(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

Kolektor povečuje zmogljivosti v BiH

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
izvozniki   dodaj
Kolektor dodaj
Stojan Petrič dodaj
Kolektor Sikom dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Kolektor povečuje zmogljivosti v BiH
Stojan Petrič, predsednik sosveta Kolektorja, želi do leta 2025 v Republiki srbski letne prihodke z letošnjih 26 milijonov povečati na 75 milijonov evrov, število zaposlenih pa s skoraj 500 na tisoč.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
izvozniki   dodaj
Kolektor dodaj
Stojan Petrič dodaj
Kolektor Sikom dodaj

Kolektorjev kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko Kolektor CCL je v Srbcu v Bosni in Hercegovini odprl novo proizvodno dvorano, že tretjo v Republiki srbski, v pol leta bodo odprli še četrto, in sicer v Prijedorju.

Kot je ob odprtju novih proizvodnih zmogljivosti povedal Stojan Petrič, predsednik sosveta Kolektorja, imajo v Republiki srbski, kjer trenutno zaposlujejo že skoraj 500 ljudi in bodo letos ustvarili 26 milijonov evrov prihodkov, ambiciozne načrte. »Naš cilj je, da bi imelo podjetje Kolektor CCL leta 2025 tu blizu tisoč zaposlenih in 75 milijonov evrov prihodka.«

Da bo Kolektor CCL proizvodnjo širil v Republiko srbsko, so se odločili pred 13 leti in leta 2005 tam ustvarili prvi milijon evrov prihodkov. Zdaj so v Srbcu odprli tretjo proizvodno dvorano, ki ima 3.200 kvadratnih metrov površine. Vanjo so že preselili proizvodnjo navitih komponent iz sosednjih Laktašev, v Srbec pa selijo tudi del proizvodnje feritov iz ljubljanske podružnice podjetja Kolektor Sikom. V Srbcu trenutno dela 108 zaposlenih, njihovo število pa se bo kmalu povzpelo na 140.

Kot pojasnjujejo v koncernu Kolektor, sta selitev delov proiz­vodnje in odpiranje novih proizvodnih obratov posledica strategije internacio­nalizacije in globalizacije, predvsem pa tako imenovane globalne navzočnosti v iskanju najprimernejših proiz­vodnih lokacij za proizvodne programe. Ena takih lokacij je po mnenju idrijske družbe Republika srbska, kjer se poslovno okolje pospešeno razvija in je izjemno naklonjeno novim naložbam, predvsem takim, ki prinašajo nova delovna mesta.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Bosanci vabijo Kolektor

Mesto Prijedor iz Republike srbske Kolektorju ponuja zemljišče, zanje bodo zgradili tudi poslovno stavbo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor najel del prostorov ljubljanske fakultete za elektrotehniko

Študentje bodo delali na projektih, katerih vsebino bosta skupaj oblikovala Kolektor in fakulteta

IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Radovan Bolko Kolektor predstavlja nemškim kupcem

V Nemčiji imamo že pet proizvodnih podjetij in 700 zaposlenih

FINANCE
Dva aneksa za Kolektor Koling: podražila se je tudi gradnja kočevske proge 16

Trd apnenec, dodatna dela in novo projektiranje so krivi za podražitev modernizacije kočevske proge

FINANCE
Petričev Kolektor zahteval že drugi aneks k tiru. Bratuškova na Tarči: Do ponedeljka ima čas, da ga umakne! 25

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek zatrjuje, da nobena podražitev del pri gradnji dostopnih cest do drugega tira ne pride v...