(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Heineken v nakup dveh petin vodilnega kitajskega pivovarja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
09.08.2018  21:00
Heineken v nakup dveh petin vodilnega kitajskega pivovarja
3,1 milijarde dolarjev oziroma 2,6 milijarde evrov bo nizozemski Heineken odštel za 40-odstotni delež v vodilnem kitajskem pivovarju China Resources Beer.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nizozemski pivovarski velikan Heineken bo za 3,1 milijarde dolarjev oziroma 2,6 milijarde evrov kupil 40-odstotni delež v vodilnem kitajskem pivovarju China Resources Beer.

V zameno bo kitajski pivovar, ki ima v svojem izdelčnem portfelju tudi najbolje prodajano pivo na Kitajskem znamke Snow, za 537 milijonov dolarjev oziroma 465 milijonov evrov kupil 0,9 odstotka deleža v Heinekenu.

Heineken, ki ima sicer na Kitajskem že tri pivovarne in tam ob premijskih znamkam piva Heineken, Tiger in Sol prodaja tudi cenejši znamki Anchor in Hainan, bo z novim kitajskim partnerjem združil moči ob okrepljeni konkurenci na kitajskem trgu, kjer se porabniki vse pogosteje odločajo za nakup piv tujih in dražjih znamk.

Z novim partnerjem nameravajo združiti tudi svoje tri tamkajšnje pivovarne. Po pojasnilih glavnega izvršnega direktorja družbe Jeana-Francoisa van Boxmeerja posel pomeni zmagovalno kombinacijo Heinekenove močne znamke in distribucijskega omrežja China Resources Beer.

Večino tržnega deleža imajo na kitajskem trgu piva sicer domači proizvajalci. Vodilna domača pivovarna China Resources Beer naj bi po poročanju tujih medijev obvladovala približno četrtino kitajskega trga. Ta si od Heinekenove distribucijske mreže obeta prodor svoje znamke piva Snow, ki jo zdaj tržijo le na Kitajskem, tudi na druge trge, tako v južni Aziji, Evropi kot v ZDA in Avstraliji.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) V Heinekenu imamo radi lokalne znamke 1

Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, polaska tako okusu laškega kot uniona, pri nas pa varijo tudi heineken za trge...

AGROBIZ
Novice
Novice Kako je naš hmeljar vstopil v globalno dobavno verigo Heinekena 1

Hmeljarstvo Čas in še en slovenski ponudnik hmelja sta se kot dobavitelja Pivovarne Laško Union dogovorila za dobavo hmelja Heinekenu in...

FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 3

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Vse več pozivov, naj se podjetja pripravijo na vse scenarije

Pri evropski komisiji so pred nedavnim opozorili: Izstop Velike Britanije iz EU bo, ne glede na to, ali bosta partnerici dosegli dogovor...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.