(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Kolektor povečuje zmogljivosti v BiH

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
izvozniki   dodaj
Kolektor dodaj
Stojan Petrič dodaj
Kolektor Sikom dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Kolektor povečuje zmogljivosti v BiH
Stojan Petrič, predsednik sosveta Kolektorja, želi do leta 2025 v Republiki srbski letne prihodke z letošnjih 26 milijonov povečati na 75 milijonov evrov, število zaposlenih pa s skoraj 500 na tisoč.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
izvozniki   dodaj
Kolektor dodaj
Stojan Petrič dodaj
Kolektor Sikom dodaj

Kolektorjev kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko Kolektor CCL je v Srbcu v Bosni in Hercegovini odprl novo proizvodno dvorano, že tretjo v Republiki srbski, v pol leta bodo odprli še četrto, in sicer v Prijedorju.

Kot je ob odprtju novih proizvodnih zmogljivosti povedal Stojan Petrič, predsednik sosveta Kolektorja, imajo v Republiki srbski, kjer trenutno zaposlujejo že skoraj 500 ljudi in bodo letos ustvarili 26 milijonov evrov prihodkov, ambiciozne načrte. »Naš cilj je, da bi imelo podjetje Kolektor CCL leta 2025 tu blizu tisoč zaposlenih in 75 milijonov evrov prihodka.«

Da bo Kolektor CCL proizvodnjo širil v Republiko srbsko, so se odločili pred 13 leti in leta 2005 tam ustvarili prvi milijon evrov prihodkov. Zdaj so v Srbcu odprli tretjo proizvodno dvorano, ki ima 3.200 kvadratnih metrov površine. Vanjo so že preselili proizvodnjo navitih komponent iz sosednjih Laktašev, v Srbec pa selijo tudi del proizvodnje feritov iz ljubljanske podružnice podjetja Kolektor Sikom. V Srbcu trenutno dela 108 zaposlenih, njihovo število pa se bo kmalu povzpelo na 140.

Kot pojasnjujejo v koncernu Kolektor, sta selitev delov proiz­vodnje in odpiranje novih proizvodnih obratov posledica strategije internacio­nalizacije in globalizacije, predvsem pa tako imenovane globalne navzočnosti v iskanju najprimernejših proiz­vodnih lokacij za proizvodne programe. Ena takih lokacij je po mnenju idrijske družbe Republika srbska, kjer se poslovno okolje pospešeno razvija in je izjemno naklonjeno novim naložbam, predvsem takim, ki prinašajo nova delovna mesta.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Bosanci vabijo Kolektor

Mesto Prijedor iz Republike srbske Kolektorju ponuja zemljišče, zanje bodo zgradili tudi poslovno stavbo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kolektor najel del prostorov ljubljanske fakultete za elektrotehniko

Študentje bodo delali na projektih, katerih vsebino bosta skupaj oblikovala Kolektor in fakulteta

FINANCE
Dva aneksa za Kolektor Koling: podražila se je tudi gradnja kočevske proge 16

Trd apnenec, dodatna dela in novo projektiranje so krivi za podražitev modernizacije kočevske proge

IZVOZNIKI
Novice
Novice Tako Radovan Bolko Kolektor predstavlja nemškim kupcem

V Nemčiji imamo že pet proizvodnih podjetij in 700 zaposlenih

FINANCE
Petričev Kolektor zahteval že drugi aneks k tiru. Bratuškova na Tarči: Do ponedeljka ima čas, da ga umakne! 25

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek zatrjuje, da nobena podražitev del pri gradnji dostopnih cest do drugega tira ne pride v...