Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Kanadčani v prevzem slovenskega trgovca z medicinskim kanabisom

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
zdravstvo   dodaj
prevzemi   dodaj
Kanada   dodaj
Bernard Fridrih dodaj
Marko Benda dodaj
 
Čas branja: 1 min
26.07.2018  21:00
Kanadčani v prevzem slovenskega trgovca z medicinskim kanabisom
Farmakem, ki se je znašel na tarči kanadskega podjetja Kaneh Bosm, od letos ljubljanskemu kliničnemu centru dobavlja učinkovino za zdravljenje otrok s hudo epilepsijo, ki temelji na kanabisu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
zdravstvo   dodaj
prevzemi   dodaj
Kanada   dodaj
Bernard Fridrih dodaj
Marko Benda dodaj

Kanadsko podjetje Kaneh Bosm, specializirano za prevzemanje podjetij, ki se ukvarjajo z marihuano ali kanabisom, se dogovarja za prevzem slovenskega podjetja Farmakem, so objavili Kanadčani. Kaneh Bosm naj bi za Farmakem plačal 985 tisoč dolarjev (840 tisoč evrov) in za to izdal 19 milijonov novih delnic.

S kupnino pod milijonom evrov gre sicer za enega manjših prevzemov, je pa Farmakem zanimiv zaradi panoge, v kateri deluje: gre namreč za dobavitelja učinkovin iz konoplje za uporabo v medicini. Na trgu so tretje leto, v letih 2016 in 2017 pa so skupaj ustvarili 58 tisoč evrov čistih prihodkov od prodaje.

Eden od morebitnih razlogov, da bi prevzemnik plačal 840 tisoč evrov za tarčo, ki ustvarja tako malo prihodkov in je imela lani le zanemarljiv dobiček, je lahko hitra rast prihodkov v tem letu. Kot je povedal direktor Farmakema Bernard Fridrih, za letos načrtujejo vsaj 600 do 700 tisoč evrov prihodkov. Ob polletju so že dosegli približno polovico tega zneska. V Farmakemu, ki je od letošnjega maja v večinski lasti podjetja Eko Hemp Trejding, njegov direktor in lastnik (prek drugega bolgarskega podjetja, Bekofis) pa je Slovenec Marko Benda, s sedežem v Bolgariji, sicer zaradi podpisanih pogodb o zaupnosti ne morejo komentirati ničesar v zvezi s prevzemom.

Farmakem je hitro rast prihodkov dosegel s poslom z ljubljanskim kliničnim centrom. Z družbo Salus so bili konec leta 2017 izbrani kot najugodnejši ponudnik na razpisu UKCLJ za dobavo kanabidiola naravnega izvora cebexan. Kot pojasnjujejo v kliničnem centru, cebexan uporabljajo na oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, in sicer za zdravljenje otrok z najtežjimi in najtrdovratnejšimi oblikami epilepsije.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kanadčani prevzemajo Farmakem, slovenskega trgovca z medicinskim kanabisom 1

Farmakem od letos kliničnemu centru dobavlja učinkovino za zdravljenje otrok s hudo epilepsijo, ki temelji na kanabisu

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Dileme ob oživitvi govoric o združitvi Deutsche Bank in Commerzbank 8

Dilem je veliko, krepi jih tudi dejstvo, da je tečaj delnic Deutsche Bank pod velikim tržnim pritiskom zdrsnil na zgodovinsko najnižjo...