(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

V ljubljanskem BTC testno plačevanje s kriptovalutami

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
bitcoin   dodaj
Dejan Roljič dodaj
BTC dodaj
Elektronček dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
V ljubljanskem BTC testno plačevanje s kriptovalutami
Nakupi s kriptovalutami – trenutno sta to bitcoin in bitcoin cash – so za zdaj možni na 24 lokacijah v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
bitcoin   dodaj
Dejan Roljič dodaj
BTC dodaj
Elektronček dodaj

V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City lahko izbranci od ponedeljka vsakdanje nakupe testno plačujejo s kriptovalutami. Ker je bilo zanimanje med zanesenjaki, ki so želeli plačilno aplikacijo Elipay tri mesece preizkušati v praksi, veliko, so 150 prostovoljcev izbrali z žrebom.

Kot pravi Dejan Roljič, direktor start-upa Eligma, v katerem razvijajo tudi spletno trgovsko platformo na podlagi tehnologije blockchain in umetne inteligence, velik odziv javnosti na njihovo povabilo k testiranju kaže, kako tehnološko napredni smo v Sloveniji. »Naša kriptoskupnost je precej številna; navdušenci v svetu in pri nas menimo, da je čas, da začnemo kriptovalute uporabljati tudi v vsakdanjem življenju,« je poudaril.

Veliko pa ni bilo le zanimanje med uporabniki aplikacije Elipay, tudi zanimanje trgovcev za uvedbo tovrstne oblike plačevanja je preseglo pričakovanja Eligme.

Nakupi s kriptovalutami – trenutno sta to bitcoin in bitcoin cash, sledili pa bodo še nekatere druge kriptovalute in žetoni – so na začetku testiranja možni na 24 lokacijah v BTC, pričakovati pa je, da jih bo čedalje več. Eligmi gre ob tem na roko tudi sodelovanje s ponudnikoma POS-rešitev Elektronček in MAOP, ki skupno pokrivata nekaj tisoč prodajnih lokacij.

Elipay naj bi do konca leta uveljavili tudi drugje po Sloveniji, v prihodnosti pa njegovi snovalci načrtujejo prodor na evropski in svetovni trg.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Po BTC smo se zapeljali s pravim avtonomnim avtom 5

Po BTC Cityju se te dni vozi pravi avtonomni avto francoske Navye, ki deluje povsem brez voznika. Sinoči smo se usedli v 16-sedežni...

OK & EN
Novice
Novice (video) Poglejte, kako je vozil avtonomni avto po BTC 4

V okviru evropskega prometnega dogodka TEN-T Days 2018 so pripravili tudi demonstracijsko vožnjo povsem avtonomnega vozila.

FINANCE
Članki
Članki Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD napredovala za šest mest 4

K izboljšanju konkurenčnosti, ki se meri na podlagi štirih sklopov kazalnikov, sta pripomogla zlasti večja rast in zaposlovanje

AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...

FINANCE
Članki
Članki (pravice potrošnikov) Bo Bruslju uspelo nasititi volka, koza pa bo preživela?

Evropska pravila o varstvu potrošnikov so med najstrožjimi, jih je pa težko uresničiti – pa naj gre za dokazovanje domnevne dvojne...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

FINANCE
Članki
Članki EU bo omejila tudi ceno mednarodnih telefonskih klicev v druge članice 3

Po novem boste precej kmalu lahko malo bolj sproščeni glede stroškov, če boste od doma s svoje mobilne (ali fiksne) številke...