(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Sava Terme Lendava prodala madžarskemu skladu Comitatus

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
turizem   dodaj
Sava dodaj
Lipa dodaj
Sava Turizem dodaj
Terme Banovci dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
Sava Terme Lendava prodala madžarskemu skladu Comitatus
9 milijonov evrov bo za Terme Lendava odštel sklad Comitatus v lasti madžarske države. Po neuradnih informacijah nameravajo Madžari v Lendavi razvijati nogometni turizem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
turizem   dodaj
Sava dodaj
Lipa dodaj
Sava Turizem dodaj
Terme Banovci dodaj

Finančni holding Sava je prodal Terme Lendava. Kupec je sklad Comitatus, ki je v 100-odstotni lasti madžarske države.

Za slabo poslujoči hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet hotelskih bazenov, velneški del in zemljišče, kjer je mogoče zgraditi še en hotel, bodo Madžari odšteli devet milijonov evrov, kar je tri milijone evrov več, kot je bil po neuradnih, a zanesljivih informacijah pripravljen plačati drugi najboljši ponudnik.

Po neuradnih informacijah nameravajo Madžari v Lendavi razvijati nogometni turizem. Po poročanju portala Sobota info je madžarska vlada aprila letos v Lendavi že podpisala pogodbo, »ki je osnova za začetek del za sodobno nogometno akademijo v Lendavi«. Pogodba o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 zagotavlja približno pet hektarjev zemljišč, na katerih bo zgrajena nova športna infrastruktura za nogometno akademijo, rekreacijo občanov in športni turizem.

Terme Lendava so sicer najslabši del Savinega turističnega premoženja – po neuradnih podatkih bi bilo treba v Lendavi vložiti vsaj pet milijonov evrov, da bi ohranili zdajšnjo raven poslovanja, po oceni Save pa bi bilo v prenovo treba vložiti 11 milijonov evrov.

Posel bo predvidoma končan šele v začetku prihodnjega leta, saj morajo v Savi premoženje pred tem še izločiti v novo družbo. Terme Lendava so namreč pred leti pripojili v družbo Sava Turizem.

Sava se je lotila tudi prodaje družbe Terme Banovci, za katero pa je menda prišla le ena ponudba za okoli 3,5 milijona evrov. Odločitev, ali bodo po tej ceni tudi te terme prodali, bo sprejeta predvidoma jeseni.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Sava je Terme Lendava prodala Madžarom za devet milijonov evrov - politiki pa je padel mrak na oči 15

Minister za gospodarstvo v Cerarjevi vladi z neznano podaljšanim rokom trajanja Zdravko Počivalšek je proti prodaji Term Lendava;...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kako je NEK julija segreval Savo

Zaradi delovanja Jedrske elektrarne Krško (NEK) se je Sava julija segrevala povprečno za 2,7 stopinje in največ za tri stopinje, kolikor...

FINANCE
Kostiću skoraj leto časa za plačilo Gorenjske banke?! 1

Neuradno: v Kadu spet malo jezni na SDH zaradi Save

FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Pred glasovanjem o prenovi avtorskega prava: kup vprašanj, premalo odgovorov, veliko vroče krvi

V sredo bodo evroposlanci spet odločali, ali naj stečejo pogajanja s članicami in komisijo o prenovi avtorskega prava EU, a izida ni...