Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Sava Terme Lendava prodala madžarskemu skladu Comitatus

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
turizem   dodaj
Sava dodaj
Lipa dodaj
Sava Turizem dodaj
Terme Banovci dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
Sava Terme Lendava prodala madžarskemu skladu Comitatus
9 milijonov evrov bo za Terme Lendava odštel sklad Comitatus v lasti madžarske države. Po neuradnih informacijah nameravajo Madžari v Lendavi razvijati nogometni turizem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
turizem   dodaj
Sava dodaj
Lipa dodaj
Sava Turizem dodaj
Terme Banovci dodaj

Finančni holding Sava je prodal Terme Lendava. Kupec je sklad Comitatus, ki je v 100-odstotni lasti madžarske države.

Za slabo poslujoči hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet hotelskih bazenov, velneški del in zemljišče, kjer je mogoče zgraditi še en hotel, bodo Madžari odšteli devet milijonov evrov, kar je tri milijone evrov več, kot je bil po neuradnih, a zanesljivih informacijah pripravljen plačati drugi najboljši ponudnik.

Po neuradnih informacijah nameravajo Madžari v Lendavi razvijati nogometni turizem. Po poročanju portala Sobota info je madžarska vlada aprila letos v Lendavi že podpisala pogodbo, »ki je osnova za začetek del za sodobno nogometno akademijo v Lendavi«. Pogodba o podelitvi brezplačne stavbne pravice Nogometnemu društvu Lendava 1903 zagotavlja približno pet hektarjev zemljišč, na katerih bo zgrajena nova športna infrastruktura za nogometno akademijo, rekreacijo občanov in športni turizem.

Terme Lendava so sicer najslabši del Savinega turističnega premoženja – po neuradnih podatkih bi bilo treba v Lendavi vložiti vsaj pet milijonov evrov, da bi ohranili zdajšnjo raven poslovanja, po oceni Save pa bi bilo v prenovo treba vložiti 11 milijonov evrov.

Posel bo predvidoma končan šele v začetku prihodnjega leta, saj morajo v Savi premoženje pred tem še izločiti v novo družbo. Terme Lendava so namreč pred leti pripojili v družbo Sava Turizem.

Sava se je lotila tudi prodaje družbe Terme Banovci, za katero pa je menda prišla le ena ponudba za okoli 3,5 milijona evrov. Odločitev, ali bodo po tej ceni tudi te terme prodali, bo sprejeta predvidoma jeseni.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Sava je Terme Lendava prodala Madžarom za devet milijonov evrov - politiki pa je padel mrak na oči 15

Minister za gospodarstvo v Cerarjevi vladi z neznano podaljšanim rokom trajanja Zdravko Počivalšek je proti prodaji Term Lendava;...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kako je NEK julija segreval Savo

Zaradi delovanja Jedrske elektrarne Krško (NEK) se je Sava julija segrevala povprečno za 2,7 stopinje in največ za tri stopinje, kolikor...

FINANCE
Kostiću skoraj leto časa za plačilo Gorenjske banke?! 1

Neuradno: v Kadu spet malo jezni na SDH zaradi Save

FINANCE
Članki
Članki Rast slovenskega BDP v drugem četrtletju najskromnejša od konca leta 2016 4

Medtem ko je v prvem četrtletju Slovenija zaznala petodstotno gospodarsko rast, je bila v drugem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki Kako je v drugem četrtletju rasel slovenski BDP, izvemo danes

V članicah EU, za katere so že znani podatki, se je rast BDP v drugem četrtletju v primerjavi s prvim večinoma umirila; podobno...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša