(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Trgovina Walmart skupaj z Microsoftom nad prevlado Amazona

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
WalMart dodaj
Microsoft dodaj
Amazon dodaj
eBay dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Trgovina Walmart skupaj z Microsoftom nad prevlado Amazona
Ameriški trgovec Walmart bo s poglobljenim sodelovanjem z Microsoftom skušal zajeziti stroške, širiti delovanje in pospešiti inovacije.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
WalMart dodaj
Microsoft dodaj
Amazon dodaj
eBay dodaj

Največji ameriški trgovec Walmart in Microsoft bosta sklenila strateško partnerstvo na področju digitalne transformacije, s čimer bo poskušal veletrgovec uspešneje konkurirati spletnemu trgovcu Amazonu.

Za Walmart strateško partnerstvo pomeni dostop do Microsoftove tehnologije, vključno z umetno inteligenco. S tem bo poskušal zajeziti stroške, širiti delovanje in pospešiti inovacije. Ameriški trgovec sicer že sodeluje z Microsoftom, napoved strateškega partnerstva pa to sodelovanje širi.

Po oceni raziskovalnega podjetja Emarketer si bo Amazon letos odrezal 49,1 odstotka vsega ameriškega trga spletne prodaje na drobno. Trenutno ga ima 43,5 odstotka. Na drugem mestu je eBay s 6,6-odstotnim tržnim deležem, sledita Apple s 3,9-odstotnim in Walmart s 3,7-odstotnim. V celotni prodaji na drobno v ZDA, torej na spletu in v fizičnih trgovinah, je Amazonov delež skoraj petodstoten.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Jeff Bezos ne razume slovenskih zakonov 11

Amazon se ni podredil slovenski zakonodaji. Se bo ta njemu?

FINANCE
Kdaj bodo slovenska podjetja lahko prodajala na Amazonu Europe in za koga je to lahko priložnost?

Slovenska podjetja so med redkimi v Evropi, ki ne smejo prodajati prek spletne trgovine Amazon Europe; MGRT obljublja, da se bo to kmalu...

FINANCE
Članki
Članki Pred glasovanjem o prenovi avtorskega prava: kup vprašanj, premalo odgovorov, veliko vroče krvi

V sredo bodo evroposlanci spet odločali, ali naj stečejo pogajanja s članicami in komisijo o prenovi avtorskega prava EU, a izida ni...

FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...

FINANCE
Članki
Članki Iz Italije prihajajo vesti, da finančni minister Tria grozi z odstopom 1

Jabolko spora je italijanski proračun, so si pa sicer vesti, ki o namerah ministra Trie prihajajo iz Italije, nasprotujoče

FINANCE
Članki
Članki Jean-Claude Juncker: Članice morajo pokazati solidarnost pri migracijah, če naj ohranimo šengen 8

V zadnjem nagovoru o razmerah v EU je predsednik evropske komisije Juncker napovedal številne ukrepe - za zaščito zunanje meje in...

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...