(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Elon Musk mrzlično išče vlagatelje, za vrat mu diha SEC

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
Reuters dodaj
Severnoatlantska zveza dodaj
 
Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Elon Musk mrzlično išče vlagatelje, za vrat mu diha SEC
Šef Tesle Elon Musk pravi, da ima ob morebitnem umiku z borze zagotovljeno finančno podporo savdskega državnega sklada, pogovarja pa se, kot pravi, tudi z drugimi možnimi vlagatelji.

Obveščaj me o novih člankih:  
borza   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
Reuters dodaj
Severnoatlantska zveza dodaj

Prejšnji teden je šef proizvajalca električnih avtov Tesla Elon Musk tvital, da namerava umakniti delnice družbe z borze in da ima financiranje za to že zagotovljeno. Čeprav je kmalu zatem zaposlenim zagotovil, da ni sprejeta še nobena odločitev, je v vlagateljskih krogih povzročil vihar.

Na Wall Streetu se razburjajo, da novice ni podprl s konkretnimi podatki. Zaradi tega se je znašel tudi v preiskavi ameriške komisije za vrednostne papirje SEC, ki, kot je poročal Reuters, družbo sprašuje o resnosti namer. Nato je Musk v ponedeljek na spletni strani družbe vendarle dal nekoliko več pojasnil, čeprav še vedno precej skopa. Da ima financiranje za umik z borze že zagotovljeno, je podkrepil s podatkom, da se je zadnji dan julija srečal s predstavniki državnega sklada Savdske Arabije, ki naj bi mu v zadnjih dveh letih večkrat namignili, naj Tesla znova postane zasebno podjetje, pri čemer bi v skladu zagotovili finančno podporo. Trenutno ima ta sklad v lasti pet odstotkov Teslinih delnic. Kot je zatrdil Musk, se pogovarja tudi s številnimi drugimi potencialnimi vlagatelji.

Musk, ki ima v lasti okoli petino delnic Tesle, verjame, da bosta dve tretjini delničarjev ostali s podjetjem in da se mu za odhod z borze ne bo treba preveč zadolžiti. Podjetje je z 10 milijardami dolarjev že zdaj zadolženo do grla. Tisti, ki ne bi želeli biti delničarji zasebnega podjetja, bi bili izplačani po 420 dolarjev na delnico, kar vrednost podjetja postavlja na več kot 70 milijard dolarjev (okoli 61 milijard evrov). V tem primeru bi iz podjetja izstopili s konkretno premijo, saj Tesline delnice trenutno kotirajo pri dobrih 350 dolarjih. Musk se je za umik z borze odločil, da bi se izognil pritisku delničarjev in četrtletnemu poročanju ter se osredotočil na razvoj. Finančna svetovalca pri tej operaciji bosta, kot je tvitnil Musk, Silver Lake in Goldman Sachs.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Katerim znamkam Teslin model 3 spelje največ kupcev 3

Prodaja Teslinega modela 3 je julija v ZDA dosegla nov vrh. Po najkonservativnejših ocenah naj bi jih samo prejšnji mesec prodali vsaj 13...

MANAGER
Slovenija
Slovenija Ko milijarderje mečejo iz lastnih družb iz moralnih razlogov

Da, tudi to se zgodi, čeprav ne gre zlahka. In brez skrbi, navadno padejo na noge.

AVTO
Posel
Posel Regulator nad Elona Muska, ta pa v lovu na investitorje

Vlagatelji želijo podrobnosti in časovnico umika Tesle z borze