Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

TPV skupaj z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
TPV dodaj
Marko Gorjup dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
TPV skupaj z BMW v enega največjih poslov v slovenski avtomobilski industriji
»Ponosen sem na svoje sodelavce, da so zasnovali produkt, ki bo vgrajen v ene najkakovostnejših vozil na svetu,« podarja predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
TPV dodaj
Marko Gorjup dodaj

Po dobrih dveh letih se je BMW odločil in med številnimi ponudniki kot ekskluzivnega dobavitelja za strukturni sklop podvozja izbral skupino TPV.

Novomeški proizvajalec sklopov karoserij in podvozij, delov avtomobilskih sedežev in tesnil motorjev bo namreč za BMW proizvajal tehnološko najnaprednejši izdelek, ki odločilno vpliva na vozno dinamiko. Ta bo kot del platforme BMW vgrajen v več kot šest milijonov vozil. Začetek proizvodnje se načrtuje v prihodnjih letih. Čeprav vrednost posla v TPV ne smejo razkriti, pa gre po ocenah poznavalcev za največje posamično naročilo za slovensko dobaviteljsko industrijo doslej.

TPV je tudi nosilec celotnega razvoja izdelka. Predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup je ponosen na svoje sodelavce, da so »zasnovali produkt, ki bo vgrajen v ene najkakovostnejših vozil na svetu«. V skupini TPV, ki zaposluje več kot 1.200 ljudi, imajo v razvoju zaposlenih 120 inženirjev. Pridobljeni posel pa utrjuje položaj skupine TPV kot pomembnega predrazvojnega in razvojnega dobavitelja v avtomobilski industriji.

Pridobljeni posel vključuje tudi podporo BMW na zunajevropskih trgih, kar bo TPV omogočilo uresničiti načrte o prodoru na trga ZDA in Kitajske. V Novem mestu načrtujejo več kot 200 novih zaposlitev in občutno povečanje proizvodnih zmogljivosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.