(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

General Electric se rešuje s prodajo hčera

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ZDA   dodaj
industrija   dodaj
General Electric dodaj
GE Jenbacher dodaj
Advent International dodaj
 
Čas branja: 1 min
28.06.2018  21:00
General Electric se rešuje s prodajo hčera
Predsednik uprave ameriške družbe GE John Flannery je napovedal, da bodo po prodaji plinskih motorjev poskušali prodati še proizvodnjo medicinske opreme in delež v naftni industriji.

Obveščaj me o novih člankih:  
ZDA   dodaj
industrija   dodaj
General Electric dodaj
GE Jenbacher dodaj
Advent International dodaj

Ameriški industrijski konglomerat General Electric (GE) bo v programu prestrukturiranja prodal proizvodnjo industrijskih plinskih motorjev. Konkretno to pomeni prodajo hčerinskih družb GE Waukesha z obrati v ZDA in Kanadi ter GE Jenbacher na avstrijskem Tirolskem. Kupil ju bo sklad Advent International in zanju plačal 3,25 milijarde dolarjev (okoli 2,8 milijarde evrov).

Predsednik uprave General Electrica John Flannery je ob tem povedal, da morajo konglomerat zmanjšati in ga osredotočiti na tri programe, to je na naprave za proizvodnjo električne energije, na obnovljivo energijo in proizvodnjo letalskih motorjev. Pri tem nameravajo med drugim prodati proizvodnjo medicinske opreme in izstopiti iz naftne industrije.

Vlagatelji so obljube o manjšem, a bolj prodornem GE sprejeli pozitivno, saj je vrednost delnice na newyorški borzi po tej objavi zrasla za dobrih osem odstotkov, vendar je še vedno skoraj 30 odstotkov nižja kot na začetku leta, potem ko je že lani izgubila 45 odstotkov. Delnica General Electrica je tako oslabljena, da so jo pred kratkim izključili iz izračuna delniškega indeksa Dow Jones, v katerem je bila stalnica več kot sto let. Pri izračunu indeksa jo je zamenjala delnica Walgreens Boots Alliance.

Kupca plinske proizvodnje General Electrica, sklad Advent International, poznamo tudi v Sloveniji, saj je v okviru sanacije nasedle koroške banke Hypo Alpe Adria skupaj z Evropsko banko za obnovo in razvoj kupil Hypovo bančno mrežo v jugovzhodni Evropi, tudi v Sloveniji. Nekdanje Hypove banke zdaj delujejo pod imenom Addiko Bank.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...