(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Vlada z IPO v prodajo polovice NLB

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Vlada z IPO v prodajo polovice NLB
50 % in eno delnico NLB bo z javno ponudbo delnic do konca leta prodala država.

Obveščaj me o novih člankih:  

S ponedeljkovo sejo skupščine delničarjev Slovenskega državnega holdinga (SDH) – vlogo skupščine ima vlada – se je tudi uradno spet začel postopek prodaje NLB, največje bančne skupine pri nas.

Vlada je pred tem evropski komisiji predlagala spremembe zavez glede prodaje NLB, po katerih bo država z javno ponudbo delnic (IPO) do konca leta 2018 prodala najmanj 50 odstotkov plus eno delnico banke, preostali del do nadzornega deleža 75 odstotkov minus ena delnica pa do konca leta 2019.

Analitske predstavitve in dogovori o road showih bodo pripravljeni kmalu po objavi revidiranih rezultatov polletja, nato bo prodaja NLB stekla hitro. Knjiga naročil bi se lahko odprla okoli 15. ali 20. oktobra. Po tem sledi določitev prodajne cene glede na zbrane ponudbe. Knjiga naročil po prodajni ceni bi lahko bila zaprta mesec dni pozneje, torej okoli 15. novembra, s tem bi država tudi prodala (vsaj) polovico banke.

Če bo država prodala le 50 odstotkov plus eno delnico, kar bo minimum po spremenjenih zavezah, bo NLB morala prodati še polovico življenjske zavarovalnice Vita, ki ima na trgu življenjskih zavarovanj 13,5-odstotni delež, lani pa je ustvarila 6,9 milijona evrov čistega dobička.

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman, ki v pogovoru za STA ni želela špekulirati, kakšna bi lahko bila ponujena cena za delnico največje slovenske banke, pričakuje, da bo banka lahko prodana po tržnih pogojih. Ob lanski prekinjeni prodaji je bila ponujena cena v razponu od 55 do 71 evrov, vendar banka takrat ni bila izpostavljena le tržnim razmeram, ampak tudi netržnemu vplivu prenesenih deviznih vlog in odprtih tožb, kar odpravlja predlog zakona za zaščito kapitalske naložbe države v NLB, ki ga je treba sprejeti pred prodajo deleža banke.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
(Razloženo vse, od A do Ž) Se lahko prodaja NLB spet uradno začne? 12

Poslanci na predzadnji postopkovni stopnici: kaj se zgodi, če bi politiki spet ustavili prodajo

FINANCE
Lani so bile razmere za prodajo NLB veliko boljše!

Kako se giba tržna kapitalizacija bank v zadnjem letu

FINANCE
Prodaja NLB se lahko začne! 13 odgovorov o tem, kaj, zakaj in kdo bo zaslužil 12

Odhajajoča vlada Mira Cerarja ni mogla več odlašati: 75 odstotkov minus ena delnica največje banke je spet naprodaj. Kaj zdaj?

FINANCE
V kakšni kondiciji gre v prodajo NLB? 1

Polletni rezultati bodo slabši kot lani, iz poslovanja pa so stabilni, smo izvedeli neuradno

FINANCE
Razkrivamo: to so najpomembnejši datumi za prodajo NLB

Cena, po kateri bomo prodali vsaj polovico največje banke, bo predvidoma določena 23. oktobra, smo izvedeli neuradno

FINANCE
Zaradi enoletnega odloga prodaje četrtine NLB bi morala ta prodati zavarovalnico Vita! Halo?! 15

Cerarjeva vlada bo danes obravnavala sporazum o prodaji banke z Evropsko komisijo - kako vse vlada niža ceno banke