(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Tesco in Carrefour se združujeta pri nabavi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Carrefour dodaj
Tesco dodaj
Aldi dodaj
Hofer dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.07.2018  21:00
Tesco in Carrefour se združujeta pri nabavi
Največja evropska trgovca na drobno Carrefour in Tesco zaradi sodelovanja pri nabavi blaga napovedujeta nižje cene za kupce.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Carrefour dodaj
Tesco dodaj
Aldi dodaj
Hofer dodaj

Dva največja evropska trgovca na drobno Carrefour in Tesco sta napovedala dolgoročno sodelovanje v nabavnih verigah obeh družb. Vsako leto družbi za nabavo blaga porabita približno 90 milijard evrov, zato bi jima že manjša sprememba stroškov prinesla večje prihranke.

Dogovor o triletnem sodelovanju, s katerim želita družbi izboljšati nabavo blaga, ki je na voljo v obeh trgovinah, naj bi po poročanju tujih medijev sklenili v prihodnjih dveh mesecih. Čeprav oba trgovca poudarjata, da naj bi partnerstvo zlasti znižalo končne cene za kupce, pa analitiki menijo, da gre bolj za obrambo pred drugimi trgovci, kot sta Aldi (Hofer) in Lidl, oziroma pred nadaljnjo lastniško konsolidacijo v trgovski dejavnosti. Opozarjajo tudi, da se tovrstna partnerstva v preteklosti niso ravno najbolje obnesla.

Dogovor največjih evropskih trgovcev sledi podobnim v močno konkurenčnem drobnoprodajnem sektorju. Druga in tretja največja britanska veriga supermarketov Sainbury's in Asda sta se pred nedavnim dogovorili o združitvi, dogovor o sodelovanju z nemškim Metrojem so naznanile tudi družbe Auchan, Casino in Schiever. Največji francoski trgovec Carrefour se je ob pritisku spletnih velikanov na prodajo na drobno osredotočil tudi na prodajo po spletu ter zmanjšal odvisnost od velikih trgovskih centrov. Največja britanska veriga supermarketov Tesco je medtem letos prevzela trgovca na debelo Booker.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...

FINANCE
Članki
Članki Bruselj je uvedel začasne protidumpinške ukrepe zoper kitajska e-kolesa

Začasne zaščitne carine na uvoz kitajskih električnih koles v EU so zbudile zadovoljstvo pri proizvajalcih, so pa razburile evropske...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

AVTO
Posel
Posel Bodo nove meritve izpustov avte podražile? Furs pravi, da ne nujno. Avtotrgovci pravijo, da ja

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih; pogledali smo, kaj lahko zaradi tega...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 2

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...