Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Kolektor povečuje zmogljivosti v BiH

Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Kolektor povečuje zmogljivosti v BiH
Stojan Petrič, predsednik sosveta Kolektorja, želi do leta 2025 v Republiki srbski letne prihodke z letošnjih 26 milijonov povečati na 75 milijonov evrov, število zaposlenih pa s skoraj 500 na tisoč.

Kolektorjev kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko Kolektor CCL je v Srbcu v Bosni in Hercegovini odprl novo proizvodno dvorano, že tretjo v Republiki srbski, v pol leta bodo odprli še četrto, in sicer v Prijedorju.

Kot je ob odprtju novih proizvodnih zmogljivosti povedal Stojan Petrič, predsednik sosveta Kolektorja, imajo v Republiki srbski, kjer trenutno zaposlujejo že skoraj 500 ljudi in bodo letos ustvarili 26 milijonov evrov prihodkov, ambiciozne načrte. »Naš cilj je, da bi imelo podjetje Kolektor CCL leta 2025 tu blizu tisoč zaposlenih in 75 milijonov evrov prihodka.«

Da bo Kolektor CCL proizvodnjo širil v Republiko srbsko, so se odločili pred 13 leti in leta 2005 tam ustvarili prvi milijon evrov prihodkov. Zdaj so v Srbcu odprli tretjo proizvodno dvorano, ki ima 3.200 kvadratnih metrov površine. Vanjo so že preselili proizvodnjo navitih komponent iz sosednjih Laktašev, v Srbec pa selijo tudi del proizvodnje feritov iz ljubljanske podružnice podjetja Kolektor Sikom. V Srbcu trenutno dela 108 zaposlenih, njihovo število pa se bo kmalu povzpelo na 140.

Kot pojasnjujejo v koncernu Kolektor, sta selitev delov proiz­vodnje in odpiranje novih proizvodnih obratov posledica strategije internacio­nalizacije in globalizacije, predvsem pa tako imenovane globalne navzočnosti v iskanju najprimernejših proiz­vodnih lokacij za proizvodne programe. Ena takih lokacij je po mnenju idrijske družbe Republika srbska, kjer se poslovno okolje pospešeno razvija in je izjemno naklonjeno novim naložbam, predvsem takim, ki prinašajo nova delovna mesta.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Bosanci vabijo Kolektor

Mesto Prijedor iz Republike srbske Kolektorju ponuja zemljišče, zanje bodo zgradili tudi poslovno stavbo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor najel del prostorov ljubljanske fakultete za elektrotehniko

Študentje bodo delali na projektih, katerih vsebino bosta skupaj oblikovala Kolektor in fakulteta

IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Radovan Bolko Kolektor predstavlja nemškim kupcem

V Nemčiji imamo že pet proizvodnih podjetij in 700 zaposlenih

FINANCE
Dva aneksa za Kolektor Koling: podražila se je tudi gradnja kočevske proge 16

Trd apnenec, dodatna dela in novo projektiranje so krivi za podražitev modernizacije kočevske proge

FINANCE
Prvi aneks na drugem tiru: kako se je gradnja izvlečnega tira podražila za četrtino 33

Kriva so dodatna dela, trdijo v Kolektorju Kolingu Stojana Petriča in državnem DRSI, ki ga vodi Damir Topolko