(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Franc Frelih kupil večinski delež Tovarne olja Gea

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
najbogatejši   dodaj
prevzemi   dodaj
Tovarna olja Gea dodaj
Gea dodaj
Plasta dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Franc Frelih kupil večinski delež Tovarne olja Gea
Podjetje dolenjskega podjetnika Franca Freliha Plasta je kupilo nekaj več kot 60 odstotkov Tovarne olja Gea iz Slovenske Bistrice.

Obveščaj me o novih člankih:  
najbogatejši   dodaj
prevzemi   dodaj
Tovarna olja Gea dodaj
Gea dodaj
Plasta dodaj

Konzorcij lastnikov Tovarne olja Gea je prodal malce več kot 60-odstotni delež Gee družbi Plasta v lasti dolenjskega podjetnika Franca Freliha, ki je na Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev lani zasedel 18. mesto.

Konzorcij prodajalcev sestavljajo družbe okoli finančne skupine KDKD Group, KD Kapital in KD skladi –, ki so v skladu s sporazumom prodale svoj skupaj 26,9-odstotni delež, ob njih pa so deleže prodali še zavarovalnica Adriatic Slovenica, TKC, koprski Primorski skladi in družba Apis-Vita iz Frama. Koliko je novi lastnik odštel za večinski delež bistriškega podjetja, ni znano.

Doslej je bila največji posamični lastnik Tovarne olja Gea Eta Kamnik, ki je pred dvema letoma od Družbe za upravljanje terjatev bank oziroma slabe banke odkupila dobrih 18 odstotkov delnic. Kupljeni delež je na slabo banko prešel s propadlega cerkvenega holdinga Zvon Dva, v Eti pa so takrat dejali, da gre zgolj za naložbo v ugledno podjetje in poslovnega partnerja, saj so potrebe po oljih v Etini proizvodnji na letni ravni med 80 tisoč in 100 tisoč litri.

Bistriška družba, ki jo vodi Igor Hustić, je lani v primerjavi z letom prej za pet odstotkov povečala prihodke, ki so ob koncu leta znašali 25,7 milijona evrov. Kljub rasti prodaje so zlasti zaradi dviga cen energentov in pritiska na ceno dela lani ustvarili 15 odstotkov manjši čisti dobiček kot predlanskim, znašal je dobrih 150 tisoč evrov.

Osnovna dejavnost družbe Plasta je proizvodnja plošč, folij, cevi ter profilov iz plastičnih mas, prek nje pa Franc Frelih obvladuje še več povezanih podjetij. Med temi je od leta 2003 s področja živilske industrije tudi Dana z Mirne na Dolenjskem. Zadnje podjetje, ki je predlanskim prešlo v stoodstotno last dolenjskega poslovneža, je Plama-pur. Vsa s Frelihom povezana podjetja skupaj presegajo 100 milijonov evrov letne prodaje.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Top 101: Delodajalci odpirajo mošnjičke, plače rastejo 1

V največjih podjetjih rastejo tako osnovne plače kot nagrade za uspešnost

FINANCE
Dve napovedi prevzema v Sloveniji. Kateri delničarji bodo izplačani 1

Mali delničarji imamo v dveh podjetjih možnost izstopa

TOP JOB
Izlaški Eti z jumbo plakati išče zaposlene 1

'Na zavodu ni več veliko tistih, ki bi želeli delati,' pravi Tomaž Berginc, šef največjega zaposlovalca v Zasavju

FINANCE
Članki
Članki Slovenija na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD napredovala za šest mest 4

K izboljšanju konkurenčnosti, ki se meri na podlagi štirih sklopov kazalnikov, sta pripomogla zlasti večja rast in zaposlovanje

FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...