(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar
Avstralski poslovnež slovenskih korenin Anthony Tomažin, ki je postal znan, ko je spomladi 2010 odprl prenovljeno kavarno in restavracijo v ljubljanskem Nebotičniku, ima po novem v lasti tudi večino Pomurskih mlekarn.

Obveščaj me o novih člankih:  

Delavska hranilnica oziroma njena odvisna družba DH-Storitve je prodala 60,62-odstotni delež v Pomurskih mlekarnah družbi RRC Računalniške storitve Anthonyja Tomažina, avstralskega poslovneža slovenskih korenin.

Preostala tretjina kapitala podjetja je v lasti dveh madžarskih podjetij in zadruge Ptuj. Delavska hranilnica je do deleža v Pomurskih mlekarnah prišla leta 2016 v času prisilne poravnave z nakupom terjatev do mlekarn od NLB.

Anthony Tomažin je eden slovenskih poslovnežev, ki so naredili poslovno kariero kot izseljenci in zdaj s kapitalom, prisluženim v izseljenstvu, poslujejo tudi v Sloveniji. Znan je postal, ko je spomladi 2010 odprl prenovljeno kavarno in restavracijo v ljubljanskem Nebotičniku, leta 2002 je na javni dražbi kupil Opera bar na Cankarjevi cesti v Ljubljani. Nepremičnine upravlja prek podjetja Terra Australis, to pa je krovno podjetje RRC, ki ga je kupil leta 2013. Je 90-odstotni lastnik družbe Perftec, ki se ukvarja z informacijsko tehnologijo, leta 2015 pa je kupil večinski delež Žičnic Vogel, postopoma je lastništvo povečeval na sto odstotkov.

Ob nakupu deleža v Pomurskih mlekarnah se je novi lastnik zavezal k razvoju družbe ter zagotavljanju nadaljnje rasti in finančne stabilnosti. Zadržal naj bi vse zaposlene, načrtuje pa tudi dodatna vlaganja v posodobitev proizvodnje. V prihodnjem petletnem obdobju namerava RRC posodobiti in osvežiti paleto izdelkov za slovenske kupce ter še naprej krepiti ugled lastne blagovne znamke.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Anthony Tomažin po nepremičninah, IT, turizmu postal še mlekar 2

Postal je 60-odstotni lastnik Pomurskih mlekarn

AGROBIZ
Novice
Novice RRC v prevzem preostalih 39 odstotkov Pomurskih mlekarn 1

RRC, ki je v lasti avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina, je že 60-odstotni lastnik Pomurskih mlekarn

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Kaj je dobro vedeti, če živite v V. Britaniji in si želite urediti status

Britanski izstop iz EU bo prinesel tudi obveznost, da si državljani drugih članic, tudi Slovenije, v Veliki Britaniji na novo uredijo...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Carlo Cottarelli - možni šef tehnične vlade v Italji 1

Ker je italijanski predsednik Sergio Mattarella v nedeljo zvečer zavrnil ministrsko ekipo, ki jo je mandatar Giuseppe Conte želel imeti v...