Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Nova kriptomenjalnica Damiana Merlaka začne na polno delati julija

Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Nova kriptomenjalnica Damiana Merlaka začne na polno delati julija
Nismo kot večina projektov v ICO, ki še vedno niso dostavili nobenega izdelka, ob testnem delovanju kriptomenjalnice Tokens.net pravi Damian Merlak, ki je tudi eden od ustanoviteljev kriptomenjalnice Bitstamp.

Platforma, za katero je Damian Merlak, eden od ustanoviteljev kriptomenjalnice Bitstamp, novembra oziroma decembra z javno ponudbo žetonov (ICO) zbral 15 milijonov evrov, že živi.

Kot pravi Merlak, ki je v novem projektu Tokens.net sam, brez dolgoletnega poslovnega partnerja Nejca Kodriča, ki vodi borzo Bitstamp, takih projektov ni veliko.

Kriptomenjalnica Tokens.net zdaj deluje v različici beta, na povabilo. »Računamo, da bomo julija začeli na polno. Nismo kot večina projektov v ICO, ki še vedno niso dostavili nobenega izdelka,« je do kriptoscene kritičen Merlak in dodaja, da zbrani denar iz ICO porabljajo izključno za razvoj platforme.

Povabila k registraciji so do zdaj poslali tistim, ki so sodelovali v ICO – od 1.800 se jih je v beta različici menjalnice registriralo tisoč. Dvanajst tisoč pa jih čaka, da jim pošljejo vabilo. Ob tem Merlak pojasnjuje, da na Tokens.net ne bo treba čakati na odprtje računa, ker ne procesirajo tradicionalnih valut, in se ne bo treba verificirati na točki registracije. Verifikacija bo potrebna pozneje, a le nad določenimi zneski, kjer pa meje še niso določili.

Čeprav se tako Bitstamp kot Token.net uvrščata v skupino kriptomenjalnic – obe družbi opravljata storitev menjave kriptovalut –, je posebnost zadnje v tem, da koraka menjave denarnega sredstva v kriptovalute ne izvaja. Uporabnik platforme Tokens.net – ta ima trenutno 11 zaposlenih – na svoj uporabniški račun nakazuje že kriptovalute ali kriptokovance, te pa nato lahko zamenja za druge kriptokovance ali kriptovalute, pojasnjuje Merlak.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Damian Merlak obljublja: Julija začne nova kriptomenjalnica že delati na polno 8

Kriptoevforije ni več, naslednji odboj pa bo večji od prejšnjega, pravi Kranjčan, ki je naredil že drugo kriptomenjalnico

FINANCE
Članki
Članki Bodo Bitstamp kupili Južni Korejci za okoli 400 milijonov dolarjev? 5

O tej možnosti poročajo pri spletnem časopisu o kriptovalutah Cointelegraph in omenjajo, da je o tem izvorno na Twitterju čivknil...

TOP JOB
Iztrebiti je treba 'prekarnost'! Res? Bitstamp ima težave, programerje le stežka prepriča o zaposlitvi 12

Ni težava projektno delo oziroma to, da niso vsi redno zaposleni - težava so kakovost in uporabnost delovne sile na trgu ter razlike v...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.