Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Trumpovi trgovinski vojni ni videti konca

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ZDA   dodaj
trgovinska vojna   dodaj
Harley-Davidson dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
Trumpovi trgovinski vojni ni videti konca
Ameriški predsednik Donald Trump, ki je trgovinsko vojno uradno začel marca, je v petek napovedal nove carine na kitajsko blago. Peking je že odgovoril s protiukrepi, Kitajci pa razmišljajo tudi o necarinskih ovirah, kot je oteženo izdajanje dovoljenj za uvoz.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
ZDA   dodaj
trgovinska vojna   dodaj
Harley-Davidson dodaj

Letošnji junij je še posebno vroč, če temperaturo merimo s carinskimi ovirami, s katerimi si svetovne velesile z ZDA na čelu otežujejo trgovinske posle. Najprej so na začetku meseca ZDA uvedle dodatne carine na jeklo in aluminij iz EU, Kanade in Mehike, ki so bile sprva izvzete iz ukrepa višjih ameriških carin na jeklo in aluminij.

Sledili so protiukrepi. Države članice EU so tako v četrtek sprejele carine na uvoz ameriškega blaga v vrednosti 2,8 milijarde evrov. Carine naj bi veljale za ameriške izdelke iz jekla in tudi za blago, kot je viski burbon, arašidovo maslo, motorna kolesa znamke Harley Davidson in kavbojke znamke Levi's. Uveljavljene naj bi bile do začetka julija.

Nato pa so ZDA v petek še zaostrile trgovinsko vojno proti Kitajski s 25-odstotnimi carinami na okoli 1.100 kitajskih izdelkov (sprva je seznam obsegal 1.300 izdelkov), ki »vsebujejo industrijsko pomembne tehnologije«, v skupni vrednosti 50 milijard dolarjev. Potrošniško blago, kot so mobilni telefoni in televizorji, v nov carinski režim niso zajeti, je poročal Bloomberg. Kitajska se je, kot običajno, odzvala takoj in le dan za tem napovedala prav tako 25-odstotne carine na ameriške izdelke, med njimi so kmetijski pridelki in avtomobili, v vrednosti 50 milijard dolarjev, čeprav bodo prve kitajske carine začele veljati za izdelke v vrednosti 34 milijard dolarjev, in sicer 6. julija. Bloomberg tudi poroča, da ima Peking v rokavu še nekaj drugih povračilnih ukrepov, ki jih utegne uvesti, denimo oteženo izdajanje dovoljenj za uvoz. Trump je nato v ponedeljek ukazal sestaviti seznam kitajskih izdelkov v vrednosti 200 milijard dolarjev, ki bi jih ocarinili z dodatnimi desetimi odstotki, je poročal Politico. Diplomatski pogovori med državama, kako zmanjšati obsežen presežek, ki ga ima Kitajska v trgovini z ZDA, tako očitno niso dali nikakršnih rezultatov. Na kakršenkoli dogovor do 6. julija ne gre računati, saj je Peking ob zadnji napovedi carin sporočil tudi, da so prekinjeni vsi gospodarski in trgovinski dogovori z ZDA, in izrazil obžalovanje, da je Washington »izzval trgovinsko vojno«. Spomnimo, ta se je uradno začela marca, ko so ZDA napovedale 25-odstotne carine na jeklo in 10-odstotne na aluminij. S trgovinskimi ovirami želijo ZDA »uravnotežiti« trgovino med velesilama; samo lani je Kitajska v ZDA izvozila za okoli 300 milijard evrov več blaga, kot ga je od tam uvozila. Trump Pekingu očita tudi krajo intelektualne lastnine.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.