Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Kako v svetu in pri nas razvijajo pametna omrežja in kaj bomo imeli od tega.
(intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni (intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni Politika bo šla malo bolj v levo, velikih strahov pa nimam, pravi ekonomist Jože Damijan, ki meni, da bo Šarčeva vlada iskala soglasja malo pri Levici, malo pa pri NSi, kadar bo Levica preveč ekstremna. O Binetu Kordežu, ki na njegovem blogu piše o davkih, pa: »Tudi Karl May je najboljše knjige napisal v zaporu.«
Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.
(intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem (intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem Britanec Simon Wilkinson ustvarja zgodbe, ki jih prek več medijev in množice spletnih objav gledalcu prepričljivo predstavi kot resnične. Samo za to, da bi mu na koncu pokazal, da je bil manipuliran.

Ikea s prvo trgovino v Indiji

Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Ikea s prvo trgovino v Indiji
7.500 izdelkov bo na voljo na policah prve Ikejine trgovine v Indiji, tisoč izdelkov bo stalo manj kot tri dolarje.

Pohištvena multinacionalka Ikea je prejšnji teden v Indiji odprla svojo prvo trgovino, in sicer v mestu Hajderabad v južnem delu države. Naval na dan odprtja je bil tako velik, da je povzročil hude prometne zastoje v mestu. Kupci bodo na 37 tisoč kvadratnih metrih lahko izbirali med 7.500 izdelki, okoli tisoč jih bo stalo manj kot tri dolarje, je poročal spletni portal cnnmoney; v Indiji, kjer živi blizu 1,4 milijarde ljudi, povprečna letna plača znaša manj kot dva tisoč dolarjev. V Ikei računajo predvsem na hitro naraščajoči srednji sloj.

V prihodnjih letih Švedi načrtujejo odprtje trgovin tudi v Mumbaju, Bangaloreju in New Delhiju, do leta 2025 naj bi v tej azijski velesili postavili 25 trgovskih središč.

Ikea sicer postopoma spreminja koncept svojih trgovin, je pred dnevi za Manager povedal nadzornik švedskega pohištvenega velikana Lars-Johan Jarnheimer. In sicer gredo v smeri manjših trgovin v mestih. Razloga sta dva: približati se želijo ljudem, ki se vse bolj selijo v mesta, prevažanje po nakupih na njihovo obrobje pa ljudem vzame preveč časa. Ker je v mestih prostora manj, bodo tudi trgovine manjše in bolj specializirane. Za zdaj so poskusno v Madridu odprli dve trgovini, eno z dnevnimi sobami in eno s spalnicami.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg