Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Družba Iskra Mehanizmi zaradi novih poslov načrtuje širitev na novo lokacijo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
Iskra Mehanizmi dodaj
Iskra dodaj
Marjan Pogačnik dodaj
 
Čas branja: 1 min
09.08.2018  21:00
Družba Iskra Mehanizmi zaradi novih poslov načrtuje širitev na novo lokacijo
20–30 milijonov evrov namerava v nove prostore vložiti družba Iskra Mehanizmi. Potrebuje jih zaradi več novih projektov, ki jih zaradi prostorske stiske ne more umestiti na zdajšnji lokaciji v Lipnici in Kamniku.

Obveščaj me o novih člankih:  
industrija   dodaj
Iskra Mehanizmi dodaj
Iskra dodaj
Marjan Pogačnik dodaj

Družba Iskra Mehanizmi zaradi več novih projektov, za katere morajo zagotoviti vire, tako človeške kot prostorske, in opremo, načrtuje širitev na novo lokacijo, saj na zdajšnjih v Lipnici in Kamniku nimajo več zadosti prostora.

Kot je v pogovoru za STA povedal direktor Iskre Mehanizmov Marjan Pogačnik, nove prostore, v katere naj bi vložili od 20 do 30 milijonov evrov, potrebujejo v drugi polovici prihodnjega leta. Priprave nove lokacije – najbolj realna je v novi poslovni coni pri brniškem letališču, prav tako na Gorenjskem pa imajo tudi možno rezervno lokacijo – so se v podjetju že lotili.

Novi prostori Iskre Mehanizmov ne bodo služili le za umestitev linij za nove projekte, temveč tudi za centralizacijo oziroma dvig procesov in postopkov dela na višjo raven v smislu pametne tovarne. V prvi fazi bodo na novo lokacijo šli predvsem novi projekti in razvoj, ali se pozneje obeta tudi selitev projektov iz Kamnika in Lipnice, pa bo odvisno od razvoja podjetja, je pojasnil Marjan Pogačnik.

Prodaja podjetja je že lani na račun novih projektov zrasla za 27 odstotkov v primerjavi z letom pred tem in je znašala 83,5 milijona evrov, čisti dobiček pa je dosegel 4,2 milijona evrov. Družba je v razvojno-proizvodne procese lani vložila 4,3 milijona evrov. Nadaljevale so se tudi strukturne spremembe – povečeval se je delež medicinske industrije, po drugi strani pa je močno upadel delež električnih aparatov, medtem ko je obseg avtomobilske industrije nadaljeval zmerno rast.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Julija je nemško naložbeno zaupanje še bolj upadlo

Po panogah so najslabša pričakovanja za avtomobilsko industrijo, najboljša pa za panogo informacijskih tehnologij ter tudi za...