Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Time Warner poslej pod streho AT & T

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Donald Trump dodaj
AT & T dodaj
Time Warner dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
Time Warner poslej pod streho AT & T
73 milijard evrov približno bo AT & T stal prevzem medijskega velikana Time Warner.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
mediji   dodaj
Donald Trump dodaj
AT & T dodaj
Time Warner dodaj

Prejšnji teden je bil končan dolgo pričakovan prevzem, potem ko je ameriški zvezni sodnik v začetku tedna po šestih mesecih procesa zavrnil vlado predsednika Donalda Trumpa in telekomunikacijskemu velikanu AT & T odobril prevzem medijske družbe Time Warner za okoli 73 milijard evrov. Ameriška vlada je poskusila združitev preprečiti iz bojazni, da bi nastal igralec s preveliko močjo na trgu.

AT & T, ki je drugi največji ameriški dobavitelj storitev mobilne in fiksne telefonije, interneta in plačljive televizije, si za prevzem filmskih studiev in televizij Time Warnerja prizadeva zato, ker samo z brezžično telefonijo, kjer je vse večja konkurenca, ne zasluži dovolj. V težavah so tudi njegovi televizijski posli, ker Američani zapuščajo drage ponudnike kabelske televizije in gredo neposredno na internet. AT & T, ki je DirecTV prevzel leta 2015, ima v ZDA približno 25 milijonov televizijskih naročnikov. AT & T se tudi želi s prevzemom bolje upreti konkurenci, kot sta Netflix in Amazon, ki ponujata vsebine in tehnično distribucijo iz enega samega vira in doslej nista bila podvržena vladnim predpisom, ki pa za AT & T veljajo. AT & T ima zdaj med drugim v lasti filmski studio z bogato tradicijo Warner Bros in tudi eno vodilnih televizijskih mrež CNN ter plačljivi televizijski kanal HBO. Kot je poročal Reuters, gre za 12. največjih prevzem vseh časov na svetu in bi lahko sprožila nove združitve, denimo Comcast in 21st Century Fox.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...