Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

V ljubljanskem BTC testno plačevanje s kriptovalutami

Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
V ljubljanskem BTC testno plačevanje s kriptovalutami
Nakupi s kriptovalutami – trenutno sta to bitcoin in bitcoin cash – so za zdaj možni na 24 lokacijah v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
bitcoin   dodaj
Dejan Roljič dodaj
BTC dodaj
Elektronček dodaj

V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City lahko izbranci od ponedeljka vsakdanje nakupe testno plačujejo s kriptovalutami. Ker je bilo zanimanje med zanesenjaki, ki so želeli plačilno aplikacijo Elipay tri mesece preizkušati v praksi, veliko, so 150 prostovoljcev izbrali z žrebom.

Kot pravi Dejan Roljič, direktor start-upa Eligma, v katerem razvijajo tudi spletno trgovsko platformo na podlagi tehnologije blockchain in umetne inteligence, velik odziv javnosti na njihovo povabilo k testiranju kaže, kako tehnološko napredni smo v Sloveniji. »Naša kriptoskupnost je precej številna; navdušenci v svetu in pri nas menimo, da je čas, da začnemo kriptovalute uporabljati tudi v vsakdanjem življenju,« je poudaril.

Veliko pa ni bilo le zanimanje med uporabniki aplikacije Elipay, tudi zanimanje trgovcev za uvedbo tovrstne oblike plačevanja je preseglo pričakovanja Eligme.

Nakupi s kriptovalutami – trenutno sta to bitcoin in bitcoin cash, sledili pa bodo še nekatere druge kriptovalute in žetoni – so na začetku testiranja možni na 24 lokacijah v BTC, pričakovati pa je, da jih bo čedalje več. Eligmi gre ob tem na roko tudi sodelovanje s ponudnikoma POS-rešitev Elektronček in MAOP, ki skupno pokrivata nekaj tisoč prodajnih lokacij.

Elipay naj bi do konca leta uveljavili tudi drugje po Sloveniji, v prihodnosti pa njegovi snovalci načrtujejo prodor na evropski in svetovni trg.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Po BTC smo se zapeljali s pravim avtonomnim avtom 5

Po BTC Cityju se te dni vozi pravi avtonomni avto francoske Navye, ki deluje povsem brez voznika. Sinoči smo se usedli v 16-sedežni...

OK & EN
Novice
Novice (video) Poglejte, kako je vozil avtonomni avto po BTC 4

V okviru evropskega prometnega dogodka TEN-T Days 2018 so pripravili tudi demonstracijsko vožnjo povsem avtonomnega vozila.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki Kaj bo šef Feda Powell storil na julijskem obrestnem zasedanju

Na tokratnem zasedanju Feda analtiki ne pričakujejo obrestnega dviga - in to ne zaradi nedavnih kritik, ki jih je na račun Feda izrekel...

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 1

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.