Manager

Sedem izbrancev evropskega programa Arise Venture, med njimi trije slovenski

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

19.07.2018 21:00
Čas branja: 1 min

Konec prejšnjega tedna je vzorčne izdelke predstavilo sedem obetavnih start-upov z zahodnega Balkana, ki jih je podprla evropska organizacija EIT Digital.

EIT Digital, evropska organizacija za digitalne inovacije in podjetniško izobraževanje, je letos zasnovala nov program Arise Venture za države vzhodnega in zahodnega Balkana, v okviru katerega bo podpirala obetavne start-u­pe v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Črni gori, Srbiji, Bolgariji, Romuniji in Grčiji. Zbrani start-upi bodo lahko pridobili do 15 tisoč evrov podpore (pet tisoč v prvi in deset tisoč v drugi fazi) ter mentorstvo in pomoč pri izoblikovanju vzorčnega izdelka, pri čemer bo v zahodno-balkanski regiji partner EIT Digital ljubljanski pospeševalnik ABC Accelerator.

Za sodelovanje v programu se je do zdaj prijavilo že več kot sto start-upov, izmed katerih so izbrali sedem najobetavnejših, ki so konec prejšnjega tedna že predstavili svoje vzorčne izdelke. Med njimi so tudi trije slovenski: Freeky, ki samozaposlenim po svetu ponuja digitalne zavarovalne produkte; New Wvangelization, ki omogoča spletno povezovanje verskih organizacij in njihovih pripadnikov; in Simple Luxuries, platforma za povezovanje turistov z domačini. V sedmerico izbranih, ki so prejeli denarno nagrado pet tisoč evrov in možnost sodelovanja v pospeševalnem programu, so še po en start-up iz Makedonije, Srbije, Črne gore in BiH.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Subvencije
Če iščete podporo pri razvoju digitalnih inovacij, ima morda EU rešitev
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Če iščete podporo pri razvoju digitalnih inovacij, ima morda EU rešitev

Z direktorjem izpostave skupnosti EIT Digital, pristojne za Slovenijo, smo se pogovarjali o tem, kakšne priložnosti ponujajo inovativnim podjetjem

AGROBIZ
Novice
Imamo EIT Food Hub Slovenija, ki spodbuja inovacije v agroživilstvu
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Imamo EIT Food Hub Slovenija, ki spodbuja inovacije v agroživilstvu

Slovenija po številu inovacij v agroživilstvu zaostaja za evropskim prostorom, s stičiščem EIT Food Slovenija pa bi lahko sčasoma ta zaostanek zmanjšali

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

Aktualno
Izofluran enako učinkovit kot propofol
Medicina danes
AktualnoDr. Rihard Knafelj, dr. med., UKC Lj. Izofluran enako učinkovit kot propofol

V publikaciji Lancet Respiratory Medicine so bili objavljeni rezultati multicentrične mednarodne raziskave, v kateri so primerjali učinkovitost in varnost propofola in hlapnega anestetika izoflurana za sedacijo bolnikov, za katere je bilo ocenjeno, da bodo potrebovali nadzorovano predihavanje naslednjih 24 do 48 ur. Raziskava neinferiornosti SED001 je vključila 338 bolnikov iz kirurških, internističnih in nevroloških enot intenzivne terapije (EIT) v Sloveniji in Nemčiji. Dokazano je bilo, da je hlapni anestetik izofluran enako učinkovit za doseganje želene globine sedacije kot propofol. S sodelavci na Kliničnem oddelku za intenzivno interno medicino (KOIIM) na UKC Ljubljana pa smo s pilotno raziskavo tudi pokazali, da je uporaba hlapnega anestetika učinkovita pri sedaciji bolnikov s COVID-19, ki jih nadzorovano predihavamo. Trenutno poteka registracija/razširitev indikacijskega področja za uporabo izoflurana za sedacijo bolnikov v EIT.

AGROBIZ
Agro HI-tech
Takšne ideje se kalijo v inkubatorju EIT Food Seedbed
Agrobiznis
Agro HI-techKlemen Koncilja Takšne ideje se kalijo v inkubatorju EIT Food Seedbed

V okviru največje evropske iniciative na področju pridelave hrane EIT Food deluje inkubator, ki najbolj inovativnim zagonskim podjetjem pomaga vstopiti na trg

FINANCE
PMM
Evropska industrija baterij bo velik zaposlovalec. Kam po znanje?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostUroš Božin Evropska industrija baterij bo velik zaposlovalec. Kam po znanje?

Pri množičnem prehodu s fosilnih goriv na električno energijo je razpoložljivost baterij eden največjih izzivov. Potreba po baterijah za transport, energetiko in industrijo narašča iz dneva v dan.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju