(intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. (intervju) Verjetnost katastrofe je velikanska. Mi pa v Bruselj pošiljamo dokumente, da te kap. Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj je kritična tako do neukrepanja slovenskih vlad kot do gospodarstvenikov, ki zaradi kratkoročnega razmišljanja mižijo pred podnebnimi težavami, ne zdi pa se ji pregrešna niti misel, da bi preverjali, ali nevladne organizacije (tudi okoljske) vedno delujejo v javnem interesu.
Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Lendava po 100 letih: Slovenska? Madžarska? Oboje, toda - ali cveti? Na začetku 20. stoletja je bilo v Lendavi tri četrtine prebivalstva madžarskega, danes je slika obrnjena. V podjetništvu so bili posebej močni Judi, danes pa Lendavčani delajo v podjetjih s kapitalom različnega izvora. Gospodarstvo, ki se sicer pobira, pa je še daleč od nekdanjih zlatih časov.
Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Filmarka, ki se je odločila, da ne bo luzerka Urša Menart je lani na Festivalu slovenskega filma postala prva slovenska filmska režiserka z vesno za najboljši slovenski film Ne bom več luzerka. In tako kot glavna junakinja se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke ter se kljub težkim delovnim razmeram prav nič luzersko posvetila filmu.

Upniški dogovor o Agrokorju je pod streho

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
12.07.2018  21:00
Upniški dogovor o Agrokorju je pod streho
80,2 odstotka glasov za je dobil upniški dogovor o prestrukturiranju in nastanku novega Agrokorja. Foto: Shutterstock

Obveščaj me o novih člankih:  

Prisilno poravnavo, ki jo je v postopku izredne uprave v Agrokorju potrdilo dobrih 80 odstotkov upnikov največjega hrvaškega koncerna, je potrdilo še zagrebško sodišče za gospodarske zadeve.

Kot je na obravnavi, ki je potekala v košarkarski dvorani Dražen Petrović v Zagrebu in na kateri je sodelovalo okoli 450 predstavnikov več kot tri tisoč upnikov, ki so glasovali prek posebne mobilne aplikacije, napovedal izredni pooblaščenec hrvaške vlade v Agrokorju Fabris Peruško, bo postopek implementacije poravnave potekal približno do konca leta.

Poravnava med drugim predvideva prenos premoženja na nov koncern Agrokor, katerega največji lastniki bodo postali ruski banki Sberbank (39,2 odstotka) in VTB (7,5 odstotka) ter lastniki obveznic (25 odstotkov), med katerimi so večinoma ameriški finančni skladi, in Zagrebačka banka (2,3 odstotka). Med najvrednejšim premoženjem Agrokorja je slovenski trgovec Mercator, ki ima sicer ločena razmerja s svojimi bankami upnicami. S tem, da bo Mercator postal del novega Agrokorja, se bo moralo strinjati vseh 55 Mercatorjevih bank upnic, med katerimi so tudi velike slovenske banke v državni lasti na čelu z NLB.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.