(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

GH Holding bo zgradil novo rečno pristanišče v hrvaškem Slavonskem Brodu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
09.08.2018  21:00
GH Holding bo zgradil novo rečno pristanišče v hrvaškem Slavonskem Brodu
14 milijonov evrov je vreden najnovejši posel GH Holdinga Blaža Miklavčiča na Hrvaškem; julija je podpisal tudi pogodbo za gradnjo kliničnega centra v Beogradu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Konec julija je vodstvo javnega podjetja Lučka uprava Slavonski Brod podpisalo pogodbo s slovenskim gradbeno-tehnološkim podjetjem GH Holding za gradnjo pristaniške infrastrukture v vrednosti približno 14 milijonov evrov oziroma 104 milijone kun.

Kot je pojasnil Blaž Miklavčič, ustanovitelj in direktor GH Holdinga, so te dni že podpisali pogodbo za arheološka izkopavanja, v nadaljevanju pa bodo podpisali tudi pogodbo s podjetjem Brodska Posavina, ki je njihov izbrani izvajalec za pristaniški del projekta. Gre za delno pristaniški, delno železniški projekt; železniški del bo GH Holding izpeljal sam.

V pristanišču Slavonski Brod hočejo postati del evropske infrastrukturne hrbtenice, za naložbo v infrastrukturo v rečnem pristanišču pa so že dobili zeleno luč Evrope. Približno 56 odstotkov naložbe bodo financirali prek evropskega mehanizma CEF (Instrument za povezovanje Evrope). Hrvaška vlada je Lučki upravi Slavonski Brod zagotovila jamstvo za posojilo 10,8 milijona evrov, ki so ga najeli pri hrvaški banki za obnovo in razvoj (HBOR).

Najnovejši posel je še eden v seriji Miklavčičih poslov na Hrvaškem in v Srbiji. Njegov GH Holding je namreč pred tremi meseci začel graditi tudi bolnišnico v Sisku, projekt je vreden približno deset milijonov evrov, končali jo bodo konec prihodnjega leta. Konec letošnjega leta bodo končali gradnjo sortirnega centra za hrvaško pošto v Zagrebu, projekt je vreden 25 milijonov evrov. Julija so podpisali tudi pogodbo za največji slovenski gradbeni projekt v tujini, to bo gradnja kliničnega centra v Beogradu, prva faza projekta je vredna 70 milijonov evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Infrastruktura
Infrastruktura Hrvaško pristanišče bo gradil Miklavčičev GH Holding

Sosedje bodo več kot 56 odstotkov naložbe v rečno pristanišče Slavonski Brod financirali z denarjem EU, posel v vrednosti 14 milijonov...

MANAGER
Manager
Manager (intervju) Kako Blaž Miklavčič zmaguje na razpisih od Zagreba do Beograda 2

GH Holding je v zadnjih dveh letih zmagal pri gradnji logističnega centra v Zagrebu, gradijo bolnišnico Sisku, pristanišče v Slavonskem...

FINANCE
Članki
Članki Bruselj je uvedel začasne protidumpinške ukrepe zoper kitajska e-kolesa

Začasne zaščitne carine na uvoz kitajskih električnih koles v EU so zbudile zadovoljstvo pri proizvajalcih, so pa razburile evropske...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 2

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Kaj je dobro vedeti, če živite v V. Britaniji in si želite urediti status

Britanski izstop iz EU bo prinesel tudi obveznost, da si državljani drugih članic, tudi Slovenije, v Veliki Britaniji na novo uredijo...

SUBV
Članki
Članki Imate doma 18-letnika? Samo še danes se lahko poteguje za brezplačno vozovnico Interrail. 1

EU bo to poletje 15 tisoč 18-letnikom – od tega 61 iz Slovenije – podarila brezplačno vozovnico za potovanje z vlakom po Evropi...