(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Upniški dogovor o Agrokorju je pod streho

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Upniški dogovor o Agrokorju je pod streho
80,2 odstotka glasov za je dobil upniški dogovor o prestrukturiranju in nastanku novega Agrokorja. Foto: Shutterstock

Obveščaj me o novih člankih:  

Prisilno poravnavo, ki jo je v postopku izredne uprave v Agrokorju potrdilo dobrih 80 odstotkov upnikov največjega hrvaškega koncerna, je potrdilo še zagrebško sodišče za gospodarske zadeve.

Kot je na obravnavi, ki je potekala v košarkarski dvorani Dražen Petrović v Zagrebu in na kateri je sodelovalo okoli 450 predstavnikov več kot tri tisoč upnikov, ki so glasovali prek posebne mobilne aplikacije, napovedal izredni pooblaščenec hrvaške vlade v Agrokorju Fabris Peruško, bo postopek implementacije poravnave potekal približno do konca leta.

Poravnava med drugim predvideva prenos premoženja na nov koncern Agrokor, katerega največji lastniki bodo postali ruski banki Sberbank (39,2 odstotka) in VTB (7,5 odstotka) ter lastniki obveznic (25 odstotkov), med katerimi so večinoma ameriški finančni skladi, in Zagrebačka banka (2,3 odstotka). Med najvrednejšim premoženjem Agrokorja je slovenski trgovec Mercator, ki ima sicer ločena razmerja s svojimi bankami upnicami. S tem, da bo Mercator postal del novega Agrokorja, se bo moralo strinjati vseh 55 Mercatorjevih bank upnic, med katerimi so tudi velike slovenske banke v državni lasti na čelu z NLB.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.