Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Kako v svetu in pri nas razvijajo pametna omrežja in kaj bomo imeli od tega.
(intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni (intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni Politika bo šla malo bolj v levo, velikih strahov pa nimam, pravi ekonomist Jože Damijan, ki meni, da bo Šarčeva vlada iskala soglasja malo pri Levici, malo pa pri NSi, kadar bo Levica preveč ekstremna. O Binetu Kordežu, ki na njegovem blogu piše o davkih, pa: »Tudi Karl May je najboljše knjige napisal v zaporu.«
Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.
(intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem (intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem Britanec Simon Wilkinson ustvarja zgodbe, ki jih prek več medijev in množice spletnih objav gledalcu prepričljivo predstavi kot resnične. Samo za to, da bi mu na koncu pokazal, da je bil manipuliran.

Airbnb bo moral končati poslovanje, če ne bo spoštoval predpisov EU

Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Airbnb bo moral končati poslovanje, če ne bo spoštoval predpisov EU
Za evropsko komisijo je pri aplikaciji Airbnb glavna težava transparentnost prikazovanja informacij o cenah storitve.

Evropska komisija je posvarila Airbnb, da mora pogoje poslovanja uskladiti z zakonodajo, ki velja v državah EU. Družba mora do konca avgusta predlagati spremembe za odpravo ugotovljenih nepravilnosti. V nasprotnem primeru bi lahko aplikacija po EU konec avgusta ugasnila.

Glavna težava za komisijo je transparentnost prikazovanja informacij o cenah storitve. Prav tako naj bi bilo sporno, da aplikacija ne prikazuje, ali gre za namestitev pri zasebniku (torej, ali nekdo oddaja svoje lastno stanovanje, za stanovanjsko uporabo) ali pri profesionalnem ponudniku (oddaja denimo turistične apartmaje). Za prve namreč veljajo drugačna pravila kot za druge.

Komisarka za potrošnike Vera Jourova pravi, da popularnost ne sme biti izgovor, da nisi skladen z zakonodajo EU. Uporabniki morajo razumeti, koliko bodo plačali za storitev in za kaj, prav tako pa potrebujejo poštene pogoje odpovedi namestitve od lastnikov nepremičnin, je še dodala.

V komisiji med drugim pravijo, da mora Airbnb spremeniti način navajanja informacij o cenah na spletnem mestu in že ob začetnem iskanju zagotoviti, da imajo porabniki pri ponudbah nastanitev navedeno celotno ceno, vključno z vsemi obveznimi stroški in pristojbinami, kot so stroški za storitve in čiščenje. V primerih, ko končne cene ni mogoče izračunati vnaprej, pa bi moral Airbnb stranko jasno obvestiti, da bo morda imela dodatna doplačila. Airbnb tudi ne bi smel zavajati strank tako, da so v primeru spora prisiljene iti na sodišče v drugi državi, kot je država njihovega stalnega prebivališča.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Airbnb dobil ultimat: spoštujte predpise EU ali pa končajte poslovanje! 13

Bo Airbnb sredi sezone moral končati posel v Evropi ali se bo prilagodil?

FINANCE
Kdo je bolj socialen? Airbnb ali varuh pravic do poceni stanovanj? 9

Komu pravzaprav koristijo ukrepi Bruslja in nekaterih držav zoper Airbnb, če ne prav hotelirskim megaverigam?

FINANCE
Bo Airbnb še bolj mešal štrene? 4

Pri preobrazbi turizma iz »spanje in zajtrk« v »doživetje« bo pomembno vlogo, kot kaže, spet igral Airbnb.

FINANCE
(Airbnb) Kako inšpektorji iščejo kršitelje? 3

Globe, če na črno oddajate stanovanja turistom, lahko znašajo več deset tisoč evrov

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.