(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Zgodovinsko srečanje Donalda Trumpa in Kim Džong Una

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Severna Koreja   dodaj
ZDA   dodaj
Kim Džong Un dodaj
Donald Trump dodaj
Mike Pompeo dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Zgodovinsko srečanje Donalda Trumpa in Kim Džong Una
Donald Trump in Kim Džong Un sta zgodovinsko srečanje v Singapurju začela z rokovanjem in poziranjem fotografom, nadaljevala pa s pogovorom na štiri oči.

Obveščaj me o novih člankih:  
Severna Koreja   dodaj
ZDA   dodaj
Kim Džong Un dodaj
Donald Trump dodaj
Mike Pompeo dodaj

»Velik napredek sva naredila, večjega, kot si je kdorkoli predstavljal,« je po srečanju s severnokorejskim predsednikom Kim Džong Unom v Singapurju zadovoljno povedal ameriški predsednik Donald Trump.

To je bilo prvo srečanje med voditeljema ZDA in Severne Koreje. Še pred nekaj meseci je bilo to nepredstavljivo, saj sta bili državi na robu oboroženega konflikta, voditelja pa sta si izmenjevala žaljivke in grožnje.

Trump in Kim sta se na zgodovinskem vrhu, ki se je v luksuznem hotelu Capella na otoku Sentosa odvijal tudi na štiri oči, dogovorila za popolno denuklearizacijo Korejskega polotoka, v skupni izjavi pa sta se zavzela za vzpostavitev novih odnosov med ZDA in Severno Korejo. Strani sta se tudi dogovorili, da se bodo v najkrajšem možnem času nadaljevala pogajanja, ki jih bosta vodila ameriški državni sekretar Mike Pompeo in visoki predstavnik Severne Koreje.

Na vprašanje, ali se bo Severna Koreja odpovedala jedrskemu orožju, je Trump odgovoril: »Ta proces bomo začeli zelo kmalu.« »Svet bo videl veliko spremembo,« pa je dejal severnokorejski voditelj. »Odločili smo se, da pustimo preteklost za seboj,« je pristavil. Trump je povedal še, da je »absolutno« pripravljen povabiti Kima v Belo hišo. »Še se bova srečala. Še velikokrat se bova srečala,« je dodal.

Mednarodna skupnost je vrh ameriškega in korejskega voditelja pozdravila kot pomemben korak. V EU so srečanje označili za pomemben in nujen korak za nadgradnjo pozitivnega razvoja dogodkov v medkorejskih odnosih. Dogovor Trumpa in Kima je jasno znamenje, da je mogoče doseči popolno denuklearizacijo Korejskega polotoka, so poudarili v EU. Kitajska, glavna zaveznica režima v Pjongjangu, je v odzivu sporočila, da sta Trump in Kim s srečanjem v Singapurju ustvarila novo zgodovino, in ob tem pozvala k celoviti denuklearizaciji za končanje napetosti na Korejskem polotoku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.