Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Vlada z IPO v prodajo polovice NLB

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Vlada z IPO v prodajo polovice NLB
50 % in eno delnico NLB bo z javno ponudbo delnic do konca leta prodala država.

Obveščaj me o novih člankih:  

S ponedeljkovo sejo skupščine delničarjev Slovenskega državnega holdinga (SDH) – vlogo skupščine ima vlada – se je tudi uradno spet začel postopek prodaje NLB, največje bančne skupine pri nas.

Vlada je pred tem evropski komisiji predlagala spremembe zavez glede prodaje NLB, po katerih bo država z javno ponudbo delnic (IPO) do konca leta 2018 prodala najmanj 50 odstotkov plus eno delnico banke, preostali del do nadzornega deleža 75 odstotkov minus ena delnica pa do konca leta 2019.

Analitske predstavitve in dogovori o road showih bodo pripravljeni kmalu po objavi revidiranih rezultatov polletja, nato bo prodaja NLB stekla hitro. Knjiga naročil bi se lahko odprla okoli 15. ali 20. oktobra. Po tem sledi določitev prodajne cene glede na zbrane ponudbe. Knjiga naročil po prodajni ceni bi lahko bila zaprta mesec dni pozneje, torej okoli 15. novembra, s tem bi država tudi prodala (vsaj) polovico banke.

Če bo država prodala le 50 odstotkov plus eno delnico, kar bo minimum po spremenjenih zavezah, bo NLB morala prodati še polovico življenjske zavarovalnice Vita, ki ima na trgu življenjskih zavarovanj 13,5-odstotni delež, lani pa je ustvarila 6,9 milijona evrov čistega dobička.

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman, ki v pogovoru za STA ni želela špekulirati, kakšna bi lahko bila ponujena cena za delnico največje slovenske banke, pričakuje, da bo banka lahko prodana po tržnih pogojih. Ob lanski prekinjeni prodaji je bila ponujena cena v razponu od 55 do 71 evrov, vendar banka takrat ni bila izpostavljena le tržnim razmeram, ampak tudi netržnemu vplivu prenesenih deviznih vlog in odprtih tožb, kar odpravlja predlog zakona za zaščito kapitalske naložbe države v NLB, ki ga je treba sprejeti pred prodajo deleža banke.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
(Razloženo vse, od A do Ž) Se lahko prodaja NLB spet uradno začne? 12

Poslanci na predzadnji postopkovni stopnici: kaj se zgodi, če bi politiki spet ustavili prodajo

FINANCE
Lani so bile razmere za prodajo NLB veliko boljše!

Kako se giba tržna kapitalizacija bank v zadnjem letu

FINANCE
Prodaja NLB se lahko začne! 13 odgovorov o tem, kaj, zakaj in kdo bo zaslužil 12

Odhajajoča vlada Mira Cerarja ni mogla več odlašati: 75 odstotkov minus ena delnica največje banke je spet naprodaj. Kaj zdaj?

FINANCE
V kakšni kondiciji gre v prodajo NLB? 1

Polletni rezultati bodo slabši kot lani, iz poslovanja pa so stabilni, smo izvedeli neuradno

FINANCE
Razkrivamo: to so najpomembnejši datumi za prodajo NLB

Cena, po kateri bomo prodali vsaj polovico največje banke, bo predvidoma določena 23. oktobra, smo izvedeli neuradno

FINANCE
Zaradi enoletnega odloga prodaje četrtine NLB bi morala ta prodati zavarovalnico Vita! Halo?! 15

Cerarjeva vlada bo danes obravnavala sporazum o prodaji banke z Evropsko komisijo - kako vse vlada niža ceno banke