Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
Rolls-Royce dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem
V novi tovarni na Madžarskem bo BMW na eni proizvodni liniji izdeloval tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj
Rolls-Royce dodaj

Nemški avtomobilski velikan BMW, ki je z blagovnimi znamkami BMW, Mini in Rolls-Royce vodilni svetovni proizvajalec premijskih vozil, bo na Madžarskem gradil novo tovarno, vredno milijardo evrov. Tovarna s proizvodno zmogljivostjo 150 tisoč avtomobilov bo stala v mestu Debrecen.

Ali so se za odprtje svoje prve nove tovarne v Evropi po letu 2005 odločili zaradi naraščanja trgovinskih napetosti po svetu, v BMW, ki v Evropi proda okoli 45 odstotkov svojih vozil, niso želeli komentirati.

Katere modele bodo izdelovali na Madžarskem, v nemškem avtomobilskem velikanu niso povedali, so pa razkrili, da bodo lahko na eni proizvodni liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem.

BMW, ki sicer povečuje tudi proizvodnjo na Kitajskem – tam so lani prodali več kot pol milijona vozil –, v Mehiki pa naj bi prihodnje leto odprl novo tovarno, namerava do leta 2025 kupcem ponuditi 25 elektrificiranih modelov, od tega 12 popolnoma električnih.

Kot so razkrili v začetku leta, nameravajo na Kitajskem proizvajati električne avtomobile svoje znamke Mini. Če bodo načrt uresničili, bodo miniji, ki sicer izvirajo iz Velike Britanije, prvič doslej proizvedeni tudi zunaj Evrope. Kitajska je za mini četrti najpomembnejši trg za Veliko Britanijo, ZDA in Nemčijo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem 3

Na eni proizvodnji liniji izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim izgorevanjem

AVTO
Posel
Posel BMW po osmih letih napovedal upad dobička, kje se mu je zalomilo? 6

Nemški BMW je pod pritiskom okoljskih predpisov, trgovinskih vojn med Kitajsko in ZDA ter cenovnih vojn znižal napovedi dobička z osem-...

AVTO
Novosti
Novosti Vroč in luksuzni kupe, za katerega je BMW oživil legendarno ime 20

Po dveh desetletjih premora ter po upokojitvi serije 6 se v ponudbo BMW vrača serija 8 kupe, ki je pomenila vrhunec športnosti in...

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X5 v vlogi vsestranskega menedžerskega avtomobila 9

BMW luksuzni terenec vozi že v četrto generacijo, ki je bila razkrita danes ponoči. Novinec je nekaj večji, podobno prostoren, precej...

AVTO
Novosti
Novosti BMW predstavlja prvinski roadster Z4

Klasično zasnovan in gnan, sprva s trilitrskim turbo motorjem z 250 kilovati

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW G 310 GS – pravi GS za začetnike ali zgolj marketinški trik? 1

Nov BMW GS za 5.800 evrov!? Ja, ampak z le 313 kubiki, 25 kilovati in enim valjem. Pa je to sploh pravi GS, je pravi BMW ali le nekakšen...

AVTO
Posel
Posel (intervju) Predsednik BMW, ki bo spremenil nakupne navade Slovencev in ukinil napihovanje statistike

Christoph von Tschirschnitz, predsednik BMW v regiji srednje in vzhodne Evrope, o prihodnosti električnih in avtonomnih avtomobilov, o...