(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Time Warner poslej pod streho AT & T

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
mediji   dodaj
prevzemi   dodaj
Donald Trump dodaj
AT & T dodaj
Time Warner dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.06.2018  21:00
Time Warner poslej pod streho AT & T
73 milijard evrov približno bo AT & T stal prevzem medijskega velikana Time Warner.

Obveščaj me o novih člankih:  
mediji   dodaj
prevzemi   dodaj
Donald Trump dodaj
AT & T dodaj
Time Warner dodaj

Prejšnji teden je bil končan dolgo pričakovan prevzem, potem ko je ameriški zvezni sodnik v začetku tedna po šestih mesecih procesa zavrnil vlado predsednika Donalda Trumpa in telekomunikacijskemu velikanu AT & T odobril prevzem medijske družbe Time Warner za okoli 73 milijard evrov. Ameriška vlada je poskusila združitev preprečiti iz bojazni, da bi nastal igralec s preveliko močjo na trgu.

AT & T, ki je drugi največji ameriški dobavitelj storitev mobilne in fiksne telefonije, interneta in plačljive televizije, si za prevzem filmskih studiev in televizij Time Warnerja prizadeva zato, ker samo z brezžično telefonijo, kjer je vse večja konkurenca, ne zasluži dovolj. V težavah so tudi njegovi televizijski posli, ker Američani zapuščajo drage ponudnike kabelske televizije in gredo neposredno na internet. AT & T, ki je DirecTV prevzel leta 2015, ima v ZDA približno 25 milijonov televizijskih naročnikov. AT & T se tudi želi s prevzemom bolje upreti konkurenci, kot sta Netflix in Amazon, ki ponujata vsebine in tehnično distribucijo iz enega samega vira in doslej nista bila podvržena vladnim predpisom, ki pa za AT & T veljajo. AT & T ima zdaj med drugim v lasti filmski studio z bogato tradicijo Warner Bros in tudi eno vodilnih televizijskih mrež CNN ter plačljivi televizijski kanal HBO. Kot je poročal Reuters, gre za 12. največjih prevzem vseh časov na svetu in bi lahko sprožila nove združitve, denimo Comcast in 21st Century Fox.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Juncker: vprašajmo se, kaj lahko gospodarstvo naredi za ljudi 3

Potem ko je EU dosegla okrevanje, bo po mnenju predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja naslednji pomembni korak, da ga bodo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...