Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Ikea s prvo trgovino v Indiji

Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Ikea s prvo trgovino v Indiji
7.500 izdelkov bo na voljo na policah prve Ikejine trgovine v Indiji, tisoč izdelkov bo stalo manj kot tri dolarje.

Pohištvena multinacionalka Ikea je prejšnji teden v Indiji odprla svojo prvo trgovino, in sicer v mestu Hajderabad v južnem delu države. Naval na dan odprtja je bil tako velik, da je povzročil hude prometne zastoje v mestu. Kupci bodo na 37 tisoč kvadratnih metrih lahko izbirali med 7.500 izdelki, okoli tisoč jih bo stalo manj kot tri dolarje, je poročal spletni portal cnnmoney; v Indiji, kjer živi blizu 1,4 milijarde ljudi, povprečna letna plača znaša manj kot dva tisoč dolarjev. V Ikei računajo predvsem na hitro naraščajoči srednji sloj.

V prihodnjih letih Švedi načrtujejo odprtje trgovin tudi v Mumbaju, Bangaloreju in New Delhiju, do leta 2025 naj bi v tej azijski velesili postavili 25 trgovskih središč.

Ikea sicer postopoma spreminja koncept svojih trgovin, je pred dnevi za Manager povedal nadzornik švedskega pohištvenega velikana Lars-Johan Jarnheimer. In sicer gredo v smeri manjših trgovin v mestih. Razloga sta dva: približati se želijo ljudem, ki se vse bolj selijo v mesta, prevažanje po nakupih na njihovo obrobje pa ljudem vzame preveč časa. Ker je v mestih prostora manj, bodo tudi trgovine manjše in bolj specializirane. Za zdaj so poskusno v Madridu odprli dve trgovini, eno z dnevnimi sobami in eno s spalnicami.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 1

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...