(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Rudarski velikan BHP je prodal enoto za proizvodnjo nafte iz skrilavca

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
nafta   dodaj
BHP Billiton dodaj
British Petroleum dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.08.2018  21:00
Rudarski velikan BHP je prodal enoto za proizvodnjo nafte iz skrilavca
8,9 milijarde evrov bo za enoto rudarskega velikana BHP za proizvodnjo nafte in plina iz skrilavca odštela britanska družba BP.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
nafta   dodaj
BHP Billiton dodaj
British Petroleum dodaj

Britansko-avstralski rudarski velikan BHP, ki je do maja lani nosil ime BHP Billiton, bo enoto za proizvodnjo nafte in plina iz skrilavca za 10,5 milijarde evrov oziroma skoraj devet milijard evrov prodal britanski družbi BP.

BHP je zanjo leta 2011 odštel 20 milijard dolarjev oziroma dobrih 17 milijard evrov, a mu je enota zaradi upada cen v tem sektorju prinašala le izgubo. Potem ko je BHP v poslovnem letu 2015–2016 tudi zaradi odpisov vrednosti v proizvodnji nafte iz skrilavca v ZDA utrpel za okoli 6,5 milijarde evrov izrednih stroškov, je v poslovnem letu 2016–2017 sklenil, da tovrstno pridobivanje črnega zlata za podjetje ni ključno.

Da želi prodati dejavnost pridobivanja nafte in plina iz skrilavca, je družba sporočila lani poleti. K temu so jo sicer spodbudili zlasti predlogi za prestrukturiranje podjetja Elliott Advisors, ki je delničar družbe BHP.

S prodajo zbrana sredstva bo britansko-avstralski rudarski velikan namenil delničarjem, in sicer prek dividend ali z odkupom lastnih delnic.

Največje rudarsko podjetje na svetu se sicer intenzivno trudi oprati svoje ime in sanirati finančne posledice, potem ko je Brazilija za največjo okoljsko nesrečo v zgodovini države okrivila podjetje Samarco. To je del koncerna BHP in upravljavec rudnika železove rude, kjer je novembra 2015 popustil nasip, zaradi česar je v reko Rio Doce izteklo veliko strupenih snovi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 3

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki (Goljufije) Dolgove za grad je hotel poplačati z denarjem EU 2

Tudi lani so med goljufijami z evropskim denarjem v EU prevladovali primeri nepravilno porabljenega denarja iz strukturnih skladov ter iz...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg