Dovolj je! Končno se nam je zagnusila plastika za enkratno uporabo. Kdo razvija nove rešitve? Dovolj je! Končno se nam je zagnusila plastika za enkratno uporabo. Kdo razvija nove rešitve? Nova evropska direktiva, ki prepoveduje izdelke iz plastike za enkratno uporabo, bo pospešila iskanje alternativ: za zdaj tehnološko zaostajamo, a se razmere spreminjajo. Pri startupu Evegreen denimo hočejo v pol leta vzpostaviti proizvodnjo granulata za bioplastiko, po katerem povpraševanje eksplozivno narašča.
Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami Spoznajte mlade Idrijce, ki so se očesnih težav lotili z aplikacijami V Smart Optometry razvijajo digitalne rešitve za zdravje oči, nazadnje so naredili aplikacijo, ki pomaga otrokom s težavo lenega očesa. Z nedavno finančno injekcijo Salusa načrtujejo odločnejši prodor na tuje.
Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon Profesor iz kitajske Silicijeve doline o razlogih za zmajev tehnološki vzpon V kitajskih podjetjih zaposleni, vključno z vodstvom, hitro menjavajo delovna mesta in se tako učijo veliko hitreje, pojasnjuje Šjaobo Vu iz kitajske Silicijeve doline.
Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Ker nihče ni želel kupiti babičinih avtomobilov, je dobil idejo in naredil enega največjih evropskih startupov Berlinsko skupino Auto1, ki jo je ustanovil Christian Bertermann, je skoraj pol milijarde evrov sklada japonske Softbank izstrelilo med največje evropske startupe, lani so ga ovrednotili že na 2,9 milijarde evrov. Kaj počnejo, da so tako priljubljeni med vlagatelji, lani celo najbolj?

Ikea s prvo trgovino v Indiji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Indija   dodaj
Ikea dodaj
 
Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Ikea s prvo trgovino v Indiji
7.500 izdelkov bo na voljo na policah prve Ikejine trgovine v Indiji, tisoč izdelkov bo stalo manj kot tri dolarje.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Indija   dodaj
Ikea dodaj

Pohištvena multinacionalka Ikea je prejšnji teden v Indiji odprla svojo prvo trgovino, in sicer v mestu Hajderabad v južnem delu države. Naval na dan odprtja je bil tako velik, da je povzročil hude prometne zastoje v mestu. Kupci bodo na 37 tisoč kvadratnih metrih lahko izbirali med 7.500 izdelki, okoli tisoč jih bo stalo manj kot tri dolarje, je poročal spletni portal cnnmoney; v Indiji, kjer živi blizu 1,4 milijarde ljudi, povprečna letna plača znaša manj kot dva tisoč dolarjev. V Ikei računajo predvsem na hitro naraščajoči srednji sloj.

V prihodnjih letih Švedi načrtujejo odprtje trgovin tudi v Mumbaju, Bangaloreju in New Delhiju, do leta 2025 naj bi v tej azijski velesili postavili 25 trgovskih središč.

Ikea sicer postopoma spreminja koncept svojih trgovin, je pred dnevi za Manager povedal nadzornik švedskega pohištvenega velikana Lars-Johan Jarnheimer. In sicer gredo v smeri manjših trgovin v mestih. Razloga sta dva: približati se želijo ljudem, ki se vse bolj selijo v mesta, prevažanje po nakupih na njihovo obrobje pa ljudem vzame preveč časa. Ker je v mestih prostora manj, bodo tudi trgovine manjše in bolj specializirane. Za zdaj so poskusno v Madridu odprli dve trgovini, eno z dnevnimi sobami in eno s spalnicami.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša