(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

TPV skupaj z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
TPV dodaj
Marko Gorjup dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
TPV skupaj z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji
»Ponosen sem na svoje sodelavce, da so zasnovali produkt, ki bo vgrajen v ene najkakovostnejših vozil na svetu,« podarja predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
TPV dodaj
Marko Gorjup dodaj

Po dobrih dveh letih se je BMW odločil in med številnimi ponudniki kot ekskluzivnega dobavitelja za strukturni sklop podvozja izbral skupino TPV.

Novomeški proizvajalec sklopov karoserij in podvozij, delov avtomobilskih sedežev in tesnil motorjev bo namreč za BMW proizvajal tehnološko najnaprednejši izdelek, ki odločilno vpliva na vozno dinamiko. Ta bo kot del platforme BMW vgrajen v več kot šest milijonov vozil. Začetek proizvodnje se načrtuje v prihodnjih letih. Čeprav vrednost posla v TPV ne smejo razkriti, pa gre po ocenah poznavalcev za največje posamično naročilo za slovensko dobaviteljsko industrijo doslej.

TPV je tudi nosilec celotnega razvoja izdelka. Predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup je ponosen na svoje sodelavce, da so »zasnovali produkt, ki bo vgrajen v ene najkakovostnejših vozil na svetu«. V skupini TPV, ki zaposluje več kot 1.200 ljudi, imajo v razvoju zaposlenih 120 inženirjev. Pridobljeni posel pa utrjuje položaj skupine TPV kot pomembnega predrazvojnega in razvojnega dobavitelja v avtomobilski industriji.

Pridobljeni posel vključuje tudi podporo BMW na zunajevropskih trgih, kar bo TPV omogočilo uresničiti načrte o prodoru na trga ZDA in Kitajske. V Novem mestu načrtujejo več kot 200 novih zaposlitev in občutno povečanje proizvodnih zmogljivosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Novomeščani z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji 1

Bavarski BMW je kot ekskluzivnega dobavitelja za strukturni sklop podvozja za več kot šest milijonov vozil izbral skupino TPV

FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

FINANCE
Članki
Članki EU bo omejila tudi ceno mednarodnih telefonskih klicev v druge članice 4

Po novem boste precej kmalu lahko malo bolj sproščeni glede stroškov, če boste od doma s svoje mobilne (ali fiksne) številke...

FINANCE
Članki
Članki Juncker: vprašajmo se, kaj lahko gospodarstvo naredi za ljudi 3

Potem ko je EU dosegla okrevanje, bo po mnenju predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja naslednji pomembni korak, da ga bodo...