Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva Kakšen bo internet po letu 2021, ko bo veljala ­avtorska direktiva O tem z Lukom Novakom iz Sazorja, enim od glavnih zagovornikov direktive, katere namen je zagotoviti pravično plačilo ustvarjalcem vsebin, ki prinašajo zaslužke lastnikom internetnih platform.
Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Mobilni bankir, ki v Slovenijo prinaša Apple Pay, na vročem stolu regulatorjev Nemška mobilna banka N26, ki je vredna 2,4 milijarde evrov in je od leta 2016 na voljo tudi slovenskim uporabnikom, si je po velikanski rasti nakopala preiskavo nemškega finančnega nadzornika zaradi pomanjkljivosti pri obravnavi komitentov.
Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Slovenci v startupu, ki prepoznava ponarejena zdravila in pokvarjeno hrano Linksquare podjetja Stratio, žepni infrardeči spektrometer, pomaga uporabniku pri prepoznavanju materialov in ugotavljanju pristnosti izdelkov. Njegov korejski izumitelj si je za postojanko pri prodoru v Evropo izbral Slovenijo, ABC pospeševalnik ima tudi lastniški delež.
Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Spoznajte tridesetletnico, ki je portretirala črno luknjo Študentka elektrotehnike Katie Bouman je leta 2012 sklenila, da bo tema njenega magistrskega študija iskanje načina za slikanje črne luknje, leta 2017 je iz tega doktorirala. Metodo so pozneje modificirali, zrasla pa je iz njene ideje.
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

Turkom na pomoč priskočili Katarci

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
23.08.2018  21:00
avtor
Turkom na pomoč priskočili Katarci
15 milijard dolarjev bo Katar neposredno investiral v Turčijo. Foto: Shutterstock

Obveščaj me o novih člankih:  

Turčija in Katar sta podpisala dogovor, s katerim nameravata spodbujati medsebojno trgovino v času, ko se Turčija zaradi vse slabših odnosov z Washingtonom sooča z močnim upadom vrednosti lire. Katar in Turčija sta se med drugim dogovorila o tako imenovanem mehanizmu swap, po katerem bosta medsebojno kupovala in nato spet odkupovala lire oziroma riale v skupni vrednosti treh milijard dolarjev. S plinom bogati Katar je prejšnji teden tudi obljubil, da bo v Turčijo neposredno investiral 15 milijard dolarjev. Turški predsednik Redžep Tajip Erdogan se je Katarju zahvalil, ker Turčiji stoji ob strani.

Upad vrednosti turške valute je sprožil predsednik ZDA Donald Trump, ki je uvedel višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Turčije. Zadnja je na to odgovorila s povračilnimi ukrepi. Tečaj lire se je od 10. avgusta, ko je Trump napovedal dodatne carine, znižal že za skoraj 20 odstotkov. Članici zavezništva Nato sta se v spor zapletli zaradi ameriškega pastorja Andrewa Brunsona, ki ga turške oblasti obtožujejo terorizma in vohunjenja, zaradi česar mu grozi 35 let zapora.

V Ankari so se za pomoč obrnili tudi na Svetovno trgovinsko organizacijo (STO). Turčija trdi, da so ukrepi v nasprotju z vrsto določb sporazuma STO o zaščitnih ukrepih ter splošnega dogovora o carinah in trgovini (GATT) iz leta 1994.

Dve pomembnejši bonitetni hiši Standard & Poor's in Moody's sta poslabšali oceno Turčije, ob tem pa posvarili, da vlada nima jasne predstave o tem, kako se bo odzvala na finančni nemir v državi, vključno s krepkim upadom vrednosti lire. V Standard & Poor's so Turčiji za prihodnje leto napovedali, da bo zdrsnila v recesijo. Resnici na ljubo je spor z ZDA le pospešil turške težave, ki so se zaradi pregrevanja gospodarstva in vztrajnega velikega dolga začele že precej prej. Standard & Poor's je bonitetno oceno dolgoročnega turškega dolga znižal drugič v štirih mesecih.

Več na povezavi Turčija – tempirana bomba.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager 10 žensk, ki izstopajo 2

Predstavljamo nekatere ženske, ki so opazne po dosežkih, svežih idejah ali vplivu.

TOP JOB
Delavci
MANAGER
Manager
Manager 24 revizork, političark, inšpektoric …, ki krojijo poslovni svet

Kdo so ženske, ki imajo poleg menedžerk še pomembno besedo v gospodarstvu.

MANAGER
Manager
Manager Gostilna z velikim srcem in veliko srčki

Dvesto let stara gostilna Lectar v 550 let stari hiši, v kateri je nekoč živel upravnik bližnje graščine, je pred tremi desetletji...

MANAGER
Manager
Manager Zgodba o Ironmanu je uspešnica – kaj imamo od nje lahko Slovenci

(ŠPORT IN POSEL) Kje je denar v najprestižnejšem triatlonskem tekmovanju na svetu, ki bo 23. septembra na Obalo prineslo prve milijone...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti