Nevarna politična razmerja – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična razmerja – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike razkuril Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike razkuril Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Družba Iskra Mehanizmi zaradi novih poslov načrtuje širitev na novo lokacijo

Čas branja: 1 min
09.08.2018  21:00
Družba Iskra Mehanizmi zaradi novih poslov načrtuje širitev na novo lokacijo
20–30 milijonov evrov namerava v nove prostore vložiti družba Iskra Mehanizmi. Potrebuje jih zaradi več novih projektov, ki jih zaradi prostorske stiske ne more umestiti na zdajšnji lokaciji v Lipnici in Kamniku.

Družba Iskra Mehanizmi zaradi več novih projektov, za katere morajo zagotoviti vire, tako človeške kot prostorske, in opremo, načrtuje širitev na novo lokacijo, saj na zdajšnjih v Lipnici in Kamniku nimajo več zadosti prostora.

Kot je v pogovoru za STA povedal direktor Iskre Mehanizmov Marjan Pogačnik, nove prostore, v katere naj bi vložili od 20 do 30 milijonov evrov, potrebujejo v drugi polovici prihodnjega leta. Priprave nove lokacije – najbolj realna je v novi poslovni coni pri brniškem letališču, prav tako na Gorenjskem pa imajo tudi možno rezervno lokacijo – so se v podjetju že lotili.

Novi prostori Iskre Mehanizmov ne bodo služili le za umestitev linij za nove projekte, temveč tudi za centralizacijo oziroma dvig procesov in postopkov dela na višjo raven v smislu pametne tovarne. V prvi fazi bodo na novo lokacijo šli predvsem novi projekti in razvoj, ali se pozneje obeta tudi selitev projektov iz Kamnika in Lipnice, pa bo odvisno od razvoja podjetja, je pojasnil Marjan Pogačnik.

Prodaja podjetja je že lani na račun novih projektov zrasla za 27 odstotkov v primerjavi z letom pred tem in je znašala 83,5 milijona evrov, čisti dobiček pa je dosegel 4,2 milijona evrov. Družba je v razvojno-proizvodne procese lani vložila 4,3 milijona evrov. Nadaljevale so se tudi strukturne spremembe – povečeval se je delež medicinske industrije, po drugi strani pa je močno upadel delež električnih aparatov, medtem ko je obseg avtomobilske industrije nadaljeval zmerno rast.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Šef ECB bo v četrtek pojasnil, kaj lahko pričakujemo pri obrestih 1

Trump, Turčija in Italija - to so tri ključne besede, zaradi katerih se nekateri zdaj sprašujejo, ali bo ECB ostala na začrtani poti k...

SUBV
Članki
Članki Imate doma 18-letnika? Samo še danes se lahko poteguje za brezplačno vozovnico Interrail. 1

EU bo to poletje 15 tisoč 18-letnikom – od tega 61 iz Slovenije – podarila brezplačno vozovnico za potovanje z vlakom po Evropi...

FINANCE
Članki
Članki Dileme ob oživitvi govoric o združitvi Deutsche Bank in Commerzbank 8

Dilem je veliko, krepi jih tudi dejstvo, da je tečaj delnic Deutsche Bank pod velikim tržnim pritiskom zdrsnil na zgodovinsko najnižjo...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 1

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...