Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Elon Musk mrzlično išče vlagatelje, za vrat mu diha SEC

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
Reuters dodaj
Silver Lake dodaj
 
Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Elon Musk mrzlično išče vlagatelje, za vrat mu diha SEC
Šef Tesle Elon Musk pravi, da ima ob morebitnem umiku z borze zagotovljeno finančno podporo savdskega državnega sklada, pogovarja pa se, kot pravi, tudi z drugimi možnimi vlagatelji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
Reuters dodaj
Silver Lake dodaj

Prejšnji teden je šef proizvajalca električnih avtov Tesla Elon Musk tvital, da namerava umakniti delnice družbe z borze in da ima financiranje za to že zagotovljeno. Čeprav je kmalu zatem zaposlenim zagotovil, da ni sprejeta še nobena odločitev, je v vlagateljskih krogih povzročil vihar.

Na Wall Streetu se razburjajo, da novice ni podprl s konkretnimi podatki. Zaradi tega se je znašel tudi v preiskavi ameriške komisije za vrednostne papirje SEC, ki, kot je poročal Reuters, družbo sprašuje o resnosti namer. Nato je Musk v ponedeljek na spletni strani družbe vendarle dal nekoliko več pojasnil, čeprav še vedno precej skopa. Da ima financiranje za umik z borze že zagotovljeno, je podkrepil s podatkom, da se je zadnji dan julija srečal s predstavniki državnega sklada Savdske Arabije, ki naj bi mu v zadnjih dveh letih večkrat namignili, naj Tesla znova postane zasebno podjetje, pri čemer bi v skladu zagotovili finančno podporo. Trenutno ima ta sklad v lasti pet odstotkov Teslinih delnic. Kot je zatrdil Musk, se pogovarja tudi s številnimi drugimi potencialnimi vlagatelji.

Musk, ki ima v lasti okoli petino delnic Tesle, verjame, da bosta dve tretjini delničarjev ostali s podjetjem in da se mu za odhod z borze ne bo treba preveč zadolžiti. Podjetje je z 10 milijardami dolarjev že zdaj zadolženo do grla. Tisti, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, bi bili izplačani po 420 dolarjev na delnico, kar vrednost podjetja postavlja na več kot 70 milijard dolarjev (okoli 61 milijard evrov). V tem primeru bi iz podjetja izstopili s konkretno premijo, saj Tesline delnice trenutno kotirajo pri dobrih 350 dolarjih. Musk se je za umik z borze odločil, da bi se izognil pritisku delničarjev in četrtletnemu poročanju ter se osredotočil na razvoj. Finančna svetovalca pri tej operaciji bosta, kot je tvitnil Musk, Silver Lake in Goldman Sachs.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Katerim znamkam Teslin model 3 spelje največ kupcev 3

Prodaja Teslinega modela 3 je julija v ZDA dosegla nov vrh. Po najkonservativnejših ocenah naj bi jih samo prejšnji mesec prodali vsaj 13...

MANAGER
Slovenija
Slovenija Ko milijarderje mečejo iz lastnih družb iz moralnih razlogov

Da, tudi to se zgodi, čeprav ne gre zlahka. In brez skrbi, navadno padejo na noge.

AVTO
Posel
Posel Regulator nad Elona Muska, ta pa v lovu na investitorje

Vlagatelji želijo podrobnosti in časovnico umika Tesle z borze