Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Sava Terme Lendava prodala madžarskemu skladu Comitatus

Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
Sava Terme Lendava prodala madžarskemu skladu Comitatus
9 milijonov evrov bo za Terme Lendava odštel sklad Comitatus v lasti madžarske države. Po neuradnih informacijah nameravajo Madžari v Lendavi razvijati nogometni turizem.

Finančni holding Sava je prodal Terme Lendava. Kupec je sklad Comitatus, ki je v 100-odstotni lasti madžarske države.

Za slabo poslujoči hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet hotelskih bazenov, velneški del in zemljišče, kjer je mogoče zgraditi še en hotel, bodo Madžari odšteli devet milijonov evrov, kar je tri milijone evrov več, kot je bil po neuradnih, a zanesljivih informacijah pripravljen plačati drugi najboljši ponudnik.

Po neuradnih informacijah nameravajo Madžari v Lendavi razvijati nogometni turizem. Po poročanju portala Sobota info je madžarska vlada aprila letos v Lendavi že podpisala pogodbo, »ki je osnova za začetek del za sodobno nogometno akademijo v Lendavi«. Pogodba o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 zagotavlja približno pet hektarjev zemljišč, na katerih bo zgrajena nova športna infrastruktura za nogometno akademijo, rekreacijo občanov in športni turizem.

Terme Lendava so sicer najslabši del Savinega turističnega premoženja – po neuradnih podatkih bi bilo treba v Lendavi vložiti vsaj pet milijonov evrov, da bi ohranili zdajšnjo raven poslovanja, po oceni Save pa bi bilo v prenovo treba vložiti 11 milijonov evrov.

Posel bo predvidoma končan šele v začetku prihodnjega leta, saj morajo v Savi premoženje pred tem še izločiti v novo družbo. Terme Lendava so namreč pred leti pripojili v družbo Sava Turizem.

Sava se je lotila tudi prodaje družbe Terme Banovci, za katero pa je menda prišla le ena ponudba za okoli 3,5 milijona evrov. Odločitev, ali bodo po tej ceni tudi te terme prodali, bo sprejeta predvidoma jeseni.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Sava je Terme Lendava prodala Madžarom za devet milijonov evrov - politiki pa je padel mrak na oči 15

Minister za gospodarstvo v Cerarjevi vladi z neznano podaljšanim rokom trajanja Zdravko Počivalšek je proti prodaji Term Lendava;...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kako je NEK julija segreval Savo

Zaradi delovanja Jedrske elektrarne Krško (NEK) se je Sava julija segrevala povprečno za 2,7 stopinje in največ za tri stopinje, kolikor...

FINANCE
Kostiću skoraj leto časa za plačilo Gorenjske banke?! 1

Neuradno: v Kadu spet malo jezni na SDH zaradi Save

FINANCE
Članki
Članki Novi finančni minister Italije Giovanni Tria - iz evra ne bi izstopil, zvišal bi DDV

Po pričakovanju analitikov bo težavno prihodnje obdobje ne le v Italiji, ampak tudi za vse tiste, ki z Italijo sodelujejo – in takih je...

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

AVTO
Posel
Posel Elon Musk bo odpustil devet odstotkov zaposlenih v poskusu, da Tesla doseže dobiček 6

V pismu zaposlenim je Elon Musk, razvpiti šef ameriške družbe za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla, zapisal, da glavni motiv...