Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Airbnb bo moral končati poslovanje, če ne bo spoštoval predpisov EU

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska unija   dodaj
turizem   dodaj
Evropska komisija dodaj
Airbnb dodaj
Vera Jourova dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Airbnb bo moral končati poslovanje, če ne bo spoštoval predpisov EU
Za evropsko komisijo je pri aplikaciji Airbnb glavna težava transparentnost prikazovanja informacij o cenah storitve.

Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska unija   dodaj
turizem   dodaj
Evropska komisija dodaj
Airbnb dodaj
Vera Jourova dodaj

Evropska komisija je posvarila Airbnb, da mora pogoje poslovanja uskladiti z zakonodajo, ki velja v državah EU. Družba mora do konca avgusta predlagati spremembe za odpravo ugotovljenih nepravilnosti. V nasprotnem primeru bi lahko aplikacija po EU konec avgusta ugasnila.

Glavna težava za komisijo je transparentnost prikazovanja informacij o cenah storitve. Prav tako naj bi bilo sporno, da aplikacija ne prikazuje, ali gre za namestitev pri zasebniku (torej, ali nekdo oddaja svoje lastno stanovanje, za stanovanjsko uporabo) ali pri profesionalnem ponudniku (oddaja denimo turistične apartmaje). Za prve namreč veljajo drugačna pravila kot za druge.

Komisarka za potrošnike Vera Jourova pravi, da popularnost ne sme biti izgovor, da nisi skladen z zakonodajo EU. Uporabniki morajo razumeti, koliko bodo plačali za storitev in za kaj, prav tako pa potrebujejo poštene pogoje odpovedi namestitve od lastnikov nepremičnin, je še dodala.

V komisiji med drugim pravijo, da mora Airbnb spremeniti način navajanja informacij o cenah na spletnem mestu in že ob začetnem iskanju zagotoviti, da imajo porabniki pri ponudbah nastanitev navedeno celotno ceno, vključno z vsemi obveznimi stroški in pristojbinami, kot so stroški za storitve in čiščenje. V primerih, ko končne cene ni mogoče izračunati vnaprej, pa bi moral Airbnb stranko jasno obvestiti, da bo morda imela dodatna doplačila. Airbnb tudi ne bi smel zavajati strank tako, da so v primeru spora prisiljene iti na sodišče v drugi državi, kot je država njihovega stalnega prebivališča.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Airbnb dobil ultimat: spoštujte predpise EU ali pa končajte poslovanje! 13

Bo Airbnb sredi sezone moral končati posel v Evropi ali se bo prilagodil?

FINANCE
Kdo je bolj socialen? Airbnb ali varuh pravic do poceni stanovanj? 9

Komu pravzaprav koristijo ukrepi Bruslja in nekaterih držav zoper Airbnb, če ne prav hotelirskim megaverigam?

FINANCE
Bo Airbnb še bolj mešal štrene? 4

Pri preobrazbi turizma iz »spanje in zajtrk« v »doživetje« bo pomembno vlogo, kot kaže, spet igral Airbnb.

FINANCE
(Airbnb) Kako inšpektorji iščejo kršitelje? 3

Globe, če na črno oddajate stanovanja turistom, lahko znašajo več deset tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...