(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

TPV skupaj z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
TPV dodaj
Marko Gorjup dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
TPV skupaj z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji
»Ponosen sem na svoje sodelavce, da so zasnovali produkt, ki bo vgrajen v ene najkakovostnejših vozil na svetu,« podarja predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
TPV dodaj
Marko Gorjup dodaj

Po dobrih dveh letih se je BMW odločil in med številnimi ponudniki kot ekskluzivnega dobavitelja za strukturni sklop podvozja izbral skupino TPV.

Novomeški proizvajalec sklopov karoserij in podvozij, delov avtomobilskih sedežev in tesnil motorjev bo namreč za BMW proizvajal tehnološko najnaprednejši izdelek, ki odločilno vpliva na vozno dinamiko. Ta bo kot del platforme BMW vgrajen v več kot šest milijonov vozil. Začetek proizvodnje se načrtuje v prihodnjih letih. Čeprav vrednost posla v TPV ne smejo razkriti, pa gre po ocenah poznavalcev za največje posamično naročilo za slovensko dobaviteljsko industrijo doslej.

TPV je tudi nosilec celotnega razvoja izdelka. Predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup je ponosen na svoje sodelavce, da so »zasnovali produkt, ki bo vgrajen v ene najkakovostnejših vozil na svetu«. V skupini TPV, ki zaposluje več kot 1.200 ljudi, imajo v razvoju zaposlenih 120 inženirjev. Pridobljeni posel pa utrjuje položaj skupine TPV kot pomembnega predrazvojnega in razvojnega dobavitelja v avtomobilski industriji.

Pridobljeni posel vključuje tudi podporo BMW na zunajevropskih trgih, kar bo TPV omogočilo uresničiti načrte o prodoru na trga ZDA in Kitajske. V Novem mestu načrtujejo več kot 200 novih zaposlitev in občutno povečanje proizvodnih zmogljivosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Novomeščani z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji 1

Bavarski BMW je kot ekskluzivnega dobavitelja za strukturni sklop podvozja za več kot šest milijonov vozil izbral skupino TPV

FINANCE
Članki
Članki Dileme ob oživitvi govoric o združitvi Deutsche Bank in Commerzbank 8

Dilem je veliko, krepi jih tudi dejstvo, da je tečaj delnic Deutsche Bank pod velikim tržnim pritiskom zdrsnil na zgodovinsko najnižjo...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...