(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Apple in Samsung sedemletni spor končala s poravnavo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
tehnologija   dodaj
Apple dodaj
Samsung dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.07.2018  21:00
Apple in Samsung sedemletni spor končala s poravnavo
Zunajsodna poravnava pomeni, da Samsung odločitve sodišča, ki mu je zaradi kopiranja oblikovne zasnove in tehnologije Applovih tablic ipad in pametnih telefonov iphone odmerilo plačilo 463 milijonov evrov, ne bo izpodbijal.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
tehnologija   dodaj
Apple dodaj
Samsung dodaj

Ameriški velikan Apple in južnokorejski Samsung sta sklenila zunajsodno poravnavo in s tem po nekaj več kot sedmih letih pravdanja končala spor v zvezi s patenti. Višina poravnave ni znana.

Tehnološka velikana sta se v spor zapletla leta 2011, ko je Apple južnokorejskega konkurenta obtožil kopiranja oblikovne zasnove in tehnologije Applovih tablic ipad in pametnih telefonov iphone. Tožba je sprožila pravo patentno vojno, katere rezultat je več kot 50 sodnih primerov v več državah.

Prve sodbe so bile v prid Applu, pri čemer je ameriška porota podjetju odmerila več kot milijardo dolarjev oziroma več kot 850 milijonov evrov visoko odškodnino. Porotniki so ocenili, da je Samsung kopiral strojno in programsko opremo Applovih izdelkov.

Primer je sčasoma dosegel ameriško vrhovno sodišče, ki je razveljavilo odločitev pritožbenega sodišča v škodo Samsunga in primer vrnilo na nižje­stopenjsko sodišče, ki naj bi Samsungu znova določilo finančno kazen.

Odločitev vrhovnega sodišča se je za južnokorejsko podjetje izkazala kot dobra, saj je ameriško zvezno sodišče maja presodilo, da mora Samsung Applu plačati 539 milijonov dolarjev oziroma 463 milijonov evrov. Zunajsodna poravnava, katere višina ni znana, pomeni, da Samsung odločitve sodišča ne bo izpodbijal.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (graf) Huawei je prehitel Apple, da se kadi. Kako pa je sicer šlo Applu v drugem četrtletju? 5

V več kategorijah je presegel pričakovanja analitikov, zato so njegove poslovne rezultate na trgu sprejeli zelo pozitivno – z rastjo...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 2

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...