Kam letijo rekordne milijarde bolj drznih vlagateljev Kam letijo rekordne milijarde bolj drznih vlagateljev Skladi tveganega kapitala so lani vložili rekordnih 254 milijard dolarjev. Njihova glavna tarča so še vedno softverjevci, vse bolj pa jih mamijo mlada podjetja, ki se ukvarjajo z rešitvami na področju umetne inteligence.
To so najbolj inovativna podjetja na svetu, pa zanje najbrž še niste slišali To so najbolj inovativna podjetja na svetu, pa zanje najbrž še niste slišali V zgornjem delu lestvice 50 najinovativnejših družb na svetu po izboru revije Fast Company je letos več manj znanih imen. Pod drobnogled smo vzeli peto na seznamu, Stitch Fix, ki je razvil model osebnega stilista na klik. Na kratko izpostavljamo še nekaj drugih podjetij, ki so se uvrstila visoko, a zanje zelo verjetno še niste slišali.
Zakaj bodo tokratne evropske volitve spremenile politično dinamiko EU Zakaj bodo tokratne evropske volitve spremenile politično dinamiko EU Evropski parlament bi se lahko spremenil v veliko bojišče med konkurenčnimi vizijami o tem, kakšna naj bo Evropa v prihodnosti.

Airbnb bo moral končati poslovanje, če ne bo spoštoval predpisov EU

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska unija   dodaj
turizem   dodaj
Evropska komisija dodaj
Airbnb dodaj
Vera Jourova dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Airbnb bo moral končati poslovanje, če ne bo spoštoval predpisov EU
Za evropsko komisijo je pri aplikaciji Airbnb glavna težava transparentnost prikazovanja informacij o cenah storitve.

Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska unija   dodaj
turizem   dodaj
Evropska komisija dodaj
Airbnb dodaj
Vera Jourova dodaj

Evropska komisija je posvarila Airbnb, da mora pogoje poslovanja uskladiti z zakonodajo, ki velja v državah EU. Družba mora do konca avgusta predlagati spremembe za odpravo ugotovljenih nepravilnosti. V nasprotnem primeru bi lahko aplikacija po EU konec avgusta ugasnila.

Glavna težava za komisijo je transparentnost prikazovanja informacij o cenah storitve. Prav tako naj bi bilo sporno, da aplikacija ne prikazuje, ali gre za namestitev pri zasebniku (torej, ali nekdo oddaja svoje lastno stanovanje, za stanovanjsko uporabo) ali pri profesionalnem ponudniku (oddaja denimo turistične apartmaje). Za prve namreč veljajo drugačna pravila kot za druge.

Komisarka za potrošnike Vera Jourova pravi, da popularnost ne sme biti izgovor, da nisi skladen z zakonodajo EU. Uporabniki morajo razumeti, koliko bodo plačali za storitev in za kaj, prav tako pa potrebujejo poštene pogoje odpovedi namestitve od lastnikov nepremičnin, je še dodala.

V komisiji med drugim pravijo, da mora Airbnb spremeniti način navajanja informacij o cenah na spletnem mestu in že ob začetnem iskanju zagotoviti, da imajo porabniki pri ponudbah nastanitev navedeno celotno ceno, vključno z vsemi obveznimi stroški in pristojbinami, kot so stroški za storitve in čiščenje. V primerih, ko končne cene ni mogoče izračunati vnaprej, pa bi moral Airbnb stranko jasno obvestiti, da bo morda imela dodatna doplačila. Airbnb tudi ne bi smel zavajati strank tako, da so v primeru spora prisiljene iti na sodišče v drugi državi, kot je država njihovega stalnega prebivališča.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Airbnb dobil ultimat: spoštujte predpise EU ali pa končajte poslovanje! 13

Bo Airbnb sredi sezone moral končati posel v Evropi ali se bo prilagodil?

FINANCE
Kdo je bolj socialen? Airbnb ali varuh pravic do poceni stanovanj? 9

Komu pravzaprav koristijo ukrepi Bruslja in nekaterih držav zoper Airbnb, če ne prav hotelirskim megaverigam?

FINANCE
Bo Airbnb še bolj mešal štrene? 4

Pri preobrazbi turizma iz »spanje in zajtrk« v »doživetje« bo pomembno vlogo, kot kaže, spet igral Airbnb.

FINANCE
(Airbnb) Kako inšpektorji iščejo kršitelje? 3

Globe, če na črno oddajate stanovanja turistom, lahko znašajo več deset tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali