Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Riko v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
gradbeništvo   dodaj
Janez Škrabec dodaj
Riko dodaj
Hidroinženiring dodaj
 
Čas branja: 1 min
28.06.2018  21:00
Riko v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb
11,5 milijona evrov je »težka« pogodba za gradnjo čistilne naprave v ukrajinskem Žitomiru, ki sta jo pridobila Riko in Hidrotehnik. Župan Žitomira Sergej Ivanovič Suhomlin je Janezu Škrabcu predstavil še druge načrtovane projekte v tem mestu.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
gradbeništvo   dodaj
Janez Škrabec dodaj
Riko dodaj
Hidroinženiring dodaj

Janez Škrabec, lastnik in direktor družbe Riko, je v Ukrajini letos podpisal že tri večje pogodbe v skupni vrednosti 25,4 milijona evrov, vse so s področja okoljevarstva. Tretjo so podpisali prejšnji teden, Škrabec pa pričakuje, da bo kmalu podpisana še kakšna. Riko deluje na področjih tehnološkega inženiringa, energetike, okoljevarstva, logističnih sistemov in gradbeništva. V Ukrajini so v prejšnjih letih poslovali na področju tehnološkega inženiringa, zdaj temu dodajajo gradnjo čistilih naprav in črpališč.

Najnovejša pogodba je vredna 11,8 milijona evrov. Riko je v konzorciju s slovensko družbo Hidroinženiring na javnem razpisu pridobil naročilo za projektiranje, dobavo in montažo čistilne naprave in črpališča v Žitomiru, mestu z okoli 270 tisoč prebivalci zahodno od Kijeva. Vodo za pripravo pitne vode zajemajo iz reke Teteriv, a kakovost vode se slabša, zato se je župan odločil za naložbo v njeno čiščenje. Projekt, ki bo končan leta 2020, se financira s pomočjo Svetovne banke.

Riko je bil letos izbran tudi za obnovo desetih črpališč v mestu Kirovograd na jugovzhodu Ukrajine. Vrednost posla je 7,5 milijona evrov. Tudi ta projekt financira Svetovna banka.

Skupaj s Hidroinženiringom Riko že projektira tudi čistilno napravo za tovarno sladkorja, zdaj pa je s podjetjem APO Cukrovik Poltavshiny sklenil še pogodbo za gradnjo čistilne naprave za industrijske in komunalne odpadne vode v vrednosti 6,1 milijona evrov v mestu Globino. To mesto ima deset tisoč prebivalcev in leži ob reki Suhi Omelnik, kjer deluje več tovarn. Riko je pristojen za gradnjo čistilne naprave za tri tovarne podjetja Agroprom Holding Astarta, ki ima v Ukrajini več proizvodnih lokacij. To čistilno napravo bodo zgradili letos, odpirajo pa se možnosti še za nova naročita tega podjetja.

Riko ima v Ukrajini ta hip odprt še en večji projekt. Lani so namreč podpisali pet milijonov evrov vredno pogodbo z družbo Hydrosila. Ta je največji tamkajšnji proizvajalec hidravličnih komponent, ki se usmerja v izvoz v Evropo. Za to potrebuje novo tehnološko opremo, ki jo dobavlja Riko.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Janez Škrabec v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb

V sodelovanju s slovensko družbo Hidroinženiring, nemškimi in lokalnimi dobavitelji bo Riko projektiral, gradil, opremil in montiral...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Riko dobil v Ukrajini razpis za postavitev fotovoltaike

V Žitomiru bo Riko postavil sončno elektrarno, kar je njegov drugi projekt v tem ukrajinskem mestu, poročajo ukrajinski mediji.

TRANS-LOG
Infrastruktura
Infrastruktura Državni revizorji zavrnili Riko in Ruse, gradil bo Pomgrad, proga Pesnica–Šentilj bo dražja 7

Pomgrad si je z revizijami pribojeval prenovo proge Pesnica–Šentilj–državna meja; na DRSI so najprej dvakrat izbrali najcenejši...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki Kaj bo šef Feda Powell storil na julijskem obrestnem zasedanju

Na tokratnem zasedanju Feda analtiki ne pričakujejo obrestnega dviga - in to ne zaradi nedavnih kritik, ki jih je na račun Feda izrekel...

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...