(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Kolektor Etra prevzema v Srbiji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Srbija   dodaj
Kolektor Etra dodaj
Tomaž Kmecl dodaj
Minel dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
Kolektor Etra prevzema v Srbiji
»Prevzemamo, da bi bili še bolj konkurenčni v niši energetskih transformatorjev manjših moči, ki so pod velikim cenovnim pritiskom,« je prevzem srbskega podjetja Minel Dinamo pojasnil Tomaž Kmecl, direktor Kolektorja Etre.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Srbija   dodaj
Kolektor Etra dodaj
Tomaž Kmecl dodaj
Minel dodaj

Kolektor Etra oziroma njegov direktor Tomaž Kmecl je v sredo v Srbiji podpisal pogodbo o nakupu družbe Minel Dinamo, ki ima 77 zaposlenih. Koliko so plačali za srbsko podjetje, ne želijo razkrivati. »Prevzemamo, da bi bili še bolj konkurenčni v niši energetskih transformatorjev manjših moči, ki so pod velikim cenovnim pritiskom. Tja že preusmerjamo naročila, ki smo jih dobili na Švedskem in Norveškem. Drugi razlog za prevzem je, da z nakupom tovarne dobimo status domačega proizvajalca, kar nam bo olajšalo nastop na srbskem trgu,« razloži Kmecl. Lani je podjetje doseglo sto milijonov prodaje.

»Rastemo bolj kot trg. V zadnjih letih smo se zelo posvečali segmentu najdražjih transformatorjev, ki imajo najvišjo dodano vrednost, to so transformatorji moči do 500 megavoltamperov in napetosti do 420 kilovoltov,« pravi Kmecl. Ne želijo pa zanemarjati tudi drugih delov trga, zato so se odločili za krepitev svoje tržne moči tudi pri transformatorjih manjših moči. Potencialne tarče so si ogledovali tudi v Španiji in na Poljskem.

»Minel Dinamo izdeluje transformatorje manjših moči. To urejeno podjetje je bilo naprodaj, ker za nadaljnjo rast potrebuje nova znanja o transformatorjih in novo tehnologijo za njihovo izdelavo ter prodajno mrežo za prodor na tuje trge. To mu bomo zagotovili mi,« je povedal komercialni direktor Kolektorja Etre Peter Novak.

Minel Dinamo je bil še v časih stare Jugoslavije del skupine Minel, ki je potem razpadla. Lastnik družbe Minel Dinamo je postal znani srbski arhitekt Boško Urošević. Prodajni rezultati srbske družbe so sicer precej slabši kot rezultati Kolektorja Etre, saj ta na zaposlenega ustvari 250 tisoč evrov prihodkov od prodaje, v Minel Dinamu jih šestkrat manj. Novi direktor Minel Dinama bo Simon Palfi, ki je bil doslej zaposlen v Kolektorju Etri.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor Etra prevzema v Srbiji

»Ocenjujemo, da imajo novi sodelavci iz Srbije tak pristop do dela, da nam bo še naprej zagotavljal kakovostne izdelke in s tem rast,«...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor Etra: z uporabo umetne inteligence rastejo trikrat hitreje od konkurence

Ta proizvajalec energetskih transformatorjev z močnim razvojem raste trikrat hitreje kot trg

IZVOZNIKI
Novice
Novice (intervju z zmagovalcem izvoza) V Evropi smo priznani kot Mercedes, Audi ali BMW

Tomaž Kmecl in Peter Novak, glavni in komercialni direktor Kolektorja Etre, pravita, da imajo njihovi transformatorji v Evropi tak status...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor Etra prvič čez sto milijonov evrov

V Kolektor Etri iščejo nove kadre, lani pa so prihodke povečali za 15 odstotkov

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...