Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Avti, ki se ''pogovarjajo'', hladilniki, ki naročajo hrano... - kako drugače bomo živeli s tehnologijo 5G Države začenjajo komercialno uvajati tehnologijo 5G, ki bo prinesla prednosti tako velikim kot malim podjetjem. Katere panoge bo 5G najbolj spremenil, kako bo predrugačil življenje ljudi? Kdo v Sloveniji že testira to tehnologijo in kakšne so prve izkušnje?
Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Kako je mladi kemik zgradil največjo tovarno električnih avtov na svetu - in postal eden najbogatejših Kitajcev Vang Čuanfu je kariero začel kot raziskovalec v državnem laboratoriju, pri tridesetih pa se je odločil za podjetništvo. Pravi čas je zaznal priložnost v elektrifikaciji vozil, ki jo je krepko podprla kitajska država, in postal eden najbogatejših Kitajcev.
Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Koprski študent razvil računalniško igro, ki postaja svetovni hit Za razvoj je Marko Grgurović porabil le malo denarja, za promocijo nič, pa vseeno je računalniška igra mordhau, ki so jo razvili v njegovem podjetju Triniterion, v dobrih treh tednih prepričala 950 tisoč kupcev po vsem svetu.
(intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? (intervju) Evropske volitve: ste tudi vi racionalni nevednež? Se tudi vam zdi, da se ne splača poglabljati v programe strank in politikov, saj vsi obljubljajo isto in se ne da ugotoviti, kdo manj laže. To je odnos racionalnih nevednežev, pravi sociolog Miran Lavrič v intervjuju, v katerem pojasnjuje raziskavo Slovenska mladina 2018/2019. Očitno se racionalna nevednost širi tudi med starejšimi. In koga volijo racionalni nevedneži, če sploh gredo na volitve? Všeč so jim avtoritarni politiki, ki obljubljajo, da bodo uredili zadeve.

Elon Musk mrzlično išče vlagatelje, za vrat mu diha SEC

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
Reuters dodaj
Silver Lake dodaj
 
Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Elon Musk mrzlično išče vlagatelje, za vrat mu diha SEC
Šef Tesle Elon Musk pravi, da ima ob morebitnem umiku z borze zagotovljeno finančno podporo savdskega državnega sklada, pogovarja pa se, kot pravi, tudi z drugimi možnimi vlagatelji.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
Reuters dodaj
Silver Lake dodaj

Prejšnji teden je šef proizvajalca električnih avtov Tesla Elon Musk tvital, da namerava umakniti delnice družbe z borze in da ima financiranje za to že zagotovljeno. Čeprav je kmalu zatem zaposlenim zagotovil, da ni sprejeta še nobena odločitev, je v vlagateljskih krogih povzročil vihar.

Na Wall Streetu se razburjajo, da novice ni podprl s konkretnimi podatki. Zaradi tega se je znašel tudi v preiskavi ameriške komisije za vrednostne papirje SEC, ki, kot je poročal Reuters, družbo sprašuje o resnosti namer. Nato je Musk v ponedeljek na spletni strani družbe vendarle dal nekoliko več pojasnil, čeprav še vedno precej skopa. Da ima financiranje za umik z borze že zagotovljeno, je podkrepil s podatkom, da se je zadnji dan julija srečal s predstavniki državnega sklada Savdske Arabije, ki naj bi mu v zadnjih dveh letih večkrat namignili, naj Tesla znova postane zasebno podjetje, pri čemer bi v skladu zagotovili finančno podporo. Trenutno ima ta sklad v lasti pet odstotkov Teslinih delnic. Kot je zatrdil Musk, se pogovarja tudi s številnimi drugimi potencialnimi vlagatelji.

Musk, ki ima v lasti okoli petino delnic Tesle, verjame, da bosta dve tretjini delničarjev ostali s podjetjem in da se mu za odhod z borze ne bo treba preveč zadolžiti. Podjetje je z 10 milijardami dolarjev že zdaj zadolženo do grla. Tisti, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, bi bili izplačani po 420 dolarjev na delnico, kar vrednost podjetja postavlja na več kot 70 milijard dolarjev (okoli 61 milijard evrov). V tem primeru bi iz podjetja izstopili s konkretno premijo, saj Tesline delnice trenutno kotirajo pri dobrih 350 dolarjih. Musk se je za umik z borze odločil, da bi se izognil pritisku delničarjev in četrtletnemu poročanju ter se osredotočil na razvoj. Finančna svetovalca pri tej operaciji bosta, kot je tvitnil Musk, Silver Lake in Goldman Sachs.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Katerim znamkam Teslin model 3 spelje največ kupcev 3

Prodaja Teslinega modela 3 je julija v ZDA dosegla nov vrh. Po najkonservativnejših ocenah naj bi jih samo prejšnji mesec prodali vsaj 13...

MANAGER
Slovenija
Slovenija Ko milijarderje mečejo iz lastnih družb iz moralnih razlogov

Da, tudi to se zgodi, čeprav ne gre zlahka. In brez skrbi, navadno padejo na noge.

AVTO
Posel
Posel Regulator nad Elona Muska, ta pa v lovu na investitorje

Vlagatelji želijo podrobnosti in časovnico umika Tesle z borze