(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar
Avstralski poslovnež slovenskih korenin Anthony Tomažin, ki je postal znan, ko je spomladi 2010 odprl prenovljeno kavarno in restavracijo v ljubljanskem Nebotičniku, ima po novem v lasti tudi večino Pomurskih mlekarn.

Obveščaj me o novih člankih:  

Delavska hranilnica oziroma njena odvisna družba DH-Storitve je prodala 60,62-odstotni delež v Pomurskih mlekarnah družbi RRC Računalniške storitve Anthonyja Tomažina, avstralskega poslovneža slovenskih korenin.

Preostala tretjina kapitala podjetja je v lasti dveh madžarskih podjetij in zadruge Ptuj. Delavska hranilnica je do deleža v Pomurskih mlekarnah prišla leta 2016 v času prisilne poravnave z nakupom terjatev do mlekarn od NLB.

Anthony Tomažin je eden slovenskih poslovnežev, ki so naredili poslovno kariero kot izseljenci in zdaj s kapitalom, prisluženim v izseljenstvu, poslujejo tudi v Sloveniji. Znan je postal, ko je spomladi 2010 odprl prenovljeno kavarno in restavracijo v ljubljanskem Nebotičniku, leta 2002 je na javni dražbi kupil Opera bar na Cankarjevi cesti v Ljubljani. Nepremičnine upravlja prek podjetja Terra Australis, to pa je krovno podjetje RRC, ki ga je kupil leta 2013. Je 90-odstotni lastnik družbe Perftec, ki se ukvarja z informacijsko tehnologijo, leta 2015 pa je kupil večinski delež Žičnic Vogel, postopoma je lastništvo povečeval na sto odstotkov.

Ob nakupu deleža v Pomurskih mlekarnah se je novi lastnik zavezal k razvoju družbe ter zagotavljanju nadaljnje rasti in finančne stabilnosti. Zadržal naj bi vse zaposlene, načrtuje pa tudi dodatna vlaganja v posodobitev proizvodnje. V prihodnjem petletnem obdobju namerava RRC posodobiti in osvežiti paleto izdelkov za slovenske kupce ter še naprej krepiti ugled lastne blagovne znamke.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar 2

Postal je 60-odstotni lastnik Pomurskih mlekarn

AGROBIZ
Novice
Novice RRC v prevzem preostalih 39 odstotkov Pomurskih mlekarn 1

RRC, ki je v lasti avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina, je že 60-odstotni lastnik Pomurskih mlekarn

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša