(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Alpina v Ukrajini odprla prvo franšizno trgovino

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Ukrajina   dodaj
trgovina   dodaj
Alpina dodaj
Bojan Gantar dodaj
Alpina UA dodaj
 
Čas branja: 1 min
26.07.2018  21:00
Alpina v Ukrajini odprla prvo franšizno trgovino
Alpina je v Ukrajini v Kijevu odprla prvo franšizno trgovino. Če se bodo dobri odzivi kupcev nadaljevali, bodo na tem 42-milijonskem trgu odprli še kakšno, napoveduje Bojan Gantar, direktor Alpine.

Obveščaj me o novih člankih:  
Ukrajina   dodaj
trgovina   dodaj
Alpina dodaj
Bojan Gantar dodaj
Alpina UA dodaj

Alpina je v zadnjem letu odprla devet novih trgovin, od tega osem lastnih, in to na območju Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne. V Ukrajini pa so v glavnem mestu Kijev odprli prvo franšizno trgovino. Vsega skupaj ima Alpina zdaj 101 klasično trgovino.

Kot je pojasnil Bojan Gantar, direktor Alpine, je franšizno trgovino v Kijevu odprl njihov tamkajšnji distributer. Prodajno podjetje Alpina UA na 42-milijonskem ukrajinskem trgu deluje že od leta 2005. V tem času je uspešno vzpostavilo mrežo kupcev in krepilo blagovno znamko Alpina tudi z vzpostavitvijo internetne prodaje ter v zadnjih letih po Gantarjevih besedah dosegalo veliko rast prodaje, kar je bila dobra podlaga, da so zdaj v Ukrajini odprli še prvo trgovino zgolj za to znamko. Ta je v trgovskem središču Plazma in se razprostira na 192 kvadratnih metrih prodajnega prostora. V njej je naprodaj več kot 600 različnih modelov športne in modne obutve, ki jo tržijo pod znamko Alpina, je povedal Gantar.

Alpina, ki ima proizvodne družbe v Žireh, Bosni in na Kitajskem, drobnoprodajne hčerinske družbe pa na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, v matični družbi letos pričakuje 49,7 milijona evrov prodaje, kar je tri milijone evrov več kot v letu 2017, v katerem pa so prodajo glede na leto 2016 prav tako povečali za tri milijone evrov. V matični družbi bo EBITDA 4,4 milijona evrov, kar je za sedem odstotkov bolje kot v letu 2017, v skupini pa načrtujejo 54,8 milijona evrov prodaje in 4,7 milijona evrov EBITDA.

Ob tem spomnimo, da je Alpina po dolgoletnem životarjenju zaradi dolgov, ki so ji jih nakopali nekdanji lastniki, in potem ko so banke del dolgov prenesle na DUTB, leta 2016 pa so upniki začeli prisilno poravnavo, decembra lani s finančnimi upniki sklenila dogovor o finančnem prestrukturiranju. Finančni upniki so del svojih terjatev do Alpine v skupnem znesku 12,5 milijona evrov preoblikovali v kapital Alpine, preostala posojila v višini 17,5 milijona evrov so prestrukturirali. DUTB je zdaj 87-, Abanka pa 13-odstotna lastnica Alpine.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kako so se v Alpini po letih izgub le dokopali do dobička

Medtem ko je prejšnje vodstvo Alpine delavce odpuščalo, jih letos v žirovskem čevljarju pod vodstvom Bojana Gantarja na veliko...

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Bojan Gantar, Alpina: Ši je rekel, da mora 300 milijonov Kitajcev smučati. To bomo poskušali izkoristiti.

V žirovski tovarni obutve imajo več kot 35 razvojnih projektov. Njen direktor Bojan Gantar, ki Alpino vodi dve leti, pojasnjuje, kako...

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...