Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Franc Frelih kupil večinski delež Tovarne olja Gea

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
najbogatejši   dodaj
prevzemi   dodaj
Tovarna olja Gea dodaj
Gea dodaj
Plasta dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Franc Frelih kupil večinski delež Tovarne olja Gea
Podjetje dolenjskega podjetnika Franca Freliha Plasta je kupilo nekaj več kot 60 odstotkov Tovarne olja Gea iz Slovenske Bistrice.

Obveščaj me o novih člankih:  
najbogatejši   dodaj
prevzemi   dodaj
Tovarna olja Gea dodaj
Gea dodaj
Plasta dodaj

Konzorcij lastnikov Tovarne olja Gea je prodal malce več kot 60-odstotni delež Gee družbi Plasta v lasti dolenjskega podjetnika Franca Freliha, ki je na Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev lani zasedel 18. mesto.

Konzorcij prodajalcev sestavljajo družbe okoli finančne skupine KDKD Group, KD Kapital in KD skladi –, ki so v skladu s sporazumom prodale svoj skupaj 26,9-odstotni delež, ob njih pa so deleže prodali še zavarovalnica Adriatic Slovenica, TKC, koprski Primorski skladi in družba Apis-Vita iz Frama. Koliko je novi lastnik odštel za večinski delež bistriškega podjetja, ni znano.

Doslej je bila največji posamični lastnik Tovarne olja Gea Eta Kamnik, ki je pred dvema letoma od Družbe za upravljanje terjatev bank oziroma slabe banke odkupila dobrih 18 odstotkov delnic. Kupljeni delež je na slabo banko prešel s propadlega cerkvenega holdinga Zvon Dva, v Eti pa so takrat dejali, da gre zgolj za naložbo v ugledno podjetje in poslovnega partnerja, saj so potrebe po oljih v Etini proizvodnji na letni ravni med 80 tisoč in 100 tisoč litri.

Bistriška družba, ki jo vodi Igor Hustić, je lani v primerjavi z letom prej za pet odstotkov povečala prihodke, ki so ob koncu leta znašali 25,7 milijona evrov. Kljub rasti prodaje so zlasti zaradi dviga cen energentov in pritiska na ceno dela lani ustvarili 15 odstotkov manjši čisti dobiček kot predlanskim, znašal je dobrih 150 tisoč evrov.

Osnovna dejavnost družbe Plasta je proizvodnja plošč, folij, cevi ter profilov iz plastičnih mas, prek nje pa Franc Frelih obvladuje še več povezanih podjetij. Med temi je od leta 2003 s področja živilske industrije tudi Dana z Mirne na Dolenjskem. Zadnje podjetje, ki je predlanskim prešlo v stoodstotno last dolenjskega poslovneža, je Plama-pur. Vsa s Frelihom povezana podjetja skupaj presegajo 100 milijonov evrov letne prodaje.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Top 101: Delodajalci odpirajo mošnjičke, plače rastejo 1

V največjih podjetjih rastejo tako osnovne plače kot nagrade za uspešnost

FINANCE
Dve napovedi prevzema v Sloveniji. Kateri delničarji bodo izplačani 1

Mali delničarji imamo v dveh podjetjih možnost izstopa

TOP JOB
Izlaški Eti z jumbo plakati išče zaposlene 1

'Na zavodu ni več veliko tistih, ki bi želeli delati,' pravi Tomaž Berginc, šef največjega zaposlovalca v Zasavju

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

FINANCE
Članki
Članki EU bo omejila tudi ceno mednarodnih telefonskih klicev v druge članice 3

Po novem boste precej kmalu lahko malo bolj sproščeni glede stroškov, če boste od doma s svoje mobilne (ali fiksne) številke...

FINANCE
Članki
Članki Juncker: vprašajmo se, kaj lahko gospodarstvo naredi za ljudi 3

Potem ko je EU dosegla okrevanje, bo po mnenju predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja naslednji pomembni korak, da ga bodo...