(intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? (intervju) Država ima hotele, bo z njimi služila ali imela stroške? Hotelska podjetja, ki naj bi jih država združila v holdingu, so v agoniji že od leta 2008, potrebujejo naložbe in razvoj, kar pomeni, da smo en de­­setletni naložbeni cikel že zamudili. Preden bo holding oblikovan, bo v najboljšem primeru minilo še najmanj leto dni in zatem še eno, preden se bo država spoznala z vsemi posebnostmi poslovanja v hotelskih družbah, pravi strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravić.
Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Hotelirska vročica v Ljubljani: za koliko hotelov je še prostor? Ljubljansko hotelirstvo je letos vstopilo v nov investicijski cikel, ugotavljajo v občinskem zavodu Turizem Ljubljana, kjer napovedujejo, da bo prestolnica do leta 2022 število sob z današnjih 2.700 povečala na štiri tisoč.
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.
Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu Spoznajte ustanovitelja giganskega startupa, ki ga je navdihnilo življenje v kibucu WeWork, ki odhaja na borzo, je v slabih desetih letih dosegel vrednost skoraj 50 milijard dolarjev. Na razvoj poslovnega koncepta je pomembno vplivalo to, da sta ustanovitelja odraščala v skupnosti.

Atlantic Grupa je prodala divizijo kozmetike

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Atlantic grupa dodaj
Emil Tedeschi dodaj
pliva dodaj
Agrokor dodaj
 
Čas branja: 1 min
26.07.2018  21:00
Atlantic Grupa je prodala divizijo kozmetike
Atlantic Grupa Emila Tedeschija, ki ima v svojem portfelju tudi Droga Kolinsko, je divizijo kozmetike prodala, ker se želi bolj posvetiti večjim projektom in blagovnim znamkam.

Obveščaj me o novih člankih:  
prevzemi   dodaj
Atlantic grupa dodaj
Emil Tedeschi dodaj
pliva dodaj
Agrokor dodaj

Podjetje Atlantic Grupa Emila Tedeschija je prodalo divizijo kozmetike, ki upravlja blagovne znamke Rosal, Plidenta in Melem. Kupec je družba Magdis, ki bo prevzela proizvodni obrat v Rakitju pri Zagrebu in 52 delavcev, cene posla niso razkrili.

Družinsko podjetje Magdis je na Hrvaškem znano kot proizvajalec kozmetičnih linij pa tudi lekarniških in medicinskih surovin in izdelkov.

Atlantic Grupa, ki je program kozmetike Neva od farmacevtske družbe Pliva prevzela leta 2003, se želi znebiti manjših programov ter se bolj posvetiti večjim projektom in blagovnim znamkam. Družba Emila Tedeschija se omenja kot eden izmed možnih kupcev družb iz sestave novega Agrokorja (Jamnica, Ledo ...).

Odprodaja dela portfelja in umik iz dejavnosti, ki niso prehrana, bi lahko pomenila, da se Atlantic pripravlja na kakšen nov prevzem. Zoran Stanković, podpredsednik za finance skupine Atlantic, je na finančni konferenci spomladi v Portorožu povedal, da so bili tik pred prevzemom v Nemčiji, pa se zanj niso odločili. Zdaj iščejo nove tarče.

V sestavi Atlantic Grupe deluje tudi Droga Kolinska, ki v zadnjih letih vse bolj stavi na tuji trg, ki je najbolj zaslužen za njeno rast. Lani so tako z 10-odstotnim povečanjem izvoza nadomestili upad prihodkov v letu 2016. Po napovedih nameravajo rasti tudi letos, ko naj bi prihodke od prodaje s 172 milijonov povečali na 180 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa z 22,2 milijona na 26,1 milijona evrov. Za lani se lahko pohvalijo tudi z visoko dobičkonosnostjo (17,8-odstotna donosnost kapitala) in visoko dodano vrednostjo na zaposlenega (88 tisoč evrov).Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali

FINANCE
Članki
Članki V Frankfurtu ponavljajo: obrestne mere ECB bodo na zdajšnji nizki ravni še vsaj do konca poletja 2019

Na poti k zaostrovanju denarne politike na evrskem območju se bodo pri ECB najprej lotili opuščanja obsežnih spodbujevalnih ukrepov,...

FINANCE
Članki
Članki Pred glasovanjem o prenovi avtorskega prava: kup vprašanj, premalo odgovorov, veliko vroče krvi

V sredo bodo evroposlanci spet odločali, ali naj stečejo pogajanja s članicami in komisijo o prenovi avtorskega prava EU, a izida ni...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki Kako je v drugem četrtletju rasel slovenski BDP, izvemo danes

V članicah EU, za katere so že znani podatki, se je rast BDP v drugem četrtletju v primerjavi s prvim večinoma umirila; podobno...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Kaj je dobro vedeti, če živite v V. Britaniji in si želite urediti status

Britanski izstop iz EU bo prinesel tudi obveznost, da si državljani drugih članic, tudi Slovenije, v Veliki Britaniji na novo uredijo...

FINANCE
Članki
Članki Rast slovenskega BDP v drugem četrtletju najskromnejša od konca leta 2016 4

Medtem ko je v prvem četrtletju Slovenija zaznala petodstotno gospodarsko rast, je bila v drugem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden