletju 2020 prodajo povečala za 12 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa za 86 odstotkov.

FINANCE
Okolje & energija
Arso izdal osnutek okoljevarstvenega soglasja za Magnin projekt
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Arso izdal osnutek okoljevarstvenega soglasja za Magnin projekt 3

Agencija za okolje (Arso) je ta teden izdala osnutek okoljevarstvenega soglasja za drugo fazo Magninega projekta v Hočah in ga v ponedeljek poslala nosilcem urejanja prostora, ki se morajo izreči glede sprejemljivosti nameravanega posega, so za STA potrdili na Arsu. Medtem so na zemljišču, ki je za zdaj v lasti hoške občine, že arheologi.

FINANCE
Avto
Pravila in pasti nakupa prek dražb, prelomni mercedes C in nova znamka električnih avtov
Avto
AvtoMiloš Milač Pravila in pasti nakupa prek dražb, prelomni mercedes C in nova znamka električnih avtov

V tem tednu o pravilih in pasteh nakupa avtomobilov prek dražb, težavah avtoindustrije s polprevodniki, posvetu Trajnostna mobilnost, ki smo ga organizirali na Financah, novemu mercedes-benzu razreda C, ioniqu 5 in McLarnu, ki gre tudi na elektriko. Kako je lani posloval Renault in kaj njegov šef napoveduje za letos, kako gre škofjeloškemu Polycomu, kaj načrtujeta Volvo in Gelly in še veliko novic in poslovnega sveta avtomobilizma.

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
Avto
Ob ljubljanski obvoznici je znova zaživel BMW, kakšne načrte ima madžarski Wallis
Avto
AvtoMiloš Milač Ob ljubljanski obvoznici je znova zaživel BMW, kakšne načrte ima madžarski Wallis

Intervju z Blažem Urbanijo, direktorjem družbe Wallis Motor Ljubljana, ki je oktobra lani prevzel posel in objekt nekdanjega trgovca BMW A-Cosmosa.

FINANCE
Avto
Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe
Avto
AvtoMiloš Milač Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe 9

December je bil za trgovce novih avtomobilov tretji najslabši mesec prejšnjega leta, če štejemo le upad glede na isti mesec predlanskim. Zmanjšanje prodaje je bilo kar 47,6-odstotno, registriranih je bilo le 2.348 avtomobilov.

FINANCE
Avto
BMW popravlja cene po novem DMV, te so do 18 odstotkov nižje kot lani
Avto
AvtoMiloš Milač BMW popravlja cene po novem DMV, te so do 18 odstotkov nižje kot lani 1

Naš konfigurator trenutno ne deluje dobro, cene vozil so napačne. Prave cene za leto 2021 so do 18 odstotkov nižje kot lani, sporoča BMW Slovenija.

FINANCE
IKT
RAZPIS: Iščemo najboljši B2B e-commerce projekt – prijavite se!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO RAZPIS: Iščemo najboljši B2B e-commerce projekt – prijavite se!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B