Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Magna oddala dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
Magna Steyr dodaj
Magna dodaj
TV Slovenija dodaj
BMW dodaj
 
Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
Magna oddala dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah
Dokumentacija za drugo fazo gradnje Magnine tovarne v občini Hoče - Slivnica predvideva izdelavo do sto tisoč avtomobilov na leto in najmanj 1.200 zaposlenih.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
Magna Steyr dodaj
Magna dodaj
TV Slovenija dodaj
BMW dodaj

V podjetju Magna Steyr, ki se v občini Hoče - Slivnica loteva ene največjih greenfield naložb na naših tleh v zadnjih letih, so po poročanju Večera že oddali dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah, ki predvideva izdelavo do sto tisoč avtomobilov na leto in najmanj 1.200 zaposlenih.

Magna je agencijo za okolje zaprosila za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne. Poleg lakirnice karoserij, v kateri bo delo dobilo 400 ljudi, namerava tam izdelovati celotna vozila in jih neposredno dobavljati distributerjem, so za TV Slovenija potrdili v Magni. A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje tudi za drugi del projekta, je do proizvodnje vozil še dolga pot. Začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak tudi od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju.

Da bo Magna Steyr v Gradcu izdelovala športna avtomobila BMW in toyota, je bavarski izdelovalec avtomobilov potrdil na svojem portalu BMWblog. Za bavarsko družbo bodo izdelovali nov športni dvosed Z4, letos pa naj bi v avstrijski tovarni začeli izdelovati tudi toyoto supro. Načrtujejo, da bi letno izdelali 60 tisoč športnih vozil obeh znamk.

To bi se lahko izkazalo kot dobra novica tudi za kompleks Magne v občini Hoče - Slivnica, kjer je v prvi fazi predvidena lakirnica avtomobilskih karoserij, tako pa bodo v Slovenijo verjetno preselili del zdajšnje proizvodnje iz prestolnice avstrijske Štajerske. Magna namreč v Gradcu dosega svoje omejitve in se ne more širiti.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Infrastruktura
Infrastruktura Tovarni Magna v Hočah bomo zgradili železniško progo

Vlada je potrdila predlog ministrstva za infrastrukturo in progo do Magne in do letališča Maribor uvrstila v načrt razvojnih programov...

FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

AVTO
Novice
Novice Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Kam pelje surovinski in valutni vlak smrti 3

Negotovost ali kaj nas čaka po sobotnih napadih ZDA, Velike Britanije in Francije?