Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar

Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar
Avstralski poslovnež slovenskih korenin Anthony Tomažin, ki je postal znan, ko je spomladi 2010 odprl prenovljeno kavarno in restavracijo v ljubljanskem Nebotičniku, ima po novem v lasti tudi večino Pomurskih mlekarn.

Delavska hranilnica oziroma njena odvisna družba DH-Storitve je prodala 60,62-odstotni delež v Pomurskih mlekarnah družbi RRC Računalniške storitve Anthonyja Tomažina, avstralskega poslovneža slovenskih korenin.

Preostala tretjina kapitala podjetja je v lasti dveh madžarskih podjetij in zadruge Ptuj. Delavska hranilnica je do deleža v Pomurskih mlekarnah prišla leta 2016 v času prisilne poravnave z nakupom terjatev do mlekarn od NLB.

Anthony Tomažin je eden slovenskih poslovnežev, ki so naredili poslovno kariero kot izseljenci in zdaj s kapitalom, prisluženim v izseljenstvu, poslujejo tudi v Sloveniji. Znan je postal, ko je spomladi 2010 odprl prenovljeno kavarno in restavracijo v ljubljanskem Nebotičniku, leta 2002 je na javni dražbi kupil Opera bar na Cankarjevi cesti v Ljubljani. Nepremičnine upravlja prek podjetja Terra Australis, to pa je krovno podjetje RRC, ki ga je kupil leta 2013. Je 90-odstotni lastnik družbe Perftec, ki se ukvarja z informacijsko tehnologijo, leta 2015 pa je kupil večinski delež Žičnic Vogel, postopoma je lastništvo povečeval na sto odstotkov.

Ob nakupu deleža v Pomurskih mlekarnah se je novi lastnik zavezal k razvoju družbe ter zagotavljanju nadaljnje rasti in finančne stabilnosti. Zadržal naj bi vse zaposlene, načrtuje pa tudi dodatna vlaganja v posodobitev proizvodnje. V prihodnjem petletnem obdobju namerava RRC posodobiti in osvežiti paleto izdelkov za slovenske kupce ter še naprej krepiti ugled lastne blagovne znamke.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar 2

Postal je 60-odstotni lastnik Pomurskih mlekarn

AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...

FINANCE
Članki
Članki EU tlakuje pot za strožjo presojo kitajskih naložb

Nemčija, Francija in Italija so na začetku prejšnjega leta evropsko komisijo pozvale k ukrepom, da bi se v EU lahko zaščitili pred...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki Novi finančni minister Italije Giovanni Tria - iz evra ne bi izstopil, zvišal bi DDV

Po pričakovanju analitikov bo težavno prihodnje obdobje ne le v Italiji, ampak tudi za vse tiste, ki z Italijo sodelujejo – in takih je...

FINANCE
Članki
Članki Juncker: vprašajmo se, kaj lahko gospodarstvo naredi za ljudi 3

Potem ko je EU dosegla okrevanje, bo po mnenju predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja naslednji pomembni korak, da ga bodo...