(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Ikea s prvo trgovino v Indiji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Indija   dodaj
Ikea dodaj
 
Čas branja: 1 min
16.08.2018  21:00
Ikea s prvo trgovino v Indiji
7.500 izdelkov bo na voljo na policah prve Ikejine trgovine v Indiji, tisoč izdelkov bo stalo manj kot tri dolarje.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
trgovina   dodaj
Indija   dodaj
Ikea dodaj

Pohištvena multinacionalka Ikea je prejšnji teden v Indiji odprla svojo prvo trgovino, in sicer v mestu Hajderabad v južnem delu države. Naval na dan odprtja je bil tako velik, da je povzročil hude prometne zastoje v mestu. Kupci bodo na 37 tisoč kvadratnih metrih lahko izbirali med 7.500 izdelki, okoli tisoč jih bo stalo manj kot tri dolarje, je poročal spletni portal cnnmoney; v Indiji, kjer živi blizu 1,4 milijarde ljudi, povprečna letna plača znaša manj kot dva tisoč dolarjev. V Ikei računajo predvsem na hitro naraščajoči srednji sloj.

V prihodnjih letih Švedi načrtujejo odprtje trgovin tudi v Mumbaju, Bangaloreju in New Delhiju, do leta 2025 naj bi v tej azijski velesili postavili 25 trgovskih središč.

Ikea sicer postopoma spreminja koncept svojih trgovin, je pred dnevi za Manager povedal nadzornik švedskega pohištvenega velikana Lars-Johan Jarnheimer. In sicer gredo v smeri manjših trgovin v mestih. Razloga sta dva: približati se želijo ljudem, ki se vse bolj selijo v mesta, prevažanje po nakupih na njihovo obrobje pa ljudem vzame preveč časa. Ker je v mestih prostora manj, bodo tudi trgovine manjše in bolj specializirane. Za zdaj so poskusno v Madridu odprli dve trgovini, eno z dnevnimi sobami in eno s spalnicami.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager (intervju) Lars-Johan Jarnheimer, Ikea: Ingvar Kamprad me je naučil, kako pomembni so antibirokratski dnevi 1

Lars-Johan Jarnheimer, predsednik upravnega odbora holdinga Ingka, ki upravlja skupino Ikea: Ko sem prišel v menedžment Ikee, sem šel za...

GRADBENIŠTVO
Ikea in Ljubljana v spremembo prostorskega načrta za hitrejšo gradnjo trgovine? 1

Načrt: graditi začnejo prihodnje leto, službo bo dobilo 300 ljudi

FINANCE
Članki
Članki Po vrhu o migracijah: Italija z načrtom v desetih točkah, Nemčija z EU več hitrosti 7

Italijanski premier, ki je na nedeljskem izrednem vrhu o migracijah predstavil vladni predlog evropske strategije v desetih točkah, je med...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost 1

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden