(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

Kylin Prime Group želi več kot polovico Hranilnice Lon

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Banka Slovenije dodaj
Hranilnica Lon dodaj
Sergej Racman dodaj
Kolosej dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Kylin Prime Group želi več kot polovico Hranilnice Lon
Foto: Miha Kolar/LON banka

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
Banka Slovenije dodaj
Hranilnica Lon dodaj
Sergej Racman dodaj
Kolosej dodaj

Švicarska družba Kylin Prime Group v lasti irskega finančnega sklada Kylin Prime Fund, v ozadju katerega je kitajski kapital, je pri Banki Slovenije vložila zahtevo za pridobitev kvalificiranega lastniškega deleža Hranilnice Lon v višini najmanj 50 odstotkov.

Kylin Prime Group je v lastništvo Lona vstopil konec maja ob drugem letošnjem krogu dokapitalizacije in takrat za približno 17-odstotni delež odštel okoli dva milijona, polovico delnic pa pozneje prodal. S tem se je izognil zakonski določbi, da mora do skupščine, ki je bila v začetku tedna, dobiti dovoljenje Banke Slovenije za več kot desetodstotno lastništvo hranilnice.

Za lastniško prevlado v hranilnici si sicer prizadeva več skupin delničarjev, zbranih okoli vidnih slovenskih poslovnežev. Tistim, ki so zbrani okoli Sergeja Racmana, lastnika ljubljanskega Koloseja, in mariborskega poslovneža Jožeta Kojca, je Banka Slovenije pred skupščino odvzela glasovalne pravice. In sicer zaradi očitka o usklajenem delovanju z več delničarji, ki imajo skupaj nekaj več kot 33 odstotkov delnic Lona.

Nadzornikom Hranilnice Lon se je ta teden pridružil nekdanji slovenski premier in do leta 2017 podpredsednik Evropske investicijske banke (EIB) Anton Rop.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Senica: Ne povem vam, ali in zakaj sem dokapitaliziral Lon

Delo neuradno piše, da naj bi v banko Lon vstopil irski sklad Kylin Prime Fund

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...