Manager

Časnika Večer in Dnevnik kmalu pod skupno streho

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

09.08.2018 21:00
Čas branja: 1 min
Časnika Večer in Dnevnik kmalu pod skupno streho
Uroš Hakl (levo) in Bojan Petan bosta moči združila v skupnem podjetju DV mediji.

Družbi Dnevnik in Večer Skupina, ki izdajata dnevna časopisa Dnevnik in Večer, zaradi razmer na trgu načrtujeta združitev; vloge za potrebna soglasja sta ministrstvu za kulturo in agenciji za varstvo konkurence že poslali. Oba dnevna časopisa naj bi tudi v prihodnje izhajala z vsebino in v podobi, kakršno imata zdaj.

Dnevnik je v večinski lasti družb, ki sodijo v skupino DZS Bojana Petana, četrtinski delež je v lasti avstrijske Styrie, Večer pa je od leta 2014 v lasti nekdanjega pristopovca Uroša Hakla in nekdanjega »tedvajevca« Saša Todorovića. Za milijon evrov sta ga kupila od časopisne hiše Delo.

Ker združitev po ocenah Večera ne pomeni koncentracije na trgu dnevnoinformativnih medijev, družbi pričakujeta pozitivno rešitev svojih vlog. Kot navajata, trg dnevnoinformativnih medijev namreč vključuje sedem večjih tiskanih medijev, ob tem pa še nekaj izjemno velikih in obiskanih spletnih portalov, ki bralcem zagotavljajo širok dostop do dnevnoinformativnih vsebin ter so tako neposredna konkurenca dnevnima časopisoma Dnevnik in Večer.

Ker se zmanjšujeta tako število kupcev dnevnih časopisov kot obseg oglaševanja, ediciji vse težje samostojno izhajata, s čimer, kot navajata časopisni hiši, ni ogroženo le njuno zagotavljanje neodvisnega novinarskega dela, ampak tudi njuno preživetje. Večer je imel konec minulega leta 19.583 prodane naklade, Dnevnik pa 21.036, skupaj dobrih 40 tisoč. Za primerjavo, Delo je je imelo 26 tisoč.

Skupno podjetje se bo imenovalo DV mediji, v portfelju bodo imeli Dnevnik, Večer, Nedeljski dnevnik, Vestnik, križanke Razvedrilo, revije Stop, Jana, Lady ter priloge Pilot, Moj dom, Nika ter spletne izdaje tiskanih medijev. Po neuradnih podatkih je najbolj dobičkonosen del celotnega portfelja Nedeljski dnevnik. To je tednik z okrog 80 tisoč naročniki, za produkcijo pa je potrebnih razmeroma malo sredstev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Manager
Od lubenice do lastniškega deleža v družinskem podjetju
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Od lubenice do lastniškega deleža v družinskem podjetju

Intra lighting opremlja pisarne družb, kot so Ferrari, Facebook, Google, Snapchat, Volvo, Microsoft. Prva generacija postopoma predaja krmilo.

Moje finance
Finančna šola
Za starše in najstnike: kdaj je pravi čas za prve delovne izkušnje?
Moje finance
Finančna šolaMaja Virant Za starše in najstnike: kdaj je pravi čas za prve delovne izkušnje?

Na polovici najstništva, pri 15 letih, lahko mladi že začnete nabirati svoje prve delovne izkušnje. Hm, ali ni to še nekoliko prezgodaj, skrbi najstnike in tudi njihove starše. Ni. Ne samo da si boste najstniki lažje kaj privoščili, v paketu z zaslužkom dobite še kup veščin in znanj, ki jih v šoli ne boste našli in bodo dobra popotnica za vašo nadaljnjo karierno pot.

FINANCE
Manager
To je TOP 30 slovenskih družinskih podjetij
Manager
ManagerBojana Humar To je TOP 30 slovenskih družinskih podjetij 2

Kdaj in kako so začeli, kje je vajeti že prevzela druga generacija, kdo je potomce spustil v lastništvo in kdo še ne.

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

Moje finance
Razno
Finančni koledar 2021: V novo leto pripravljeni na finančne izzive!
Moje finance
RaznoKsenija Sedej Finančni koledar 2021: V novo leto pripravljeni na finančne izzive!

Ker verjamemo, da je načrtovanje pomembno opravilo osebnih financ, smo vam za začetek novega leta pripravili finančni koledar. Na enem mestu smo za vas zbrali vse pomembne finančne datume in dogodke od januarja do decembra 2021. Veste, kdaj morate oddati vlogo za vzdrževane družinske člane, kdaj oddati napoved kapitalskih dobičkov? Naj se na koledarju ne nabira prah, pogledujte nanj vse leto.

FINANCE
Dražbe
12 hiš, ki jih do konca januarja lahko kupite na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 12 hiš, ki jih do konca januarja lahko kupite na dražbah

Izklicne cene hiš se začnejo pri 60 tisočakih

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.