Manager

Švicarji do četrtinskega deleža v slovenskem GenePlanetu

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

12.07.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Švicarji do četrtinskega deleža v slovenskem GenePlanetu
10 milijonov evrov je švicarski sklad družine Jacobs JF Investments AG vložil v slovensko podjetje za genetiko GenePlanet, ki ga je leta 2008 ustanovil molekularni biotehnolog Marko Bitenc. FOTO: BARBARA REYA

Švicarski sklad družine Jacobs JF Investments AG je v slovensko podjetje za genetiko GenePlanet vložil deset milijonov evrov. Naložba je namenjena širitvi biotehnološkega podjetja na mednarodno raven in pospešenemu razvoju produktov.

V podjetju GenePlanet, ki ga je leta 2008 ustanovil molekularni biotehnolog Marko Bitenc in ima danes okoli 50 zaposlenih, se ukvarjajo z razvojem in prodajo preventivnih genskih testov, s katerimi naj bi izboljšali kakovost življenja.

JF Investments AG je podjetje investicijskega sklada Jacobs Foundation. Podjetje, ki ima sedež v švicarskem mestu Küsnacht, je bilo ustanovljeno februarja letos, usmerja pa se v naložbe z veliko možnostjo za rast. Lastnici podjetja sta Lavinia Eléonore Jacobs in Slaveya Angelova Angelska iz investicijskega sklada Jacobs. Pobudnica za naložbo, vredno deset milijonov evrov, je bila predvsem Lavinia Jacobs, komentira Marko Bitenc.

Glede na podatke iz javno dostopnih baz so Švicarji v GenePlanetu, ki je lani ustvaril skoraj štiri milijone evrov prihodkov, pridobili 26,8-odstotni lastniški delež. Če sklepamo po švicarski naložbi, je slovenska družba ovrednotena na okoli 40 milijonov evrov.

Svež kapital bo GenePlanet namenil razvoju novih produktov in mednarodni širitvi. Eden izmed glavnih novih produktov bo razvoj inteligentne digitalne platforme Health Intelligence (HI!), ki bo delovala kot osebni trener in prehranski svetovalec. Platforma bo prek pametnega telefona in preostalih nosljivih naprav pridobila uporabnikovo krvno in gensko sliko. Na podlagi podatkov bo lahko uporabnik sledil svojemu napredku in z nasveti dosegel postavljene cilje za izboljšanje počutja (zmanjšanje teže, znižanje ravni holesterola).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Podjetnik
EU prvič tudi kot delničar v startupih
FINANCE
Manager
Pričakovanja in pasti biorevolucije
Manager
ManagerMatthias Evers Pričakovanja in pasti biorevolucije

Znanstveniki si za inovacije ne smejo prizadevati v praznem prostoru: pomembni so tudi pomisleki družbe, snovalci inovacij pa morajo izvajati dosleden in učinkovit nadzor.

Tovarna
Novice
Ob 660 milijonih evrov razvojnih spodbud prioriteta tudi digitalna preobrazba
Tovarna leta
NoviceSTA Ob 660 milijonih evrov razvojnih spodbud prioriteta tudi digitalna preobrazba

Podjetja lahko letos računajo na 248 milijonov evrov nepovratnih in 410 milijonov evrov povratnih sredstev

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Tvegani kapital: evropski startupi so bolj donosni kot ameriški
Finance
Blaž Abe Tvegani kapital: evropski startupi so bolj donosni kot ameriški

Ameriški skladi tveganega kapitala pogledujejo po Evropi, ambiciozne načrte ima tudi EU. Evropski startupi ameriške presegajo po donosnosti in kapitalski učinkovitosti, kaže raziskava.

FINANCE
Manager
Zadnja priložnost, narediti moramo več z manj
Manager
ManagerAndreja Kodrin Zadnja priložnost, narediti moramo več z manj

V zadnjih tednih smo videli več naložb, ki so poskušale uloviti še »zadnji vlak« financiranja, čeprav se bodo začele izvajati šele v prihodnjih letih. Nekatere države, tudi v naši soseščini, pač znajo.

FINANCE
Podjetnik
V katera podjetja vlaga sklad nekdanjih lastnikov Outfita7, Klike, Zemante in drugih uspešnih IT-strokovnjakov?
Podjetnik
PodjetnikŠpela Mikuš V katera podjetja vlaga sklad nekdanjih lastnikov Outfita7, Klike, Zemante in drugih uspešnih IT-strokovnjakov?

Slovenski startupovci bi v prihodnjih dveh do treh letih vložili še 3,5 milijona evrov

FINANCE
Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024
Finance
Pridružite se nam 23. aprila
Špela Mikuš Spletni pogovor v živo: Kako brati bilance v 2024

V torek, 23. aprila, se nam pridružite na spletnem pogovoru s Katarino Sitar Šuštar