Manager

Riko v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

28.06.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Riko v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb
11,5 milijona evrov je »težka« pogodba za gradnjo čistilne naprave v ukrajinskem Žitomiru, ki sta jo pridobila Riko in Hidrotehnik. Župan Žitomira Sergej Ivanovič Suhomlin je Janezu Škrabcu predstavil še druge načrtovane projekte v tem mestu.

Janez Škrabec, lastnik in direktor družbe Riko, je v Ukrajini letos podpisal že tri večje pogodbe v skupni vrednosti 25,4 milijona evrov, vse so s področja okoljevarstva. Tretjo so podpisali prejšnji teden, Škrabec pa pričakuje, da bo kmalu podpisana še kakšna. Riko deluje na področjih tehnološkega inženiringa, energetike, okoljevarstva, logističnih sistemov in gradbeništva. V Ukrajini so v prejšnjih letih poslovali na področju tehnološkega inženiringa, zdaj temu dodajajo gradnjo čistilih naprav in črpališč.

Najnovejša pogodba je vredna 11,8 milijona evrov. Riko je v konzorciju s slovensko družbo Hidroinženiring na javnem razpisu pridobil naročilo za projektiranje, dobavo in montažo čistilne naprave in črpališča v Žitomiru, mestu z okoli 270 tisoč prebivalci zahodno od Kijeva. Vodo za pripravo pitne vode zajemajo iz reke Teteriv, a kakovost vode se slabša, zato se je župan odločil za naložbo v njeno čiščenje. Projekt, ki bo končan leta 2020, se financira s pomočjo Svetovne banke.

Riko je bil letos izbran tudi za obnovo desetih črpališč v mestu Kirovograd na jugovzhodu Ukrajine. Vrednost posla je 7,5 milijona evrov. Tudi ta projekt financira Svetovna banka.

Skupaj s Hidroinženiringom Riko že projektira tudi čistilno napravo za tovarno sladkorja, zdaj pa je s podjetjem APO Cukrovik Poltavshiny sklenil še pogodbo za gradnjo čistilne naprave za industrijske in komunalne odpadne vode v vrednosti 6,1 milijona evrov v mestu Globino. To mesto ima deset tisoč prebivalcev in leži ob reki Suhi Omelnik, kjer deluje več tovarn. Riko je pristojen za gradnjo čistilne naprave za tri tovarne podjetja Agroprom Holding Astarta, ki ima v Ukrajini več proizvodnih lokacij. To čistilno napravo bodo zgradili letos, odpirajo pa se možnosti še za nova naročita tega podjetja.

Riko ima v Ukrajini ta hip odprt še en večji projekt. Lani so namreč podpisali pet milijonov evrov vredno pogodbo z družbo Hydrosila. Ta je največji tamkajšnji proizvajalec hidravličnih komponent, ki se usmerja v izvoz v Evropo. Za to potrebuje novo tehnološko opremo, ki jo dobavlja Riko.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

IZVOZNIKI
Novice
Tako bo videti Rikova in Starckova nizkoenergijska hiša
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Tako bo videti Rikova in Starckova nizkoenergijska hiša

Francoski oblikovalec Phillipe Starck in Riko sta tipsko hišo P.A.T.H. S zasnovala za slovenski trg; ponudili pa jo bodo še v Franciji, Italiji, Angliji, Avstriji in Švici

FINANCE
Okolje & energija
(intervju) »Uspeh velja le tedaj, ko nanj gledaš z malo širše perspektive«
FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

IZVOZNIKI
Novice
EXPO 2020, priložnost za utiranje poslovnih poti na nove trge
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc EXPO 2020, priložnost za utiranje poslovnih poti na nove trge

Preverili smo, kako potekajo priprave Slovenije na nastop na svetovni razstavi v Dubaju

FINANCE
Okolje & energija
V Ljubljani bodo postavili novo napravo za proizvodnjo elektrike in toplote
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar V Ljubljani bodo postavili novo napravo za proizvodnjo elektrike in toplote 4

Energetika Ljubljana bo na lokaciji toplarne v Šiški začela graditi novo soproizvodno enoto na zemeljski plin, s katero bo nadomestila manjšo in dotrajano enoto na tej lokaciji. Investicija znaša 14,6 milijona evrov brez DDV.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B