Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Magna oddala dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah

Čas branja: 1 min
07.06.2018  21:00
Magna oddala dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah
Dokumentacija za drugo fazo gradnje Magnine tovarne v občini Hoče - Slivnica predvideva izdelavo do sto tisoč avtomobilov na leto in najmanj 1.200 zaposlenih.

V podjetju Magna Steyr, ki se v občini Hoče - Slivnica loteva ene največjih greenfield naložb na naših tleh v zadnjih letih, so po poročanju Večera že oddali dokumentacijo za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah, ki predvideva izdelavo do sto tisoč avtomobilov na leto in najmanj 1.200 zaposlenih.

Magna je agencijo za okolje zaprosila za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne. Poleg lakirnice karoserij, v kateri bo delo dobilo 400 ljudi, namerava tam izdelovati celotna vozila in jih neposredno dobavljati distributerjem, so za TV Slovenija potrdili v Magni. A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje tudi za drugi del projekta, je do proizvodnje vozil še dolga pot. Začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak tudi od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju.

Da bo Magna Steyr v Gradcu izdelovala športna avtomobila BMW in toyota, je bavarski izdelovalec avtomobilov potrdil na svojem portalu BMWblog. Za bavarsko družbo bodo izdelovali nov športni dvosed Z4, letos pa naj bi v avstrijski tovarni začeli izdelovati tudi toyoto supro. Načrtujejo, da bi letno izdelali 60 tisoč športnih vozil obeh znamk.

To bi se lahko izkazalo kot dobra novica tudi za kompleks Magne v občini Hoče - Slivnica, kjer je v prvi fazi predvidena lakirnica avtomobilskih karoserij, tako pa bodo v Slovenijo verjetno preselili del zdajšnje proizvodnje iz prestolnice avstrijske Štajerske. Magna namreč v Gradcu dosega svoje omejitve in se ne more širiti.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Infrastruktura
Infrastruktura Tovarni Magna v Hočah bomo zgradili železniško progo

Vlada je potrdila predlog ministrstva za infrastrukturo in progo do Magne in do letališča Maribor uvrstila v načrt razvojnih programov...

AVTO
Posel
Posel Elon Musk bo odpustil devet odstotkov zaposlenih v poskusu, da Tesla doseže dobiček 6

V pismu zaposlenim je Elon Musk, razvpiti šef ameriške družbe za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla, zapisal, da glavni motiv...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...