(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zdravstvo   dodaj
KKR dodaj
Healthcare dodaj
Cinkarna Celje dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.
10 milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov bo sklad KKR stal prevzem ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
zdravstvo   dodaj
KKR dodaj
Healthcare dodaj
Cinkarna Celje dodaj

Mednarodni investicijski sklad KKR s sedežem v New Yorku bo za 5,57 milijarde dolarjev oziroma 4,72 milijarde evrov kupil ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare Corp. Ker naj bi KKR prevzel tudi Envisionove dolgove, naj bi bil posel vreden blizu deset milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov.

Envision Healthcare, ki razpolaga s 25 tisoč zdravniki in drugimi zdravstvenimi delavci ter ima 250 lastnih kirurških centrov za ambulantno zdravljenje, je eden največjih ameriških oskrbovalcev bolniš­nic z zdravniki, med drugim za urgentne oddelke. Njegovi odjemalci so bolnišnice, ki v želji po izboljšanju učinkovitosti sklepajo pogodbe z zunanjimi izvajalci.

Envision, ki ga je v zadnjem času prizadelo zmanjšanje števila bolnikov, ki jih sprejmejo v bolnišnicah v ZDA, je v želji, da zviša vrednost za svoje delničarje, k pogajanjem o nakupu povabil 25 morebitnih kupcev.

Investicijski sklad KKR, ki upravlja kapital, vreden 176 milijard dolarjev, in je pred kratkim skupaj s podjetjem Anatol objavil tudi prevzemno namero za Cinkarno Celje, je lani za 2,4 milijarde dolarjev že kupil Envisionovo reševalno transportno enoto in torej povečuje svoj portfelj naložb v zdravstvu. Lani je ustanovil tudi 1,45 milijarde dolarjev vreden sklad, namenjen naložbam v podjetja na področju zdravstvene oskrbe, ki so v obdobju rasti.

Analitiki ocenjujejo, da so družbe, kakršna je Envision Healthcare, privlačna naložba – še zlasti, če imajo svoje kirurške ambulante – zaradi svojega denarnega toka, ker niso kapitalsko intenzivne in ker zdravstvene zavarovalnice v ZDA spodbujajo bolnike k cenejšemu ambulantnemu zdravljenju (v nasprotju z dražjim bolnišničnim zdravljenjem).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: KKR in Ring napadata Cinkarno Celje 3

Nihče uradno zadeve ne komentira, neuradno se govori o skupni prevzemni ponudbi avstrijskega Ringa in ameriškega sklada KKR

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.