Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Ikea s prvo trgovino v Indiji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Indija   dodaj
Ikea dodaj
 
Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Ikea s prvo trgovino v Indiji
7.500 izdelkov bo na voljo na policah prve Ikejine trgovine v Indiji, tisoč izdelkov bo stalo manj kot tri dolarje.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Indija   dodaj
Ikea dodaj

Pohištvena multinacionalka Ikea je prejšnji teden v Indiji odprla svojo prvo trgovino, in sicer v mestu Hajderabad v južnem delu države. Naval na dan odprtja je bil tako velik, da je povzročil hude prometne zastoje v mestu. Kupci bodo na 37 tisoč kvadratnih metrih lahko izbirali med 7.500 izdelki, okoli tisoč jih bo stalo manj kot tri dolarje, je poročal spletni portal cnnmoney; v Indiji, kjer živi blizu 1,4 milijarde ljudi, povprečna letna plača znaša manj kot dva tisoč dolarjev. V Ikei računajo predvsem na hitro naraščajoči srednji sloj.

V prihodnjih letih Švedi načrtujejo odprtje trgovin tudi v Mumbaju, Bangaloreju in New Delhiju, do leta 2025 naj bi v tej azijski velesili postavili 25 trgovskih središč.

Ikea sicer postopoma spreminja koncept svojih trgovin, je pred dnevi za Manager povedal nadzornik švedskega pohištvenega velikana Lars-Johan Jarnheimer. In sicer gredo v smeri manjših trgovin v mestih. Razloga sta dva: približati se želijo ljudem, ki se vse bolj selijo v mesta, prevažanje po nakupih na njihovo obrobje pa ljudem vzame preveč časa. Ker je v mestih prostora manj, bodo tudi trgovine manjše in bolj specializirane. Za zdaj so poskusno v Madridu odprli dve trgovini, eno z dnevnimi sobami in eno s spalnicami.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden