(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Nova kriptomenjalnica Damiana Merlaka začne na polno delati julija

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
Damian Merlak dodaj
Bitstamp dodaj
Nejc Kodrič dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Nova kriptomenjalnica Damiana Merlaka začne na polno delati julija
Nismo kot večina projektov v ICO, ki še vedno niso dostavili nobenega izdelka, ob testnem delovanju kriptomenjalnice Tokens.net pravi Damian Merlak, ki je tudi eden od ustanoviteljev kriptomenjalnice Bitstamp.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
Damian Merlak dodaj
Bitstamp dodaj
Nejc Kodrič dodaj

Platforma, za katero je Damian Merlak, eden od ustanoviteljev kriptomenjalnice Bitstamp, novembra oziroma decembra z javno ponudbo žetonov (ICO) zbral 15 milijonov evrov, že živi.

Kot pravi Merlak, ki je v novem projektu Tokens.net sam, brez dolgoletnega poslovnega partnerja Nejca Kodriča, ki vodi borzo Bitstamp, takih projektov ni veliko.

Kriptomenjalnica Tokens.net zdaj deluje v različici beta, na povabilo. »Računamo, da bomo julija začeli na polno. Nismo kot večina projektov v ICO, ki še vedno niso dostavili nobenega izdelka,« je do kriptoscene kritičen Merlak in dodaja, da zbrani denar iz ICO porabljajo izključno za razvoj platforme.

Povabila k registraciji so do zdaj poslali tistim, ki so sodelovali v ICO – od 1.800 se jih je v beta različici menjalnice registriralo tisoč. Dvanajst tisoč pa jih čaka, da jim pošljejo vabilo. Ob tem Merlak pojasnjuje, da na Tokens.net ne bo treba čakati na odprtje računa, ker ne procesirajo tradicionalnih valut, in se ne bo treba verificirati na točki registracije. Verifikacija bo potrebna pozneje, a le nad določenimi zneski, kjer pa meje še niso določili.

Čeprav se tako Bitstamp kot Token.net uvrščata v skupino kriptomenjalnic – obe družbi opravljata storitev menjave kriptovalut –, je posebnost zadnje v tem, da koraka menjave denarnega sredstva v kriptovalute ne izvaja. Uporabnik platforme Tokens.net – ta ima trenutno 11 zaposlenih – na svoj uporabniški račun nakazuje že kriptovalute ali kriptokovance, te pa nato lahko zamenja za druge kriptokovance ali kriptovalute, pojasnjuje Merlak.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Damian Merlak obljublja: Julija začne nova kriptomenjalnica že delati na polno 8

Kriptoevforije ni več, naslednji odboj pa bo večji od prejšnjega, pravi Kranjčan, ki je naredil že drugo kriptomenjalnico

FINANCE
Članki
Članki Bodo Bitstamp kupili Južni Korejci za okoli 400 milijonov dolarjev? 5

O tej možnosti poročajo pri spletnem časopisu o kriptovalutah Cointelegraph in omenjajo, da je o tem izvorno na Twitterju čivknil...

TOP JOB
Iztrebiti je treba 'prekarnost'! Res? Bitstamp ima težave, programerje le stežka prepriča o zaposlitvi 12

Ni težava projektno delo oziroma to, da niso vsi redno zaposleni - težava so kakovost in uporabnost delovne sile na trgu ter razlike v...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...