Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
zdravstvo   dodaj
prevzemi   dodaj
KKR dodaj
Healthcare dodaj
Cinkarna Celje dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.
10 milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov bo sklad KKR stal prevzem ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
zdravstvo   dodaj
prevzemi   dodaj
KKR dodaj
Healthcare dodaj
Cinkarna Celje dodaj

Mednarodni investicijski sklad KKR s sedežem v New Yorku bo za 5,57 milijarde dolarjev oziroma 4,72 milijarde evrov kupil ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare Corp. Ker naj bi KKR prevzel tudi Envisionove dolgove, naj bi bil posel vreden blizu deset milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov.

Envision Healthcare, ki razpolaga s 25 tisoč zdravniki in drugimi zdravstvenimi delavci ter ima 250 lastnih kirurških centrov za ambulantno zdravljenje, je eden največjih ameriških oskrbovalcev bolniš­nic z zdravniki, med drugim za urgentne oddelke. Njegovi odjemalci so bolnišnice, ki v želji po izboljšanju učinkovitosti sklepajo pogodbe z zunanjimi izvajalci.

Envision, ki ga je v zadnjem času prizadelo zmanjšanje števila bolnikov, ki jih sprejmejo v bolnišnicah v ZDA, je v želji, da zviša vrednost za svoje delničarje, k pogajanjem o nakupu povabil 25 morebitnih kupcev.

Investicijski sklad KKR, ki upravlja kapital, vreden 176 milijard dolarjev, in je pred kratkim skupaj s podjetjem Anatol objavil tudi prevzemno namero za Cinkarno Celje, je lani za 2,4 milijarde dolarjev že kupil Envisionovo reševalno transportno enoto in torej povečuje svoj portfelj naložb v zdravstvu. Lani je ustanovil tudi 1,45 milijarde dolarjev vreden sklad, namenjen naložbam v podjetja na področju zdravstvene oskrbe, ki so v obdobju rasti.

Analitiki ocenjujejo, da so družbe, kakršna je Envision Healthcare, privlačna naložba – še zlasti, če imajo svoje kirurške ambulante – zaradi svojega denarnega toka, ker niso kapitalsko intenzivne in ker zdravstvene zavarovalnice v ZDA spodbujajo bolnike k cenejšemu ambulantnemu zdravljenju (v nasprotju z dražjim bolnišničnim zdravljenjem).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.