(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Lek je začasno ustavil gradnjo na Prevaljah

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
SiOL dodaj
Vojmir Urlep dodaj
Miro Cerar dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.07.2018  21:00
Lek je začasno ustavil gradnjo na Prevaljah
Predsednik uprave Novartisa Vas Narasimhan, ki je ta teden obiskal Slovenijo – na sliki v Razvojnem centru Slovenija –, se na Prevaljah ni oglasil.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
farmacija   dodaj
Lek dodaj
SiOL dodaj
Vojmir Urlep dodaj
Miro Cerar dodaj

Lek je začasno ustavil gradnjo nove 105 milijonov evrov vredne tovarne na Prevaljah, v kateri bi zaposlili 150 ljudi in izdelovali eno svojih najpomembnejših zdravil, antibiotik amoksiklav, je poročal portal Siol.

Po neuradnih informacijah naj bi bili za začasno ustavitev gradnje krivi vse večji pritiski na cene in konkurence na trgu generikov, uvedba carin v ZDA ter nejasna usoda Sandoza, lastnika Leka. Zanj bi lahko švicarski Novartis – predsednik njegove uprave Vas Narasimhan je prav ta teden obiskal Slovenijo, a se na Prevaljah ni oglasil – že kmalu iskal novega lastnika. Tako kot drugi farmacevtski velikani se tudi v švicarskem koncernu želijo z generičnih zdravil bolj usmeriti na razvoj drugih, bolj kompleksnih zdravil, pri katerih je tudi večji zaslužek.

Končna odločitev o gradnji tovarne, ki je največja Lekova posamična naložba v Sloveniji – s sedmimi milijoni evrov jo podpira tudi država –, bo sprejeta jeseni. Na občini Prevalje so zaskrbljeni, da bi lahko bila ogrožena tudi zdajšnja delovna mesta; trenutno je tam 250 zaposlenih.

V ljubljanskem Leku mirijo in poudarjajo, da sta možni tudi nadgradnja projekta in uvedba kontinuirane proiz­vodnje, pri kateri testiranje in sproščanje izdelkov potekata med samo proizvodnjo. To bi prineslo prihranke pri materialu, energiji, času in transportu.

Kot so za Siol povedali v Leku, bodo do konca oktobra, ko bo sprejeta končna odločitev, končali objekt, katerega gradnjo so začeli lani poleti, brez izvedbe instalacij in druge opreme. Trenutno je v montaži strešna konstrukcija, v gradnji pa je tudi prizidek kletnih prostorov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Vojmir Urlep, LMŠ: Politiko sem kot menedžer kritiziral, zakaj ji zdaj ne bi pomagal? 7

Vojmir Urlep, nekdanji predsednik uprave Leka, pojasnjuje, zakaj kandidira za poslanca na Listi Marjana Šarca in kakšne predloge ima za...

TOP JOB
Delodajalci
Delodajalci 10 praks, kako top podjetja krepijo ugled delodajalca

Kako skrbijo za dober ugled delodajalca v Krki, Leku, Danfossu, Telekomu Slovenije, BSH, Atlantic Grupi ...

FINANCE
Lek prodal persen multinacionalki Alvogen – dopolnjeno z odgovori Leka 2

V Leku so uradno potrdili prodajo persena, cene pa ne razkrivajo

MANAGER
Manager
Manager Top 101: To so največja slovenska podjetja in najboljša med velikimi

Prodaja največjih podjetij je lani rasla zelo poskočno, manj pa zaposlovanje in dobički. Najboljši pa so vse slastnejše prevzemne...

TOP JOB
Delavci
Delavci Seznam 100 slovenskih podjetij, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene 3

Gospodarska rast je zvišala povprečne plače – zaradi dodatkov za uspešnost so se ponekod povprečne plače zvišale tudi za tretjino

FINANCE
Kdo in kakšen je Andrej Bertoncelj, kandidat za novega finančnega ministra 7

Zaradi odhoda iz SDH prihodnji teden izredna seja nadzornikov SDH: spet grozi kadrovska luknja v upravi