(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Francoski Beneteau do večinskega deleža v Seascapu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Beneteau dodaj
Seascape dodaj
Kristian Hajnšek dodaj
Andraž Mihelin dodaj
 
Čas branja: 1 min
19.07.2018  21:00
Francoski Beneteau do večinskega deleža v Seascapu
Soustanovitelj ljubljanskega proizvajalca športnih jadrnic Seascape Andraž Mihelin ostaja direktor tudi po prevzemu.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Beneteau dodaj
Seascape dodaj
Kristian Hajnšek dodaj
Andraž Mihelin dodaj

Francoska skupina Beneteau je kupila 60-odstotni delež ljubljanskega podjetja Seascape, ki izdeluje športne jadrnice in ki ga je Časnik Finance leta 2010 nagradil za najpodjetniško idejo. Ustanovitelja ljubljanskega podjetja Kristian Hajnšek in Andraž Mihelin bosta ohranila 40-odstotni delež.

Nakup deleža v Seascapu bo Francozom omogočil, da kupcem ponudijo izbor manjših jadrnic, oblikovanih tako za novince kot jadralske navdušence, je povedal izvršni direktor Groupe Beneteau Hervé Gastinel, je razvidno s spletne strani francoske skupine.

Kot je povedal Andraž Mihelin, ki bo še naprej direktor družbe, bi Beneteau sicer lahko sam razvil jadrnico, a bi bilo to zanje bolj tvegano. Si pa precejšnje koristi obetajo od nabavnih ter prodajnih kanalov tega francoskega navtičnega giganta. Vrednosti transakcije Mihelin ni razkril.

Leta 2008 ustanovljeni Seascape trenutno ponuja štiri modele jadrnic, dolgih od 4,3 metra do osem metrov, ki jih je zasnoval arhitekt Sam Manuard. Kot je povedal Mihelin, so v zadnjih 10 letih prodali okoli 600 jadrnic, cene njihovih najdražjih, osemmetrskih lahko sežejo do 75 tisoč evrov. Lani je družba ustvarila nekaj manj kot 4,2 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in slabih devet tisoč evrov čistega dobička.

Med blagovnimi znamkami Groupe Beneteau so Beneteau, Jeanneau, Prestige, Monte Carlo Yachts in Scarab, poleg plovil pa izdelujejo tudi mobilne hiše. Skupina je v prvi polovici tega poslovnega leta, ki se je končalo konec februarja, ustvarila skoraj 465 milijonov evrov prihodkov, kar je za osem odstotkov več kot v istem obdobju leto prej, in 100 tisoč evrov čistega dobička.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kako sta slovenska podjetnika s svojimi jadrnicami prepričala Francoze

Ko so v Seascapu ustvarili svojo prvo jadrnico, še slutili niso, da bo tržna niša majhnih športno-potovalnih jadrnic že kmalu med...

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...