(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Kylin Prime Group želi več kot polovico Hranilnice Lon

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Banka Slovenije dodaj
Hranilnica Lon dodaj
Sergej Racman dodaj
Kolosej dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Kylin Prime Group želi več kot polovico Hranilnice Lon
Foto: Miha Kolar/LON banka

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Banka Slovenije dodaj
Hranilnica Lon dodaj
Sergej Racman dodaj
Kolosej dodaj

Švicarska družba Kylin Prime Group v lasti irskega finančnega sklada Kylin Prime Fund, v ozadju katerega je kitajski kapital, je pri Banki Slovenije vložila zahtevo za pridobitev kvalificiranega lastniškega deleža Hranilnice Lon v višini najmanj 50 odstotkov.

Kylin Prime Group je v lastništvo Lona vstopil konec maja ob drugem letošnjem krogu dokapitalizacije in takrat za približno 17-odstotni delež odštel okoli dva milijona, polovico delnic pa pozneje prodal. S tem se je izognil zakonski določbi, da mora do skupščine, ki je bila v začetku tedna, dobiti dovoljenje Banke Slovenije za več kot desetodstotno lastništvo hranilnice.

Za lastniško prevlado v hranilnici si sicer prizadeva več skupin delničarjev, zbranih okoli vidnih slovenskih poslovnežev. Tistim, ki so zbrani okoli Sergeja Racmana, lastnika ljubljanskega Koloseja, in mariborskega poslovneža Jožeta Kojca, je Banka Slovenije pred skupščino odvzela glasovalne pravice. In sicer zaradi očitka o usklajenem delovanju z več delničarji, ki imajo skupaj nekaj več kot 33 odstotkov delnic Lona.

Nadzornikom Hranilnice Lon se je ta teden pridružil nekdanji slovenski premier in do leta 2017 podpredsednik Evropske investicijske banke (EIB) Anton Rop.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Senica: Ne povem vam, ali in zakaj sem dokapitaliziral Lon

Delo neuradno piše, da naj bi v banko Lon vstopil irski sklad Kylin Prime Fund

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

FINANCE
Članki
Članki Dileme ob oživitvi govoric o združitvi Deutsche Bank in Commerzbank 8

Dilem je veliko, krepi jih tudi dejstvo, da je tečaj delnic Deutsche Bank pod velikim tržnim pritiskom zdrsnil na zgodovinsko najnižjo...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.