Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.

Čas branja: 1 min
14.06.2018  21:00
Sklad KKR v prevzem Envision Healthcare Corp.
10 milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov bo sklad KKR stal prevzem ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare.

Mednarodni investicijski sklad KKR s sedežem v New Yorku bo za 5,57 milijarde dolarjev oziroma 4,72 milijarde evrov kupil ameriškega ponudnika zdravstvenih storitev Envision Healthcare Corp. Ker naj bi KKR prevzel tudi Envisionove dolgove, naj bi bil posel vreden blizu deset milijard dolarjev oziroma 8,4 milijarde evrov.

Envision Healthcare, ki razpolaga s 25 tisoč zdravniki in drugimi zdravstvenimi delavci ter ima 250 lastnih kirurških centrov za ambulantno zdravljenje, je eden največjih ameriških oskrbovalcev bolniš­nic z zdravniki, med drugim za urgentne oddelke. Njegovi odjemalci so bolnišnice, ki v želji po izboljšanju učinkovitosti sklepajo pogodbe z zunanjimi izvajalci.

Envision, ki ga je v zadnjem času prizadelo zmanjšanje števila bolnikov, ki jih sprejmejo v bolnišnicah v ZDA, je v želji, da zviša vrednost za svoje delničarje, k pogajanjem o nakupu povabil 25 morebitnih kupcev.

Investicijski sklad KKR, ki upravlja kapital, vreden 176 milijard dolarjev, in je pred kratkim skupaj s podjetjem Anatol objavil tudi prevzemno namero za Cinkarno Celje, je lani za 2,4 milijarde dolarjev že kupil Envisionovo reševalno transportno enoto in torej povečuje svoj portfelj naložb v zdravstvu. Lani je ustanovil tudi 1,45 milijarde dolarjev vreden sklad, namenjen naložbam v podjetja na področju zdravstvene oskrbe, ki so v obdobju rasti.

Analitiki ocenjujejo, da so družbe, kakršna je Envision Healthcare, privlačna naložba – še zlasti, če imajo svoje kirurške ambulante – zaradi svojega denarnega toka, ker niso kapitalsko intenzivne in ker zdravstvene zavarovalnice v ZDA spodbujajo bolnike k cenejšemu ambulantnemu zdravljenju (v nasprotju z dražjim bolnišničnim zdravljenjem).

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Neuradno: KKR in Ring napadata Cinkarno Celje 3

Nihče uradno zadeve ne komentira, neuradno se govori o skupni prevzemni ponudbi avstrijskega Ringa in ameriškega sklada KKR

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...