Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? Ko se denar seli v blockchain, kaj še ostane bankam? V senci nedavne predstavitve Facebookove kriptovalute libra in napovedi plačilnega sistema Calibra, ki sta doživela viharno zanimanje (in tudi nasprotovanje oblasti), s plačevanjem s tehnologijo blockchain številna mala in tudi večja finančna podjetja eksperimentirajo že vsaj dve leti. Daljnovidnejše banke se, samostojno ali v povezavi z blockchain startupi, že prilagajajo novi resničnosti. Govorimo o tujih, ne slovenskih, ki se do tega še vedejo bolj kot kmečke neveste.
Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Mož v senci Jeffa Bezosa, ki upravlja največji oblak na svetu Večina Amazonovega dobička pride iz njegovih storitev v oblaku, v tem je daleč največji na svetu. Motor teh storitev je Andy Jassy, najtesnejši sodelavec ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa in drugi največji delničar.
Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Mentorica dijakov, ki so Gimnaziji Vič prislužili ponudbo ameriške akreditacije Dijaki viške gimnazije so se na olimpijadi Genius v ZDA izkazali tako dobro, da so prireditelji Gimnaziji Vič ponudili akreditacijo za študij na ameriških univerzah. Vodila jih je profesorica kemije Alenka Mozer.

Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.

Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.
10 milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov bo sklad KKR stal prevzem ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zdravstvo   dodaj
KKR dodaj
Healthcare dodaj
Cinkarna Celje dodaj

Mednarodni investicijski sklad KKR s sedežem v New Yorku bo za 5,57 milijarde dolarjev oziroma 4,72 milijarde evrov kupil ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare Corp. Ker naj bi KKR prevzel tudi Envisionove dolgove, naj bi bil posel vreden blizu deset milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov.

Envision Healthcare, ki razpolaga s 25 tisoč zdravniki in drugimi zdravstvenimi delavci ter ima 250 lastnih kirurških centrov za ambulantno zdravljenje, je eden največjih ameriških oskrbovalcev bolniš­nic z zdravniki, med drugim za urgentne oddelke. Njegovi odjemalci so bolnišnice, ki v želji po izboljšanju učinkovitosti sklepajo pogodbe z zunanjimi izvajalci.

Envision, ki ga je v zadnjem času prizadelo zmanjšanje števila bolnikov, ki jih sprejmejo v bolnišnicah v ZDA, je v želji, da zviša vrednost za svoje delničarje, k pogajanjem o nakupu povabil 25 morebitnih kupcev.

Investicijski sklad KKR, ki upravlja kapital, vreden 176 milijard dolarjev, in je pred kratkim skupaj s podjetjem Anatol objavil tudi prevzemno namero za Cinkarno Celje, je lani za 2,4 milijarde dolarjev že kupil Envisionovo reševalno transportno enoto in torej povečuje svoj portfelj naložb v zdravstvu. Lani je ustanovil tudi 1,45 milijarde dolarjev vreden sklad, namenjen naložbam v podjetja na področju zdravstvene oskrbe, ki so v obdobju rasti.

Analitiki ocenjujejo, da so družbe, kakršna je Envision Healthcare, privlačna naložba – še zlasti, če imajo svoje kirurške ambulante – zaradi svojega denarnega toka, ker niso kapitalsko intenzivne in ker zdravstvene zavarovalnice v ZDA spodbujajo bolnike k cenejšemu ambulantnemu zdravljenju (v nasprotju z dražjim bolnišničnim zdravljenjem).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: KKR in Ring napadata Cinkarno Celje 3

Nihče uradno zadeve ne komentira, neuradno se govori o skupni prevzemni ponudbi avstrijskega Ringa in ameriškega sklada KKR

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki Kaj bo šef Feda Powell storil na julijskem obrestnem zasedanju

Na tokratnem zasedanju Feda analtiki ne pričakujejo obrestnega dviga - in to ne zaradi nedavnih kritik, ki jih je na račun Feda izrekel...

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...