Manager

Lego na razpotju med tradicijo in digitalno prihodnostjo

Danski Lego letos praznuje dve obletnici, 60 let legokock in 50 let od ustanovitve prvega tematskega parka Legoland. Za proizvajalcem »večnih« kock je že temeljita preobrazba, čaka pa ga spet nova.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

07.06.2018 21:00
Čas branja: 4 min
Lego na razpotju med tradicijo in digitalno prihodnostjo
Foto: Press

V nadaljevanju:

Leta 1968 so Danci odprli prvi zabaviščni park za otroke, mlajše od 12 let, in ga poimenovali Legoland. Stoji v bližini prve tovarne legokock v Billundu, v njem pa je mogoče občudovati in se...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

Moje finance
Razno
Kako postati (finančno) odgovoren starš?
Moje finance
RaznoMaja Virant Kako postati (finančno) odgovoren starš?

Otroci so naša prihodnost in upanje za boljši svet. Se pa ob vseh prijetnih rečeh ne gre slepiti ‒ vzgoja otrok tudi nekaj stane. Pa ne samo živcev, tudi denarja. Kar pomislite: voziček, plenice, oblačila, športna oprema, tečaji, treningi, žepnina … seznam otrokovih potreb je dolg. Naračunali smo, da nas otrok od rojstva do konca srednje šole stane več kot 100 tisočakov. To ne pomeni, da toliko stane vsak otrok, številka ni absolutna. Morda za otroka ne varčujete ali mu ne dajete žepnine. Morda dobite oblačila zanj od prijateljev in znancev. Morda imate manjše dohodke in ste zato upravičeni do višjih socialnih transferjev. A tudi če naš izračun oklestimo za 30 odstotkov, je številka še vedno velika. Ne želimo strašiti, niti ni primerno, da na otroke gledamo kot na strošek. Se je pa dobro zavedati, da je pomemben del starševstva tudi finančna priprava.

FINANCE
Nepremičnine
Wall Street Journal opisuje, kako Kitajska napada evropska gradbišča
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Wall Street Journal opisuje, kako Kitajska napada evropska gradbišča

V desetih letih so kitajska gradbena podjetja pridobila za okoli 4,5 milijarde evrov javnih projektov, lani je bila ta vrednost dve milijardi

Moje finance
Razno
(e-finančna šola) Finančno odgovorno starševstvo 2.0
Moje finance
RaznoMoje finance (e-finančna šola) Finančno odgovorno starševstvo 2.0

Otroci so naše največje bogastvo. Se strinjamo. A so z odraščanjem otrok povezani tudi stroški, kar je večkrat spregledano. Ko si ustvarjamo ali že imamo družino, je vprašanj, povezanih s financami, veliko, zato revija Moje finance v okviru niza predavanj Finančne šole za milenijce in proaktivne za (prihodnje) starše prvič pripravlja spletni dogodek Moj otrok: finančno odgovorno starševstvo. Pestro bo, preverite program.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

Moje finance
Razno
Webinar: Kako postati finančno odgovoren starš?
Moje finance
RaznoMoje finance Webinar: Kako postati finančno odgovoren starš?

Ko si ustvarjamo ali že imamo družino, je vprašanj, povezanih s financami, veliko, zato revija Moje finance v okviru niza predavanj Finančne šole za milenijce in proaktivne za (prihodnje) starše pripravlja spletni dogodek Moj otrok: finančno odgovorno starševstvo.

FINANCE
Demografija in pandemija: med korono se ne dela otrok
Finance
Simona Toplak Demografija in pandemija: med korono se ne dela otrok 7

Več smrti, manj dojenčkov. Italija je v enem letu izgubila celo populacijo Firenc. V ZDA že od leta 1979 niso imeli tako malo otrok kot 2020. Kako pa je bilo z novimi otroki v času korone v Sloveniji?

FINANCE
Finančna šola: Otroke je treba učiti o denarju, ko so še v vrtcu
Finance
Pia Bedene Finančna šola: Otroke je treba učiti o denarju, ko so še v vrtcu

Ko razmišljamo o družini ali pa smo že starši, se nam postavlja veliko vprašanj o financah. Na dogodku, ki ga je organizirala revija Moje finance v okviru finančne šole za milenijce in proaktivne, so se s strokovnjaki spraševali, kaj je finančno odgovorno starševstvo.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.